Haberler

BDP Genel Başkanı Gültan Kışanak Açıklaması

BDP Genel Başkanı Gültan Kışanak, Lice'deki olayla ilgili, "Yaşanan olay sonrası gerilim iyice tırmandı, bu gerilimi durduracak yaklaşımların ortaya çıkması gerekiyor" dedi.

BDP Genel Başkanı Gültan Kışanak, Lice'deki olayla ilgili, "Yaşanan olay sonrası gerilim iyice tırmandı, bu gerilimi durduracak yaklaşımların ortaya çıkması gerekiyor" dedi.

BDP Genel Başkanı Gültan Kışanak, Parti Genel Merkezi'nde Denge ve Denetleme Ağı heyetiyle görüştü. İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Başkanı Nizamettin Bilici, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Denge ve Denetleme Ağı olarak yeni anayasanın verilen sözler çerçevesinde mutlaka yapılması gerektiğini, iyi bir denge ve denetleme sistemiyle yürümesi gerektiğini, bundan sonraki süreçlerde halkın yönetime ve oluşan kararlara katılması noktasında çalışmalarımızı ilettik. Bu sürecin kesinlikle kesilmemesi gerektiğini çünkü buna söz verdiklerini, halkın bunu beklediğini zaten görüyoruz. Sayın Kışanak da 'bu konuda her türlü iradeyi ortaya koyacaklarını ve her türlü desteği verecekleri' konusunda bize bilgi verdiler" şeklinde konuştu.

Marmara Grubu Vakfı'ndan Avrupa Birliği ve İnsan Hakları Platformu Başkanı Müjgan Suver ise, "Uzlaşma grubundaki çalışmaların tıkandığı aşamaya geldik. Bu konuda bu tıkanıklığı nasıl aşabiliriz' karşılıklı görüşlerimizi de paylaştık" dedi.

BDP Genel Başkanı Kışanak, görüşme sonrası gazetecilerle biraraya geldi. Bir gazetecinin 'Diyarbakır Valiliği'nin, Lice ilçesine bağlı Kayacık Jandarma Karakolu önünde meydana gelen olayın, son dönemde güvenlik güçlerinin yaptığı 'uyuşturucu operasyonlarıyla' ilgisinin olduğunu açıkladığını' hatırlatması üzerine Kışanak, "Jandarma, karakol, vali uyuşturucuyla mücadele etmek için geri çekilme sürecini mi bekledi? Türkiye aylarca bu konuyu konuştu. Geri çekilme sürecinin başarılı bir şekilde, sorun çıkmadan ilerlemesi için aylarca çok çeşitli değerlendirmeler yaptık. Hepimizin arzusu başlayan bu 3 aşamalı sürecin sekteye uğramadan ilerlemesi yönündeydi ve geri çekilmenin de bu 3 aşamalı çözüm sürecine en kritik konulardan biri olduğunda da hepimiz hem fikiriz. Bunun sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için birçok tedbir önerdik, bunların bir kısmı yapıldı bir kısmı yapılmadı. Hükümet bu işi sadece siyasi taahhütle ilerletmenin yolunu denedi. Süreçte bir tıkanıklık olmaması için biz teşvik ettik" dedi.

Lice'deki olayı vahim bir durum olarak niteleyen Kışanak, olayın dağın tepesinde değil Lice'ye 10 dakika mesafede bir yerde gerçekleştiğini söyledi. Bir aydır Lice'deki benzer gerginliklerin yaşandığını kaydeden Kışanak, karakol yapımının nihai bir problem olduğunu ifade etti. Kışanak, sivil savunmanın insanların demokratik bir hakkı olduğunu belirterek, "Sayın Başbakan ya süreci bitirsin ya da ilerletecek adımlar atsın" dedi.

Lice'de gerçekleşen olayın orantısız olduğunu anlatan Kışanak, barış sürecinde insanların kuşkularını artıran bir yaklaşım olduğunu dile getirdi. Lice'de yaşanan olay sonrası gerilimin iyice tırmandığını iddia eden Kışanak, bu gerilimi durduracak yaklaşımların ortaya çıkması gerektiğini ve hükümetin açık bir tutum içerisinde olması gerektiğini savundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nizamettin Bilici Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title