Haberler

Başkan Oprukçu Ereğli'yi anlattı

Güncelleme:

Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, ilçede düzenlenen "Ereğli'nin Tarih ve Kültürü" adlı konferansa katılarak, Ereğli tarihi ile ilgili sunum yaptı ve belediye hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, elçukya Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen "Ereğli'nin Tarih ve Kültürü" adlı konferansa katıldı. Ereğli'ye belediye başkanı olmanın şerefini yaşadığını ifade eden Başkan Oprukçu, daha önceki belediye başkanlığı döneminde; Oğuz Ata Sosyal Tesisleri, Uğurlu Cami, Ulu Cami önündeki 20 yıldır bitirilemeyen ve kirlilik arz eden binanın ortadan kaldırılarak yapılan Ulu Cami Devlet Bahçeli Meydanı gibi birçok önemli hizmetleri hayat geçirdiklerini söyledi. Ereğli'nin tarihi geçmişinden bahseden Başkan Hüseyin Oprukçu, Ereğli'nin mübarek bir şehir olduğunu belirterek doğal güzelliklerini ve potansiyelini gözler önüne serdi. Ereğli'ye yapılan hizmetlere de değinen Başkan Oprukçu, daha önceki hizmet döneminde Organize Sanayi Bölgesi'nde 100 hektarlık alana 158 hektarlık alan ekleyerek 258 hektara çıkarıldığını, şimdi ise 139 hektarlık bir alanı daha ilave etmeye uğraştıklarını aktararak ciddi manada fabrika kurulması ile tarımsal üretime katma değer katmasını amaçladıklarını kaydetti. Akhüyük'te yaptıkları çalışmaları anlatan Hüseyin Oprukçu, termal havuzlar yaparak hemşehrilerinin istifade ettiğini, açtıkları sondaj kuyuları ile daha yükseklikte sıcaklığa erişmek suretiyle bir taraftan termal sera olarak, bir yandan şehrin ısıtılmasıyla enerjinin kullanılması ve istihdam imkanı sağlamasını amaçladıklarını belirtti. Yoğun uğraşlar sonucunda Adabağ'da 2 milyon 700 bin metrekarelik bir alanın 30 yıllık irtifak hakkını belediyeye alarak organik tarım yapılması ve istihdama katkı sunması için kullandıklarını ve şu an 2 milyonun üzerinde bir fide ekimi gerçekleştirdiklerini, Taş Evler'de de Korkut Ata Sosyal Tesisleri'ni Ereğli'nin geleceğine armağan edeceklerini anlatan Oprukçu, Ereğli'yi güzelleştirmeye, karanlık ve kirli bir alan bırakmamaya azami gayret gösterdiklerini ifade etti.

Program, Selçukya Kültür Sanat Derneği Fatma Polat'ın Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu'ya plaket takdimiyle sona erdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hüseyin Oprukçu Hisarcık Ereğli Konya Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title