Haberler

Bakan Yılmaz, Bingöl'de Köy Derneği Açılışı Yaptı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Genç ilçesinde Keklikdere Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışını yaptı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Genç ilçesinde Keklikdere Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışını yaptı.

Açılış töreninde, Keklikdere Köyü Derneği Başkanı Ahmet Nuri Dener, Bakan Yılmaz'a teşekkür ederek plaket verdi. Bakan Yılmaz, dernek açılışında yaptığı konuşmada, ülkenin kalkınmasında insan faktörünün çok önemli yer tuttuğuna vurgu yaptı. Yılmaz, "Bir ülkenin gelişmesi ve kalkınması sadece devletle ve kamu kurumlarıyla olmuyor. 3 ayağı var aslında bu işin. Birincisi devlet-kamu, ikincisi özel sektör, mutlaka kendi yörenize, ilçenize, köyünüze özel sektörü çekmek, onları daha fazla yatırım yapar hale getirmek gerekiyor. Üçüncüsü de sivil toplum kuruluşları. Benim sizlere tavsiyem şu: Siz insana odaklanın. Çocuklarımıza, gençlerimize odaklanın. İnsan unsuru üzerine yoğunlaşırsanız en hayırlı işi yapmış olursunuz. Çünkü her şeyin temeli insan. Her tarafı altından da yapsanız, insanınızı iyi yetiştiremezseniz bunun bir faydası yok. Bir tane çocuğu iyi yetiştirirsiniz. O döner bütün o köyü her tarafı geliştirir, kalkındırır. Dolayısıyla insanımıza yatırım yapmamız lazım. Bundan sonraki süreçte hepimizin, kamu kurumları olarak, sivil toplum kuruluşları olarak, tek tek fertler olarak bu insan yetiştirme konusu üzerinde çok iyi kafa yormamız lazım. Türkiye'nin genel kalkınma sürecinde de tek tek yörelerimizin, köylerimizin, beldelerimizin kalkınmasında da esas olan insandır. Kalkınmanın hedefi insan olduğu gibi; insana hizmet, insanın refahını artırmak olduğu gibi en büyük vasıtası da en büyük aracı da yine insandır. İnsanımıza hep birlikte yatırım yapmamız lazım" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ, SABIR İSTEYEN BİR SÜREÇ"

Çözüm sürecine de değinen Bakan Yılmaz, çözüm sürecinin sabır isteyen bir süreç olduğunu kaydetti. Türkiye'nin dünyada güçlenen ve her geçen gün etkinliğini artıran bir ülke olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Bu çözüm süreci kolay bir süreç değil. Sabır isteyen bir süreç. Fakat er veya geç Türkiye bu sorunları arkasında bırakacak. İnsanını, kaynaklarını bu boş işlerle harcamak yerine geleceğimize, insanımıza yatırım amacıyla daha fazla kullanacak. Uluslararası yarışta da daha öne geçecek İnşallah. Biz şunu gayet iyi biliyoruz: Türkiye çok güçlenen bir ülke. Bölgesinde de gerçekten artık örnek alınan, dünyada da etkinliği çok farklı yerlere gelmiş olan bir ülke. Türkiye'nin başarısı, sadece Türkiye'deki coğrafyayı etkilemiyor. Çok daha geniş bir coğrafyada çok önemli etkileri oluyor bunun. Dünyada birçok insanın, ülkenin gözü Türkiye'de. Türkiye'nin başarısı, çok farklı bir anlam ifade ediyor. Ama Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen, burada yaşayan insanımızın çok farklı bir yere gelmesini istemeyenlerin bu sorunlarda menfaati var. Bu çözüm sürecine tüm Türkiye'de gerçekten önemli bir destek var. Fakat Bingöl söz konusu olduğunda yine bir ölçüm yapsak herhalde Bingöl birinci olur. Bu derneğimizin Keklikdere'ye, Genç'e, Bingöl'e, memleketimize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bakan Yılmaz, daha sonra beraberindeki Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay ile birlikte kurdele keserek derneğin açılışını yaptı. Dernek yöneticilerinden bilgi alan Bakan Yılmaz, bir pastanede vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet ettikten sonra dernek binasından ayrıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Yılmaz Bingöl Ahmet Nuri Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title