Haberler

Almanya Devlet Bakanı Böhmer TBMM'de

Almanya Federal Cumhuriyeti Devlet Bakanı Maria Böhmer, HDP Meclis Grubunu ziyaret etti.

Almanya Federal Cumhuriyeti Devlet Bakanı Maria Böhmer, HDP Meclis Grubunu ziyaret etti.

Böhmer ve beraberindekileri, HDP Grup Toplantı Salonunda HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy ve HDP milletvekillerinden oluşan bir heyet karşıladı.

Ziyarette konuşan Böhmer, Federal Meclisten milletvekilleri ile ziyarete geldiğini belirterek, "Özellikle şu anki zor durumunuza ilişkin birtakım bilgiler almayı ümit ediyorum. HDP milletvekillerinin bazılarının gözaltına alındığını duymuş bulunmaktayız. Dolayısıyla sizinle bu konu hakkında da görüşmek istiyoruz ve daha fazla bilgi almayı umut ediyoruz." diye konuştu.

HDP Bingöl Milletvekili Özsoy da bugünün Türkiye demokrasi tarihinin en karanlık günlerinden birisi olduğunu öne sürdü. Almanya'dan HDP'ye yapılan bu ziyaretin "bir dayanışma göstergesi olduğunu" belirten Özsoy, ziyaret sebebiyle yabancı heyete teşekkürlerini iletti.

Milletvekillerine yönelik operasyonla ilgili hukuki bir sürecin olmadığını düşündüklerini ifade eden Özsoy, "Anayasa ve Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı bir şekilde dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerimiz, yine son derece hukuksuz bir şekilde gözaltına alınıp, savcılığa, ondan sonra mahkemeye gönderilmişlerdir." iddiasında bulundu.

Bunun siyasi bir operasyon olduğunu savunan Özsoy, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılmıştır, başkanlık sistemine giderken, kendisini haziran ve kasım seçimlerinde durdurmayı başaran HDP'yi seçimlerde alt edemeyip şimdi son derece taraflı, Cumhurbaşkanının emrinde olan hukuk kurumlarıyla HDP'yi saf dışı etmeye çalışıyor. Durum bu kadar nettir bizim açımızdan. HDP olarak şu ana kadar barış, demokrasi ve özgürlükler konusundaki tavrımızda en ufak bir değişikliğe geçmeyeceğiz. Şu ana kadar sürdürdüğümüz mücadelemizi de kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Bu ülke bütün farklılıklarıyla çok daha iyi bir geleceği hak ediyor. Darbe süreci maalesef bir demokrasi sürecine evrilebilecekken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu darbeyi kendi iktidarını sağlamlaştırmak için bir fırsat olarak görüyor. Biz de bunun önünde sonuna kadar duracağız, direneceğiz."

Kaynak: AA / Politika

Hişyar Özsoy Maria Böhmer Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title