Haberler

DEM Partili Ahmet Türk: CHP'de liderlik yok, Kürt sorununu çözerse yine Erdoğan çözer

Güncelleme:

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununu çözeceğine inancımız yoktu. Bugün de yok. CHP bu kadar muazzam bir sorunu çözecek kabiliyette değil. Bugün bir lider yok orada. Çözmek isterse Erdoğan çözer, çünkü o lider" dedi.

Dem Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk, KRT TV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 14-28 Mayıs seçimlerine ilişkin konuşan Türk, " Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununu çözeceğine inancımız yoktu. Bugün de yok. CHP bu kadar muazzam bir sorunu çözecek kabiliyette değil. Bugün bir lider yok orada. Çözmek isterse Erdoğan çözer, çünkü o lider" ifadelerini kullandı.

DEM Partili Ahmet Türk: CHP'de liderlik yok, Kürt sorununu çözerse yine Erdoğan çözer

"CHP'DE KÜRTLERİ KUCAKLAYACAK BİR SİSTEM YOK"

Sözlerini sürdüren Türk, "CHP'yi destekledik ama Kürt sorununu çözecek irade ve liderlik orada yok" dedi. CHP içerisinde Kürtleri kucaklayacak bir sistem olmadığını ifade eden Türk, "Sayın Özgür Özel demokratik bir insan ama parti içinde Kürtleri kucaklayacak, hak ve özgürlüklerini sahiplenecek bir yapının CHP'de olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

"DEMİRTAŞ'IN TUTUMU DOĞRUYDU"

Ahmet Türk, Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığı kararından vazgeçmesine de değindi. "Başak Demirtaş'ın tutumu bence doğruydu. Partiyi sahiplenecek bir tavır gösterdi. Burada önemli olan Türkiye'nin her yerinden aday çıkarılması konusunda bir mesajdı" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Türk DEM Parti Mardin Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (26)

ibrahim sarı:

Ülkede kürt sorunu yok, teröristlerle işbirliği yapanlar sorunu var. Bunu kafanıza sokun

697
125
yanıtYanıtla
AbduLSameD Yildirim:

Türkiye hala kurtleri ve Kürtçeyi kabullenmiş bile değil Kürtçe anayasada bilinmeyen bir dil olarak geçiyor. Etrafına bir bak yüz yıllardır bu toprakta yaşayan bir halk olarak ne devlet nede özel sektorde bir tane bile Kürtçe tabela afiş bulamazsın oysa mülteci olarak gelen şahsiyetler için GSM operatorleri bile arapça dili ekledi musteri hizmetlerine. Hastaneler ve iş yeri tabelaları.

yanıt30
yanıt9
Mehmet Sltn:

Adamsın ??????????????????

yanıt26
yanıt57
Narter Nart:

Olmayan sorun çözülmez...Sorun çıkarmak isteyenler varsa başka. Ve faşistlik yapmayın. Hiç kimse yapmasın. Hepimiz bu ülkenin Vatandaşıyız... Amacımız vatandaşlık haklarımızın geliştirilmesi ve korunması ayrıca sosyal adaletin sağlanması olmalıdır.

yanıt81
yanıt49
Erol Gergin:

sen yok deyince mi yok oluyor

yanıt33
yanıt20
Kadir Öztürk:

Ne sorununuz var? Bir Kürt bir Türk ün sahip olduğu neye sahip değil bu ülkede? Bırakın bu ayakları...

213
95
yanıtYanıtla
Ahmet Karadeniz:

Bu yüzden seni seviyorum sayın Ahmet Türk

88
162
yanıtYanıtla
Vatandaş4321:

Çözüm sürecinde ve sonrasında yaşanan tüm olayları bu millet unutmadı ve unutmayacak..

165
38
yanıtYanıtla
ilhan:

kürt sorunu; kürt devleti kurmak mı? ülkede kürt laz abaza ayrımı yok, kürtlere farklı bir tutum ayrım yok, eşit yaşıyoruz.

150
52
yanıtYanıtla
Ekrem ÇELİK:

O iş geçti sur eşeğini Nigdeye sarı torba almaya.

127
56
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title