Haberler

Başıboş köpeklerin uyutulması fikrine Soylu da karşı çıktı iddiası: Gönlüm razı değil

Güncelleme:

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sokaklardaki başıboş köpeklerin uyutulmasını içeren düzenlemeye karşı çıkarak "Köpeklerin uyutulması, yok edilmesi böyle pervasızca kabul edilmesine gönlüm razım değildir" dediği iddia edildi. Söz konusu haberleri yalanlayan İletişim Başkanlığı, bu sözlerin Soylu'ya ait olmadığını ifade ederken bir sosyal medya kullanıcısı tarafından kurgulandığını açıkladı.

AK Parti'nin sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi hazırlıklarında sona gelindi. Teklife göre, sokak hayvanları için İngiltere modeline benzer bir yöntem uygulanacak. Sokak köpekleri önce sahiplendirilmeye çalışılacak. Bunun için 30 gün beklenecek. Bu süre zarfında sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak.

"GÖNLÜM RAZI DEĞİLDİR"

Konuyla ilgili tartışmalar devam ederken dikkat çeken bir değerlendirmenin de eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldiği iddia edildi. Uyutulma seçeneğinden yana olmadığını belirten Bakan Soylu'nun "Köpeklerin uyutulması ülke toplumunda büyük yaralar ve geri dönüşü olmayan travma yaratır. Avrupa'nın yapmış olduğu uyguladığı kötü örnekler bizim merhametli Türk halkının örf ve adetlerine uygun değildir. Köpeklerin uyutulması, yok edilmesi böyle pervasızca kabul edilmesine gönlüm razım değildir" dediği öne sürüldü.

Başıboş köpeklerin uyutulması fikrine Soylu da karşı çıktı iddiası: Gönlüm razı değil

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI İDDİALARI YALANLADI

Soylu'nun yaptığı iddia edilen açıklama kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi basında yer alan açıklamaların eski Bakan Süleyman Soylu'ya ait olmadığını ifade ederek dikkat çeken bir açıklama yayımladı.

"ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ"

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada "AK Parti İstanbul Milletvekili ve İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu'nun sahipsiz sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin iddia edildiği gibi bir açıklaması olmamıştır. Bahse konu haberlerde geçen ifadeler, Süleyman Soylu'ya ait değildir.

"ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ"

Süleyman Soylu'ya atfedilen açıklamanın, bir sosyal medya kullanıcısı tarafından kurgulanarak sosyal medyada paylaşıldığı tespit edilmiştir. Kamuoyunu manipüle etmeyi amaçlayan asılsız iddialara itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı.

Başıboş köpeklerin uyutulması fikrine Soylu da karşı çıktı iddiası: Gönlüm razı değil

4 BAKANLIK ÜZERİNDE ÇALIŞTI

Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre-Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı taslak çalışmayı AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'na teslim etti. Çalışma, Yenişehirlioğlu koordinesinde Meclis'te tamamlanacak. 4 bakanlık da neden böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu hazırladığı raporla ortaya koydu.

RAPOR ERDOĞAN'A SUNULDU

Sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili etki analiz raporunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, raporda sorun güvenlik, sağlık ve ekonomik yönleri ortaya konuldu. Saldırgan hayvanların, toplum güvenliğini tehlikeye attığı belirtildi. Bu hafta içinde Meclis'e gelmesi beklenen sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifinde, çözüm olarak köpeklerin uyutulmasının önerildiği iddia edildi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Süleyman Soylu Süleyman Soylu Sosyal Medya Çevre Yaşam Politika Güncel Haberler

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Eşi ve 3 yaşındaki oğlunu silahla vurarak öldüren polis aynı tabancayla intihar etti

Eşi ve 3 yaşındaki oğlunu silahla vurarak öldüren polis aynı tabancayla intihar etti

500

Yorumlar (46)

YalancıSavar:

Uyutulmasına ben de karşıyım lakin tehlike saçmalarına daha fazla razı değilim. Bu yüzden büyük şehir belediyeleri Avrupa ya şarap festivaline gideceğine köpekler için barınak yapsın

127
41
yanıtYanıtla
SUNSET null:

şimdiki yerel yönrtimlerin ihmali varsa hep birlikte eleştirelim ama geçmiş dönemlerde Avrupa milyon euroları bu amaçla vermiş, malum belediyeler barınak için maalesef çivi bile çakmamıl.

yanıt34
yanıt5
Güray Dilli :

Uyutulsun, kısırlaştırılıp kulağına küpe takılsın vs vs da ,ısırmalarını , saldırmalarını nasıl önleyeceksiniz...Yalnız insan görünce saldırırlar , aç olduklarında saldırırlar, frekansları tuttuğu içi ezan vakti havlamaya , ulumaya başlayıp saldırırlar ,ee başka...

yanıt12
yanıt14
Mehmet Taşgın:

Bence başka bir çaresi yok insanlara zarar vericek düzeye geldi bu sorun

105
40
yanıtYanıtla
Nilay Durmaz:

Bence küpeli aşılı sokak köpekleri kalmalı. Zaten belediye gerekeni yapmış ve uzun zamandır sokaklarda kimseye bir zararı olmadan yaşıyorlar. Diğerlerine gelince bence öncelikle bir veteriner tarafından incelenmeli gerekli testler yapılabilir ve saldırgan veya zarar verme içgüdüsü olanlar uyutulabilir. Diğerleri kısırlaştırma ve aşıları yapılarak küpeli kayıtlı şekilde önce sahiplendirme denenir sonra kalanlar tekrar yerlerine bırakılabilir. Hepsini topla uyut mantığı çok yanlış.

yanıt12
yanıt18
Mehmet Taşgın:

Denenmiş bir yöntem denendi ve olmadı küpelide olsa yaşamı zorlaştırıyor bir şekilde

yanıt21
yanıt12
Ulas Toplar:

Ben de köpeklerin uyutulmasına karşıyım. Direk ilk laf edilsin

46
45
yanıtYanıtla
Cabbar kar:

Senden başlasınlar

yanıt16
yanıt12
Güven önemlş:

direk itlaf nasıl olacak, anlatsana o nasıl bir şey

yanıt4
yanıt1
Güven önemlş:

uyutma dedikleri ilaçla öldürmek

yanıt4
yanıt0
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title