Haberler

AK Parti'de seçim sonrası ilk MYK bugün toplanıyor! 6 isim topun ağzında

Güncelleme:

AK Parti'de seçim sonrası ilk Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gece balkon konuşmasında "31 Mart seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, özeleştirimizi cesaretle yapacağız" sözleriyle sinyalini verdiği seçim değerlendirmesi yapılacak. Kulislere göre AK Parti'de tepkiler 6 isim üzerinde yoğunlaşıyor.

Ak Parti'de seçim sonrası toplanacak ilk MYK'da başarısız seçim sonuçlarından sorumlu tutulan 6 ismi masaya yatırılacak. Bu isimler AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe.

AK PARTİ'DE SEÇİM SONRASI İLK MYK

Türkiye, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yerel yöneticilerini seçmek üzerine sandık başına gitti. Sürpriz sonuçlara sahne olan seçimden umduğunu bulamayan AK Parti'de Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantının ana yerel seçim sonuçları olacak ve sandıktan çıkan sonuçlar değerlendirilecek.

Önceki seçimlerle il il, ilçe ilçe karşılaştırma yapılacak. Bu kapsamda toplantıda, Yerel Yönetimler, Seçim İşleri ve Teşkilat başkanlığının da sunum yapması bekleniyor. MYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hem gündeme hem de toplantıya ilişkin açıklama yapacak.

AK Parti'de seçim sonrası ilk MYK yarın toplanıyor! 6 isim topun ağzında

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, "BU GERİLEMENİN SEBEPLERİNİ MASAYA YATIRACAĞIZ" DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası yaptığı balkon konuşmasında şunları söylemişti: "Elbette her siyasi parti kendi bünyesinde seçim sonuçlarını analiz edecektir. Biz de partimizin organlarında 31 Mart seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, özeleştirimizi cesaretle yapacağız. Henüz kesinleşmemiş olmakla birlikte sandık sonuçları bize ülkemiz genelinde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Elbette yerel bazda yaşanan bu gerilemenin sebeplerini masaya yatıracağız. Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde, sebepleri çok iyi tespit edecek ve gerekli müdahalelerde bulunacağız."

AK Parti'de seçim sonrası ilk MYK yarın toplanıyor! 6 isim topun ağzında

6 İSİM TOPUN AĞZINDA

Mynet'in haberine göre AK Partililer, başarısız seçim sonuçlarından 6 ismi sorumlu tutuluyor. Bu isimler yarınki MYK'da gündeme gelecek.

Tepkilerin yoğunlaştığı isimler şunlar:

  • AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen,
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz,
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir
  • AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe

Kaynak: Haberler.com / Politika

Merkez Yürütme Kurulu AK Parti 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (139)

Serkan Wash:

belediye seçimleri eşittir cumhurbaşkanı. ne alaka? ne saçma bir yönetim şekli.

845
160
yanıtYanıtla
Fatih Yılmaz:

balık baştan kokar kardeşim

yanıt620
yanıt116
Selahn unak:

En baştaki neden topun ağzında değil???

yanıt1269
yanıt350
Arif Terzi:

Varsa bir fatura vatandaş en doğru yere kesecektir.

925
60
yanıtYanıtla
Seyit Keşli:

fatura mı emekli yi küçük görmenin ve hafife almanın sonucu vede bedeli

yanıt1053
yanıt97
Mabu Mabu:

Sisteme bakın , en düşük ilçe başkanı 100 bin tl. Bu maaşı gören herkes aday olup şansını denemek istiyor. Kimisi 22 yaşında belediye başkanı olmuş. Bunların çoğu 4 sene içinde elle tutulur iş yapmazsam halk tekrar seçmez korkusu ile değil, bir seçilirsem 4 sene koltuktayım(~5 milyon) sonra isteseler de oy vermesinler diyen zihniyetler var. Aynı muhtar adayları gibi. Onlar da 17 bin TL nin hesabını yapıyorlar. Gerçekten bu seçilenleri 4 sene sonra kredi sistemine ve cezaya tabi tutmak gerek .

640
21
yanıtYanıtla
Doğrucu vatandaş:

Bu arada yapılan her iş için alınan komisyonlar da cabası. İş sadece maaşla kalsaydı kimse değil 100 Bin, 500 Bin'e bile çalışmazdı. Ama işin arkası katman katman ballı börek. İşte o yüzden kan gövdeyi götürüyor (mecazi anlamda, sonra mahkemelik olmayayım).

yanıt392
yanıt10
Çağdaş Güney:

Cahil cahil konuşma, belediye başkanı olupta maaş bekleyen mi var Allah aşkına

yanıt108
yanıt175
Benim Kkk:

Millet zaten hepinizi topun agzina koydu topun agzina konanlar birbirini kiysa ne olacak şu cebimden aldim şu cebime koydum diyenin bazarı

276
39
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Sadece bu kadar mı!!! Ne aklar ne paklar ne de gerçekçi bir değişim sağlar... Aranızdaki en günahsızları seçin... Bize öyle gelin...

215
21
yanıtYanıtla
Tüm 139 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title