Haberler

AK Parti'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Aydın Ayaydın oldu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul dahil 26 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Eski CHP Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edildi.

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Haliç Kongre Merkezi'nde 26 kentin AK Parti belediye başkan adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tek tek kamuoyuna duyurulurken, eski CHP'li vekil Prof. Dr. Aydın Ayaydın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

AYAYDIN, MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında İstanbul'un da olduğu 26 kentin belediye başkan adaylarını açıkladı.Eski CHP Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edildi.

AK Parti, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Aydın Ayaydın olarak açıkladı

AYDIN AYAYDIN KİMDİR?

1951 yılı Mardin Derik doğumlu olan Aydın Ayaydın, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunudur. 1977 yılında Anadoluhisarı Gençlik ve Spor Akademisi'nde iktisat asistanı, 1978 İTİA İşletme Yüksek Okulu ve daha sonra İTİA Ekonomi Fakültesinde asistan olarak görev yapmıştır. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde 1983 yılında ekonomi dalında yüksek lisans yapmıştır ve 1985 yılında ekonomi doktoru olmuştur. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri bölümünde 1986 yılında yardımcı doçent, 1988 yılında doçent ve 1993 yılında ekonometri profesörü ünvanlarını almıştır.

Çeşitli gazetelerde ekonomi, siyaset ve güncel konularda köşe yazıları yazmış olup, bugüne kadar 12 bilimsel kitabı ve yüzlerce makalesi yayınlandı. 1995 yılının Kasım ayında Doğru Yol Partisi'nden milletvekili adayı olmuş ancak milletvekili seçilemedi.

1999-2002 seçimlerinde Anavatan Partisi İstanbul milletvekilliği yaptı. 2011 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul milletvekilliği yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Aydın Ayaydın Milletvekili AK Parti İstanbul Aydın Muğla Politika Haberler

500

Yorumlar (21)

Karaman Tarik:

Mardinli birinin Muğlada ne işi var?!! Zaten kaybedeceklerini bildikleri için güya jest yapmışlar profesöre

146
109
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Rant Menfaatlerinin Surekliligini Saglamalarini mesrulastirmak icin olabilir mi ?

yanıt33
yanıt34
Özkan Bulut:

Nasıl olsa kazanamaz hiç olmazsa bi ak partili harcamayim boşa demiş sayın cumhurbaşkanı

129
88
yanıtYanıtla
Bülent Levent:

DÖNEK SANIRIM

yanıt1
yanıt1
İhsan Yayla:

Hayırlı OIsun Aydın beye.

94
56
yanıtYanıtla
Deniz SORAN:

Sayın Ayaydini hemserim olarak tebrik ediyorum

70
58
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

Senin hemşerinin kendi memleketine faydası yok, Muğla'ya nasıl olsun !!

yanıt35
yanıt13
Osman Tokgonul:

Eskiye rağbet olsa idi, bit pazarına nur yağardı ...

77
39
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

Aslen Mardinli olsa da Mardin'e en ufak bir katkısı olmayan, Mardin içerisine dahi uğramayan bir kişidir.. Asansör gibi biridir işte, bazen CHP'li bazen akpli.. artık Muğla halkı karar versin.

35
7
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR:

hdpden olsaydı hemşerimdir deyip kahraman ilan edecektin degılmi 47 bozığ pilaka

yanıt9
yanıt13
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title