Haberler

2014 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

BDP'li Tan: "Pembe diziler olmasa İstanbul'u tanıtan başka bir şey yok" BDP'li Aksoy: "(Bale belden aşağı, resim ve heykel ucube) diyen zihniyet, sahne sanatlarının her alanına müdahale ediyor"

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tanıtım konusunda yeterince başarı sağlayamadığını savunarak, "Pembe diziler olmasa İstanbul'u tanıtan başka bir şey yok" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Avrupa Birliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile bağlı kurumların bütçelerinin görüşmeleri devam ediyor.

Bütçeler üzerine BDP Grubu adına söz alan Van Milletvekili Nazmi Gür, yeni anayasa konusunda uzlaşı sağlanamamasının, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde olumsuz etki yarattığını ifade etti.

Uzun tutukluluk sürelerine değinen Gür, bu konuda AB mevzuatının uygulanmadığını savundu. Gür, gösteri ve yürüyüş hakkının özgürce kullanılamamasının da AB sürecinde ayrı bir engel olduğunu dile getirdi.

İnsan haklarına yönelik devlet ihlallerinin arttığını ileri süren Gür, bunun ileri demokrasi ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirtti.

Çözüm süreci konusunda hükümetin demokratik adımlar atması gerektiğini belirten Gür, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın da bu yönde hiçbir çabasının olmadığını iddia etti.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda bir yetki karmaşası yaşandığını savundu. Seçim bölgesinden örnekler veren Tan, bölgede bir çok tarihi yapı bulunduğunu, bunların restorasyonlarının çok ağır işlediğini dile getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tanıtım konusunda da eksiklerinin bulunduğuna işaret eden Tan, İstanbul'u örnek göstererek, "Pembe diziler olmasa İstanbul'u tanıtan başka bir şey yok" dedi.

-"Sanatta farklı diller yok sayılıyor"

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın farklı dillerdeki sanat etkinliklerine önem vermediğini öne sürdü. Bakanlığın, Türkçe dışında kaç sanat projesine destek verdiğini soran Aksoy, başta Kürtçe olmak üzere sanatta tüm dillerin yok sayıldığını iddia etti.

Aksoy tiyatro, bale, opera gibi etkinliklerin sadece elit kesimlerin sanatı olmaktan çıkarılması, yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti. Aksoy, 'Bale belden aşağı, resim ve heykel ucube' diyen zihniyet, sahne sanatlarının her alanına müdahale ediyor" dedi.

Halil Aksoy ayrıca, bütçe tasarısındaki, içinde "Kürdistan" geçtiği için şerhlerinin çıkarılmasını kınadığını ifade etti.

Konuşmasının sonunda Kürtçe bir şiir okuyan Aksoy, daha sonra şiiri Türkçe tercüme etti.

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, vergilerdeki artış nedeniyle Türkiye'nin kaçakçılık cennetine döndüğünü ileri sürdü. Özellikle İstanbul, İzmir, Bursa, Mersin gibi illerde kaçakçılığın arttığına dikkati çeken Aksoy, AK Parti iktidarının bunlara göz yumduğunu iddia etti.

Bazı sınır kapılarının El Nusra, El Kaide gibi örgütlerin eğitimine açılmış saha gibi olduğunu savunan Zenderlioğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bu konuda neden önlem almadığını sordu. Zenderlioğlu, Suriye'deki baskıların bir bölümünü de AK Parti iktidarının oluşturduğunu, muhalif gruplara Türkiye'de eğitim verildiğini iddia etti. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Halil Aksoy Nazmi Gür Altan Tan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title