Haberler

Baykal'dan Fırat'a: Yapay, Anlamsız İfadeler

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sosyalist Enternasyonal'den İstifa Etmesini İsteyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Mir Dengir Fırat'a Sert Tepki Verdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sosyalist Enternasyonal'den istifa etmesini isteyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Mir Dengir Fırat'a sert tepki verdi. Baykal, "Fırat Sosyalist Enternasyonal'in basın sözcüsü mü? Sosyalist Enternasyonal Başkanlık Divanı adına mı yapıyor bu açıklamayı? Ne biçim laflar bunlar? Yapay, anlamsız ifadeler" dedi.

CHP Lideri Baykal, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu'nun yeni binasında düzenlenen kokteyle katıldı. Kokteylde bir süre kalan Deniz Baykal, gazetecilerle sohbet etti. Euro 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselen A Milli Futbol Takımıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Baykal, maçlara gitmemesi nedeniyle eleştirilmesine de tepki gösterdi. Bütün Türkiye'nin milli takımı yürekten desteklediğini anlatan Baykal, "Bunu artık konuşmaya bile gerek yok. 70 milyon yürekten destekliyoruz. Gezilerimizi maçlara göre ayarlıyoruz. Herkes işini biliyor. Oradakiler de biliyor ki 70 milyon insan onlarla. Hepimiz ordayız" dedi.

-ŞOV KISMINDA YOKUZ-

Maçları ekrandan izlemeyi tercih ettiğini ifade eden CHP Lideri, maçları televizyondan izlerken daha keyif aldığını söyledi. Baykal, şöyle konuştu:

"Maçı ekranda izlemek benim gibi birisi için iyi şey. Çünkü tekrarlar oluyor, yorumlar oluyor. O kadar aydınlanıyorum ki yani kendim görüyorum, gördüğümü onların süzgecinden geçiriyorum. Pozisyonlar tekrar veriliyor. En iyi izleme tarzı bu. Temsili kimliği olan insanlardan, Cumhurbaşkanı, Başbakan giderler. Federasyon Başkanı orada. Çok doğal. Onlarda orada bulunuyor zaten. Bunun ötesinde olayı bir şov meselesi, şov konusu haline getirmekten uzak durmak gerek. Bunu baya profesyonel bir yöntem diye öneren arkadaşlar var ama biz işin şov boyutunda yokuz.

Benim 2 kontörlük kutlamayı yanlış anladılar. Ben bütün Türkiye'ye kutlama yaptım. Ben takımımızı ve teknik heyeti işaret ederek bütün Türk toplumunu kutluyorum. Sonra ben Fatih Terim'i hemen arıyor ve onunla konuşuyorum. Ama konuştum diye de haber yaptırmadım. İşin şov tarafından ben yokum. Bu olayı Türkiye'de bir siyasi problemi çözme düşüncesi olarak görenler de var. O problemimizi biz kendi çerçevemizde ele alırız."

-FIRAT'A YANIT-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mir Dengir Mehmet Fırat'ın, kendisine yönelik, "Beni istifaya davet edenlerle ilgili çok güzel değerlendirmeler var. Onu ben değerlendirmiyorum. Onu gidip Başkan Yardımcılığı görevini yürüttükleri Sosyalist Enternasyonal ile görüşsün. Oradan atılmadan istifayı düşünüyorlar mı? Onların iradesinde değil benim milletvekili olmam" şeklindeki açıklamalarına sert çıktı. Baykal, Fırat'ın bu sözleri için, "Fırat, Sosyalist Enternasyonal'in basın sözcüsü mü? Sosyalist Enternasyonal Başkanlık Divanı adına mı yapıyor bu açıklamayı? Ne biçim laflar bunlar? Yapay, anlamsız ifadeler" karşılığını verdi.

Deniz Baykal, yaz planına ilişkin de ilginç bir değerlendirmede bulundu. Baykal, yazın ne yapacağının Türkiye'nin "yaz planına" bağlı olduğunu söyleyen Baykal, "Türkiye'nin yaz planı olağanüstü ilgi çekici bir dönemin içinden geçiyoruz. Varsayımlar üzerine konuşmak doğru olmaz. Göreceğiz nasıl bir süreç olacak" diye konuştu. (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title