Haberler

Polisin Şehit Olduğu Kazada, İbre 135 Kilometrede Takılı Kalmış

Güncelleme:

Konya'da polis memuru Ali Teke'nin şehit olduğu kazaya karışan otomobilde yapılan incelemede, ibrenin 135 kilometrede takılı kaldığı ve sürücünün çarpma anına kadar hiç fren yapmadığı ortaya çıktı.

Konya'da göreve giden Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekibinin bulunduğu minibüse çarpıp, polis memuru Ali Teke'nin (37) şehit olmasına neden olan otomobilin sürücü Muhammet Ali T.'nin (25) hastanedeki tedavisi sürerken, yanındaki Muazzez Y. (30) taburcu edildi. Jandarmanın yaptığı olay yeri inceleme sonucunda Muhammet Ali T.'nin aracının hızının 135 kilometre olduğu ve sürücünün asli kusurluğu olduğu tespit edildi.

OLAY YERİNE GİDEN EKİP MİNİBÜSÜNE OTOMOBİL ÇARPTI

Kaza, 8 Aralık günü saat 05.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Fetih ve Karakayış caddelerinin kesiştiği kavşakta meydana geldi. Yüksekten düşme vakası için olay yerine giden Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekibin içinde bulunduğu minibüse, kavşakta Muhammet Ali T.'nin kullandığı 42 FKG 63 plakalı otomobil çarptı.

EVLİ VE 2 ÇOCUK BABASI POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Çarpmanın etkisiyle polis memuru Yaşar Orman'ın (37) kullandığı 42 DIB 73 plakalı Olay Yeri İnceleme aracı karşı şeride geçip devrildi. Kazada, evli ve 2 çocuk babası polis memuru Ali Teke şehit olurken, ekip arkadaşları Yaşar Orman ve Mevlüt Boğaz (41) ile otomobil sürücüsü Muhammet Ali T. ve beraberindeki Muazzez Y. yaralandı. Yaralı polis memurları Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, diğer araç sürücüsü ve yanındaki kadın yolcu tedavileri için Konya Numune Hastanesine kaldırıldı.

İKİSİNİN DE ALKOLLÜ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Hastanede alınan kan örneğinde Muhammet Ali T.'nin 2.70 promil, Muazzez Y.'nin ise 2.38 promil alkollü olduğu tespit edildi. Muhammet Ali T.'nin Konya Numune Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisinin devam ettiği belirtilerken, Muazzez Y.'nin ise taburcu edildiği öğrenildi.

"ARAÇTA BİRA VE VİSKİ İÇTİK"

Kuaförlük yaptığını söyleyen Muazzez Y.'nin polise verdiği ifadesinde, "Akşam işten çıktıktan sonra Muhammet otomobille beni aldı. Arabada viski ve bira vardı. Hem alkol aldık hem de dolaştık. Nereleri dolaştık, ne kadar içtik bilmiyorum. Ben kaza anını hatırlamıyorum. Polislere mi yoksa başka bir araca mı çarptık bilmiyorum. Kaza nerede oldu, nasıl oldu bilmiyorum. Gözlerimi açtığımda hastanedeydim. Tek hatırladığım bu" dediği öğrenildi.

HİÇ FREN YAPMADAN 135 KİLOMETRE HIZLA ÇARPMIŞ

Kazanın ardından jandarma olay yeri inceleme ekipleri tarafından kaza yerinde yapılan incelemelerde kontrollü geçişin olduğu kavşakta geçiş hakkının ekip otosunda olduğu, Muhammet Ali T.'nin kullandığı otomobilin hiç fren yapmadığı ve 135 kilometre hızla ekip aracına çarptığı tespit edildi. Ayrıca sürücü Muhammet Ali T.'nin asli kusurlu olduğu belirlendi.

TEDAVİ EDİLEN POLİSLER TABURCU OLDU

Kaza sonrası Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan polis memurları Yaşar Orman ve Mevlüt Boğaz'ın taburcu olduğu öğrenildi. Polis memurlarının, kaza anında kendilerine çarpan otomobili hiç görmediklerini, bir anda otomobilin kendilerine çarptığını, minibüs devrildikten sonra ise kaza yaptıklarını anladıklarını, çevredeki vatandaşların yardımlarına koştuklarını, yardıma gelen vatandaşlara ise o an çağrılarına cevap vermeyen şehit arkadaşları Ali Teke'yi kurtarmalarını istedikleri öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konya 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title