Haberler

MHP'li Kılavuz: "Mersinlilerin taleplerini, beklentilerini çözüme kavuşturmaya gayret edeceğiz"

Güncelleme:

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Mersinlilerin talep ve beklentilerini Meclise taşıyıp, çözüme kavuşturmaya gayret edeceklerini belirtti.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Mersinlilerin talep ve beklentilerini Meclise taşıyıp, çözüme kavuşturmaya gayret edeceklerini belirtti.

Kılavuz, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Kuzey Irak'ta, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen başarılı operasyonlar nedeniyle şehitlerin kanlarının yerde kalmadığını belirterek, güvenlik güçlerine teşekkür edip, Allah'tan onları korumasını, muzaffer etmesini istedi.

Yaz döneminde, seçim bölgesi Mersin'de yaptığı ziyaretlere değinen Kılavuz, toplumun bütün kesimleriyle istişarelerde bulunduğunu aktardı.

Mersinlilerin talep ve beklentilerini Meclise taşıyıp, çözüme kavuşturmaya gayret edeceğini belirten Kılavuz, Mersin'in ülke ve bölge için önemli bir yer olduğunu vurguladı.

Kılavuz, tarımda Türkiye'yi besleyen illerden biri olan Mersin'de, atıl durumdaki hazine arazilerinin tarıma açılması ve üreticilere tahsisi, tarım arazilerinin iskana açılmasının önlenmesi, arazi parçalanmasının engellenmesi konularının hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

Çiftçilerin elektrik, su, mazot, tohum ve gübre gibi girdi maliyetlerinin düşürülmesinin sağlanması gerektiğini dile getiren Kılavuz, yem fiyatlarındaki artış, başta süt hayvancılığı ve besi ile ilgili taleplerin karşılanmasının önemine değindi.

Kılavuz, tedarikçi ve marketçi arasındaki kar marjının da giderilmesi gerektiğini ifade ederek, tarım kredilerinin yapılandırılıp faizlerinin silinmesinin de üreticileri rahatlatacağını kaydetti.

Üreticilerin ve esnafın sıkıntılarına da değinen Kılavuz, Mersin Büyükşehir Belediyesinde baskıların ve haksız işten çıkarmaların olduğunu söyledi.

Kılavuz, işçilerin yanında olduğunu belirterek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i kınadığını ifade etti.

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Olcay Kılavuz Milletvekili Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
title