Haberler

Ahmet Türk: Esat Oktay Yıldıran 200 askerin arasında beni çırılçıplak soyup dövdü

Güncelleme:

İzmir'de bir okula ismi verilen Esat Oktay Yıldıran'ın kendisine de işkence uyguladığını belirten Ahmet Türk, "Bir gün beni çırılçıplak soyarak 200 askerin arasında coplarla dövmeye başladı. Askerleri tahrik ederek, 'Bakın bu adam milletvekiliymiş, bu adam solcuymuş, durumu şimdi budur. Gelin siz de görün' diye bağırıyordu" dedi.

İzmir'de bir okula ismi verilen Esat Oktay Yıldıran'ın işkence uyguladığı siyasetçi Ahmet Türk, Yıldıran'ın isminin İzmir'de bir okula verilmesini eleştirdi. Türk, "Bu gelişme işkencecilere, katillere yolu açan bir süreçtir. Bir gün beni çırılçıplak soyarak 200 askerin arasında coplarla dövmeye başladı. Askerleri tahrik ederek, 'Bakın bu adam milletvekiliymiş, bu adam solcuymuş, durumu şimdi budur. Gelin siz de görün' diye bağırıyordu. Bu sadece bir iki kere olan bir şey değil." dedi.

OKULA İSMİNİN VERİLMESİ TEPKİ ÇEKTİ

İzmir'in Buca ilçesinde yıkılıp yeniden yapılan bir okula, 12 Eylül darbesi sonrası Diyarbakır Cezaevi'nde yapılan işkencelerle anılan Esat Oktay Yıldıran'ın isminin verilmesi tepkileri beraberinde getirdi. Açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı, "Böyle bir uygulamanın Bakanlığımızca tasvip edilemeyecek bir hata olduğu kolaylıkla anlaşılabilir. Bu bağlamda ad verme yetkisi olan İzmir Valiliği'ne gerekli bilgi verilmiştir." ifadelerini kullandı.

"YILDIRAN'IN NASIL BİR İŞKENCECİ OLDUĞU HERKESÇE MALUM"

Yıldıran'ın adının bir okula verilmesi Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı, HDP'li siyasetçi Ahmet Türk tarafından da büyük bir tepkiyle karşılandı. Söz konusu durumun Türkiye ve demokrasi açısından büyük bir ayıp olduğunu belirten Türk, "Bu insan herkesçe malum. Sadece cezaevinde yatanlar değil, aileler bile onun nasıl bir işkenceci, katil olduğunu biliyordu. Eğer bir katilin ismi bir okula veriliyorsa o ülkede demokrasiden söz etmek mümkün değil. Demokrasi mücadelesi veren insanların buna tepki göstermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"BENİ ÇIRILÇIPLAK SOYUP HERKESİN İÇİNDE COPLA DÖVDÜ"

Türk, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanları sindirmeye çalışan bir rejimle karşı karşıyayız. Böyle bir rejimin sonucunda bir katilin ismi okula veriliyor. Bu Türkiye açısından, insanlık açısından büyük bir ayıp. İnsanları işkencelerle öldüren bir insanın bu şekilde ödüllendirilmesi, Türkiye'nin demokrasiye ve insan haklarına yaptığı bir ayıptır. Bu, ülkedeki işkencecileri ödüllendiren bir mesajdır. Bu, işkencecilere ve katillere yolu açan bir süreçtir. İşkenceciye ödül verilmesi halk düşmanlarının daha rahat hareket etmesinin, insanları katletmesinin önünü açan bir anlayıştır.

Bir gün beni çırılçıplak soyarak 200 askerin arasında coplarla dövmeye başladı. Askerleri tahrik ederek, 'Bakın bu adam milletvekiliymiş, bu adam solcuymuş, durumu şimdi budur. Gelin siz de görün' diye bağırıyordu. Bu sadece bir iki kere olan bir şey değil. Yüzlerce kez bu işkenceleri yaşadık. Bu duruma, demokrasi düşmanlarına, insanlık düşmanlarına ve Kürt düşmanlarına verilen bir ödül olarak bakmak lazım."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Esat Oktay Yıldıran Ahmet Türk İzmir İnsan Hakları Hukuk Gündem Politika Haberler

500

Yorumlar (24)

Demir Acer :

Ooooh eline sağlık iyi yapmış seni

521
253
yanıtYanıtla
Cengiz Ayhan:

İşkenceyi savunmak acizliktir.

yanıt267
yanıt302
Onder Yildiz:

Orada işkence yok ki ,adam ne yapsın idam yasak ,her gün mangal partisi mi yapacaklar teröristlere ve savunucularına.

yanıt417
yanıt156
AMON RA:

Esat Oktay Yıldıran'ın ruhu şad olsun.

475
239
yanıtYanıtla
Cengiz Ayhan:

Sonunda hakettiğini buldu alnının ortasına…

yanıt146
yanıt192
Serkan Semiz:

Madem o kadar işkence gördün şimdi niye teröristleri insanları katledenleri savunuyorsun....

497
82
yanıtYanıtla
Halit:

sigortadan ölüm parası da veriliyor o da var kimse yazmamış zor çok zor hayat devam ediyor

yanıt8
yanıt15
Vatandaş Diyor Ki:

Dayakla adam olunmadığının en iyi kanıtı bu galiba..

402
74
yanıtYanıtla
Bursaspor Teksas:

Adam gibi adamdır Yıldıran ve onurumuzdur... Helal olsun aslanimiza.. jaz bile yapmış.. mekanı cennet olsun.

213
137
yanıtYanıtla
Hakan Celik:

jaz yapan birine lazın selamı var denilerek hak ettiği rütbesini takmıştır

yanıt59
yanıt47
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title