Haberler

Başbakan, Kepenklerin İndiği Diyarbakır'da

Başbakan Erdoğan, Kepenklerin İndiği Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi'nin 2008 -2009 Öğretim Yılının Açılışında Önemli Açıklamalarda Bulundu. İşte Erdoğan'ın Konuşmasından Satırbaşları:

Başbakan Erdoğan, kepenklerin indiği Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi'nin 2008-2009 öğretim yılının açılışında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

ERDOĞAN İÇİN SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI / FOTO GALERİ

- Dünyada tarım denildiğinde ilk akla gelmesi gereken üniversiteler bana göre bizim üniversitelerdir

 

- Dünyada Diyarbakır'a benzeyen çok az bölge vardır. Öyleyse tarih denildiğinde bu bölgenin üniversiteleri akla gelmeli. Bu bölgenin üniversiteleri dünyaya sesini duyurmalı

 

- Diyarbakır'da son 6 yılda kazandırdığımız derslik sayısı 3356'dır.

 

- Diyarbakır'da 25 bin 570 kızımızı okullu yaptık

 

- Son 6 yılda 91 bin 272 öğrencimize destek verdik

 

- Demokrasiyi, özgürlükleri, huzur ortamını bozmaya çalışanlar milletin refaha kavuşmasına düşmandırlar

 

- Yıllar yılı bu böyle olmadı. Terör örgütü devletin milletle bağını kesmeye çalışmadı

 

- Biz millete hizmette sınır, engel, bahane tanımıyoruz

 

TERÖR ÖRGÜTÜ HALKI SİNDİRMEYE ÇALIŞIYOR

 

- Terörü hiçbir yatırımı ertelemenin bahanesi olarak görüp terörün ekmeğine yağ sürmüyoruz

 

- Terör örgütü kan dökerek bölge halkını sindirmeye çalışıyor

 

- Terör örgütünün son dönemde eylemlerini sıklaştırmasına neden olan en temel etken budur

 

- Bir taraftan demokrasiden yana olduğunu söyleyeceksin, öbür tarafta esnafın ticaret yapma hakkını tehditle ortadan kaldıracaksın

 

- Ekonomi ile demokrasiyi birlikte götüreceksiniz. Biri ileri biri geri olmaz

 

- Türkiye özgürleştikçe terör örgütünün paniği artıyor

 

- Uyuşturucu kaçakçılığı, terör taşeronluğu yapan bir örgütün benim Kürt kökenli vatandaşlarımın sözcüsü olması asla sözkonusu değil

 

- Bölgenin geriye gitmesine asla izin vermemeliyiz

 

- Halkımız terör baskısından, terörün ürettiği olumsuz şartlardan etkilenmesine izin veremeyiz

 

- İnsanlarımızın umutlarını gerçekleştirmenin gayreti içindeyiz

 

- Terörün istismar ettiği olumsuz şartları bir bir ortadan kaldırıyoruz

 

- Terörü ortadan kaldırmanın sadece askeri şartlardan geçmediğini biliyoruz

 

- Terörle mücadeleden zarar görenlerin zararlarını tazmin hakkındaki 2005 yılındaki yasayı biz çıkardık. Evini kaybeden, hayvanlarını kaybeden vatandaşlarımıza şu ana kadar 600 trilyon ödeme yaptık

 

- Mezralara kadar yol yaptık, su götürüyoruz

 

- Diyarbakır'da tarıma verdiğimiz destek 6 yıl içinde 1 katrilyon...

 

DİYARBAKIR'I YÖNETENLERİ ELEŞTİRDİ

 

- Bunlar sobası olmayan bir evi görmemişsiniz. Diyorlar ki siz milleti dilendiriciliğe alıştırmışsınız. Bunlar olurken biz kalkıp da 'Başınızın çaresine bakın' diyebilir miyiz

 

- Benim devletimin demokratik, laik ve sosyal olma özelliği var. Hepsine birden sarılacaksın.

 

- TOKİ aracılığıyla Diyarbakır'da 5834 konutu bitirdik ve hak sahiplerine teslime ttik.

 

- Havaalanından gelirken şu yolların halini gördüm. Acaba bu Diyarbakır'ı yönetenlerin çöp arabaları yok mu? Bu yakışıyor mu? İşte halkım gereken dersi vermeli. Medeniyet dediğimiz şey temizliktir, sudur, sevgidir, saygıdır.

 

- Tabi ki Diyarbakır'da bundan rahatsız olan, konut inşaatında sorun çıkaranlar var.

 

- Çünkü en büyük istismar araçlarını kaybediyorlar.

 

- Ocak'tan itibaren TRT Kürtçe yayına da başlıyor. İlk etapta 12 saat olarak planladığımız yayınları kısa sürede daha da arttırabiliriz

 

- Türkiye ne güvenliğinden ne de insan haklarından taviz verecek

 

- GAP'ı Konya Ovası projesini bitireceğiz

 

- Çiftçilerimizi rahatlatacak kuraklık desteği projemizi açıkladık

 

- Tarih bizi bir ve bütün yapmış, birbirimize kardeş yapmış. Bunu bozmaya çalışan her kim olursa olsun bizzat bu ülkenin kardeşliğinden gereken cevabı alacaktır.

 

- Teröre inat demokratikleşme sürecindeki reformlarımıza devam edeceğiz. Kararlılığımızı heyecanımızı muhafaza edeceğiz. Tüm bunlarla birlikte ülkemizin birliği konusundaki hassasiyetimizi de koruyacağız. Türkiye’nin aşamayacağı hiçbir engel yok.

 

- Türkiye BM Güvenlik konseyi’nde geçici üyeliğine birinci sıradan seçildi. 192 ülkenin 151’inin oyunu alarak seçildi. Aslında 128 oy geçerliyken Türkiye 151 oy aldı. Bu başarıldı ama 5 yıldır yoğun kulisler çalışmalar yaptık. Tezlerimizi gittiğimiz her ülkede bunu anlattık.

 

- Attığımız adımlar şüphesiz ki dünyadaki bütün ülkelerin dikkatini çekti. Şimdi Türkiye’ye gelen her ülke temsilcisine biz neler yapmakta olduğumuzu anlatıyorum.

 

KÜRESEL KRİZ

 

- Malum bir küresel ekonomik kriz yaşanıyor ve bu krizde inşallah bizi teğet geçecek. Bizi diğerlerini vurduğu gibi kesinlikle vurmayacak. Çünkü biz rehavete düşmedik, işi sağlama aldık.

 

- Önüne gelenin bir sıfır eklediği bir paramız vardı ama biz bu altı sıfırı attık. Enflasyon patlar dediler, ama patlamadı. Yüzde 30’dan şu an 11’deyiz.

 

- 79 senede 36 milyar dolarken şu an üzerine 97 milyar dolar ilave ettik 133 milyar dolar.

 

- Bunlarla Türkiye artık çok daha güçlü. Türkiye bir şantiye. Duble yollarda 79 yılda 6000 km yol yapılmışken, 9000 kilometre duble yol ilave ettik. Çok daha önemlisi Ulaştırma bakanımla geçenlerde son bir görelim dedik. Avrupa’yı Asya’ya bağlayan 1860’lı yılın hayalidir o. Ama bu proje hayal olarak kalmıştır. Biz gerçekleştirdik, uygulamaya geçtik. Şu anda 1350 metrelik 11 tüpün birleşmesi sağlandı. Boğazın 60 metre dibinde, Üsküdar’dan Sirkeci’ye kadar tüpün içinde bir denetim yaptık. 2012’de artık oradan trenle geçeceğiz.

 

- Londra ile Pekin’i de birbirine bağlıyor. Biraz daha güneyinde bir yeni tüp yapıyoruz oradan da otomobiller geçecek. Bunları hep birlikte bizim gurur abidemiz olsun diye yapıyoruz.

 

- Yasakların değil özgürlüklerin zeminin oluşturduğu üniversitelerimizin birbiriyle yarıştığı Türkiye’nin özlemi içerisindeyim. Bunu başaracağız bunu yakalayacağız.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title