Haberler

BDP'li Kaplan: Özgürlük Savaşçılarının Masasındaki Barış İmza Törenine De Geleceksin

Hasip Kaplan, "Sayın Tayyip Erdoğan, Çok değil Hamas ile direniş örgütleri arasındaki müzakereden sonra özgürlük savaşçılarının masasındaki barış imza törenine de geleceksin" dedi.

BDP'nin Şırnak'ta desteklediği bağımsız milletvekili adayı Hasip Kaplan, Mısır'da Hamas ve El Fetih arasındaki barış imza törenine katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na atıfta bulanarak, "Hamas bugüne kadar ABD ve Avrupa Birliği'nin terör örgütü listesinde ilk sırayı alan örgüt değil midir? Hamas kahraman oluyor, halk direnişçisi oluyor. Oysaki Türkiye'de milyonlar özgürlük hareketine destek veriyor ve sen İmralı'da müzakereleri sürdürüyorsun, görüşüldüğünü de inkar etmiyorsun. Sana şunu söyleyeceğim Sayın Tayyip Erdoğan. Çok değil Hamas ile direniş örgütleri arasındaki müzakereden sonra özgürlük savaşçılarının masasındaki barış imza törenine de geleceksin" dedi.

TAYYİP 'SAYIN MİNUTE' DİYOR

BDP'nin Şırnak'ta desteklediği bağımsız milletvekili adayı Hasip Kaplan, seçim çalışmaları kapsamında Şırnak'ın Gündoğdu Mahallesi'nde seçim bürosu açtı. Açılışa, Kaplan'ın partili belediye başkanları da katıldı. Açılıştan önce halayların çekildiği etkinlikte Kaplan bir konuşma yaptı. Hasip Kaplan, Türkiye'de Ankara ile Washington arasında aynı Beyaz Saray ile Moskova arasındaki gibi bir telefon hattı olduğunu belirtirek, şöyle konuştu:

"Obama arıyor 'Hello Tayyip' diyor, talimat veriyor. Kaddafi'nin işi bitti. Tayyip 'one minute' demiyor 'sayın minute' diyor. Yarın bu halk sana da 'Tayyip ülkeni terk et' diyecektir. Bugün Hamas'ın El Fetih ile barış anlaşması merasimi var. Bu imza merasimine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katılıyor. Hamas bugüne kadar ABD ve Avrupa Birliği'nin terör örgütü listesinde ilk sırayı alan örgüt değil midir? Hamas kahraman oluyor, halk direnişçisi oluyor. Oysaki Türkiye'de milyonlar özgürlük hareketine destek veriyor ve sen İmralı'da müzakereleri sürdürüyorsun, görüşüldüğünü de inkar etmiyorsun. Sana şunu söyleyeceğim Sayın Tayyip Erdoğan. Çok değil Hamas ile direniş örgütleri arasındaki müzakereden sonra, özgürlük savaşçılarının masasındaki barış imza törenine de geleceksin. Onun için sakın ha İmralı'daki müzakereleri yavaşlatayım deme. Sakın ha bu halkın siyasetçilerini, önderlerini, liderlerini azaltacağım diye düşünme. Senin sonun şimdiden bellidir. Masaya oturacaksın. "

Şırnaklılara da seslenek Kaplan, şöyle dedi:

"Şimdi Tayyip'te gelecek sizden oy isteyecek. Siz oyunuzu Tayyip'e mi, evladınız bu topraklarda doğmuş Hasip Kaplan'a mı vereceksiniz? Bu Tayyip başka söylüyor onun vokalistleri, Başbakan yardımcıları başka söylüyor. Yani Kürtçe'de bir söz vardır. 'Ez çıd bejem tambura mı çıt beje' (Ben ne söylüyorum, tamburam ne söylüyor. ) Bülent Arınç diyor ki 'özel yetkili ağır ceza mahkemelerini kaldıracağız ama davalar bitsin'. Peki siz 9 yıldır iktidar değil misiniz? Siz 9 yıldır mecliste çoğunluk değil misiniz? Bu özel yetkili ağır ceza mahkemelerini biz çok iyi biliyoruz. Benim Şırnak eski belediye başkanım Ahmet Ertak içeride, Cizre belediye başkanım Aydın Budak içerde, belediye başkan Yardımcım içeride, iki bağımsız milletvekili adayı arkadaşım hala içerde tutuklu ve kelepçeli, 200'ün üzerinde soruşturma açılmış. Biz siyaseti lafla yapmayız. Bu kanun teklifini ben Şırnak milletvekili olarak meclise verdim hala duruyor. Yüreğin varsa samimiysen, inanıyorsan gel kaldır. "

'BURADA ÖZGÜRLÜK OLMAZ İSE Ankara'DA ÖZGÜR OLMAZ'

İzmir Büyükşehir ve diğer belediyelere yapılan baskınlara da tepki gösteren Kaplan, "Seçime 40 gün kalmış İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni basıyorsun. Senin görevin, programın, projen yetmiyor halka gitmeye onun için devreye güvenlik güçlerini koyuyorsun. Onun için yargıyı bağımlılaştırdın. Onun için Ege'de de Doğu'da da korkuyorsun. Yalnız bir fark var Doğu'da 10 katını uyguluyorsun. Doğu'da açıkça zulüm ediyorsun. Şırnak'tan İzmir'lilere sesleniyorum. Eğer burada Kürt halkı özgür olmazsa İzmir'deki emekçiler özgür olmaz. Eğer burada özgürlük olmazsa, Ankara'da da özgürlük olmaz. Onun için Türkiye halkının demokratik bir Cumhuriyet için yola koyulması gerekiyor" dedi. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title