Haberler

Antalya'da Referandum Gerilimi

CHP Eski Genel Başkanı Baykal Ve Partililer, Antalya´nın Akseki İlçesi´de Düzenlenen Yaz Şenliklerine Katıldı.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve partililer, Antalya´nın Akseki İlçesi´ne bağlı belde belediyelerde düzenlenen yaz şenliklerine katıldı. AK Parti ve MHP´li yöneticilerin de yer aldığı şenliklerde 12 Eylül´de yapılacak referanduma ilişkin konuşmalar, AK Parti, CHP ve MHP´li vekiller arasında gerilime neden oldu.

Deniz Baykal, memleketi Antalya+da düzenlenen yaz şenliklerine katılmak üzere merkeze 154 kilometre uzaklıktaki Akseki İlçesi´ne gitti. Sabah saatlerinde Konyaaltı Caddesi Bileydi Apartmanı´nda bulunan evinden CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü ve CHP İl Başkanı Özer Ülken tarafından alınan Baykal, ilk olarak CHP İl binasına geçti. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı CHP´li Mustafa Akaydın tarafından karşılanan Baykal+a, partililer ve Akaydın´ın +Genel başkanım´ şeklinde hitap etmesi dikkat çekti. Selamlaşmanın ardından araç değiştirerek yolculuk için özel hazırlanan minibüse binen Baykal, kahvaltısını yol üzerinde gözleme-ayran servisi yapan bir tesiste yaptı.

Baykal ilk olarak Akseki İlçesi+ne bağlı Cevizli Beldesi+ne geçerek, 41+inci Ayran Şenliği+ne katıldı. Davul zurna ekibi ve yöresel kıyafetler giyen dansçılar ve Cevizli Belediye Başkanı MHP+li Niyazi Ekinci tarafından karşılanan Baykal, beraberindekilerle şenlik alanına geçti. Baykal+ın ardından şenlik alanına, önce Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclis Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, daha sonra ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Tunca Toskay ve il yöneticileri geldi. Baykal ve Toskay yan yana oturmayı tercih ederken, Çavuşoğlu ise şenlik programını başka bir bölümden takip etti.

AK Parti, CHP ve MHP´li yöneticilere teşekkür eden Cevizli Belediye Başkanı Ekinci, "Şenlik alanımız Ankara gibi oldu. Bize gösterdiğiniz teveccühten ötürü hepinize teşekkür ediyorum" dedi. Şenliğe katılan parti temsilcilerini kürsüye davet eden Ekinci, ilk olarak CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner´e söz verdi. Cevizli+nin altyapı ihtiyaçlarından söz eden Süner, 12 Eylül tarihinde yapılacak referandum için +hayır+ oyu istedi. Cevizli+nin siyasi anlamda ayrı bir önemi olduğunu dile getiren MHP+li Toskay ise "Türkiye´nin kritik bir süreçten geçtiğinin farkında olan Cevizli halkı 12 Eylül+de üzerine düşeni yapacaktır" dedi.

Konuşmasında 12 Eylül referandum sürecine değinen Mevlüt Çavuşoğlu ise +hayır+ oyu isteyen siyasilere saygı duyduklarını, fakat asıl kararı halkın vereceğini söyledi. Türkiye+nin darbe anayasasından kurtulmak istediğini belirten Çavuşoğlu, "12 Eylül tarihinde çıkacak olan karar halkın iradesinin doğrudan yansıması olacak. Biz ne dersek diyelim bu kararı direkt halkın kendisi verecek. Türkiye+de hala darbe anayasasının ayıplarını görüyoruz. Ben size ne evet ne hayır oyu verin diyorum. Ben kendim ´evet´ oyu kullanacağım, ama asıl olan halkın vereceği karardır" diye konuştu.

´BURADA SİYASET YAPMA´

Buradaki programın ardından Yarpuz Belediyesi+nin bu yıl 19+uncusunu düzenlediği Pilav Şenliği´ne katılan Baykal, Belediye Başkanı AK Partili Doğan Erden tarafından karşılandı. Baykal, şenlik alanını yine AK Partili Çavuşoğlu ve MHP´li Toskay ile paylaşırken, şenlik öncesi yapılan protokol konuşmaları esnasında gerilimli dakikalar yaşandı. Konuşma yapması için kürsüye çağırılan Baykal bu talebi geri çevirerek, Antalya Milletvekili Tayfur Süner+den konuşma yapmasını istedi. Kürsüye çıkan Süner, 12 Eylül tarihinde yapılacak referanduma ilişkin değerlendirmeler yaparak ´hayır´ oyu isteyince, bazı vatandaşlar, ´Burası şenlik alanı, burada siyaset yapma´ şeklinde karşılık verdi. Tepkili vatandaşlara, "Ben siyaset yapmıyorum" şeklinde karşılık veren Süner, "Ben Aksekili olduğum için Sayın genel başkanım benim konuşma yapamamı istedi. Ben de burada bazı gerçekleri anlattım. Ben hemşehrilerime güveniyorum" dedi.

TOSKAY SERT ÇIKTI

Süner´in konuşmasının ardından şenlik sunumunu yapan İstanbul Sultanbeyli AK Parti Meclis Üyesi Ali Güner+in "Kimsenin kimsenin aklına ihtiyacı yok" şeklindeki sözleri, ortamı iyice gerdi. Süner+in ardından kürsüye çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay+ın yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmesi ise daha sert oldu. Çavuşoğlu+nun MHP+li Cevizli Beldesi+nde yaptığı konuşmayı hatırlatan Toskay, "Değerli milletvekili arkadaşımız bizden sonra aldı sazı eline, söylemediğini bırakmadı. İşin içeriğine de girdi, dışına da çıktı. Orası MHP+li bir belediyeydi biz kendilerini büyük bir olgunlukla dinledik. Sayın genel başkanıma dedim ki +Bu bir cevap haketti+ kendisi ise +Bırakalım böyle kalsın+ dedi. Sayın Süner burada kanaatlerini söyledi. Birtakım hoş olmayan tepkiler geldi. İster hayır, ister evet dersiniz hiç itiraz etmeyiz. Biz festivallerde değil, siyasetin er meydanı sayılan platformlarda hepinizle tartışmaya hazırız. Öyle fırsatçılık yaparak siyaset yaptığını düşünenlerin de aramızda yerinin olmaması gerekir" diye konuştu.

Şenlikte son sözü alan AK Partili Çavuşoğlu, diğer partilerin milletvekilleri ile son derece uyumlu bir biçimde çalıştıklarının altını çizerek, yükselen tansiyonu düşürmeye çalıştı. Konuşmaların ardından Yarpuz Beldesi+nden ayrılan Baykal, programına Sadıklar Köyü+nde devam etti. Köylülerle bir araya gelerek sorunlarını dinledikten sonra köy müzesini de gezen Baykal, yeni yaptırılan köy konağı ve muhtarlığının açılışını gerçekleştirdikten sonra Keşkek Festivali+ne katılmak üzere Pınarbaşı Köyü+ne hareket etti.

Salim UZUN - Mehmet KILIÇASLAN / ANTALYA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title