Haberler

Aydın'da Polis Teşkilatının 169. Yılı Kutlandı

Güncelleme:

Polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü Aydın'ın ilçelerinde törenlerle kutlandı.

Polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü Aydın'ın ilçelerinde törenlerle kutlandı.

Kuşadası ilçesindeki kutlamalar Atatürk Meydan'ındaki saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Topal, teşkilatın kuruluşunun 169. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade ederek, "Bu anlamlı güne başarıları, fedakarlıkları ve kahramanlıklarıyla milletimizin sevgisini en üst seviyede kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türk polisi bugüne kadar cumhuriyetin temel niteliklerine, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelen her türlü saldırı ve tehdidi büyük bir başarı ile bertaraf etmiştir. Bu başarı ülkemizin her köşesinde zaman mevhumunu gözetmeksizin gerektiğinde vatan ve millet uğruna şehit olmayı göze alarak yürütülen üstün hizmet anlayışının eseridir" dedi.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy da güvenlik güçlerinin kamu düzenini korumak, kanun hakimiyetini sağlamak, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygıyı temin etmek, suçu önlemek, suçluları yakalayıp yargı önüne çıkarmak için çalıştıklarını belirtti.

Didim

Didim İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen ve beraberindeki teşkilat mensupları, polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü kapsamında, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ergen, ziyarette yaptığı konuşmada, teşkilatın kuruluş yıl dönümü çerçevesinde bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kaymakam Emiroğlu'nun görev yaptığı süre içinde, kendilerine ve kurumlarına desteklerini hiç esirgemediğini söyleyen Ergen, teşkilat mensupları adına Emiroğlu'na teşekkür etti.

Emiroğlu ise teşkilatın yıl dönümünü kutlayarak, "İlçemizin huzuru için gece gündüz çalışarak büyük bir özveri gösteren, yaptığı başarılı çalışmalar sayesinde toplumun tüm kesimi tarafından takdir edilen emniyet teşkilatımıza, en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum" dedi.

Nazilli

Nazilli'de de polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, günün anısına Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Berksoy, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından makamına geçerek tüm personelinin günlerini kutladı.

Kaymakam Mehmet Okur, yaptığı açıklamada, "Türk polis teşkilatımız, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için asli görevlerini tam anlamıyla yerine getirdiği gibi, bundan sonra da milletinden aldığı güçle, topluma güven veren hizmetlerini yerine getirmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

- Çine

Hükümet Konağı Meydanı'ndaki Atatürk büstünün karşısına çelenk koyma töreni ile başlayan törende vatandaşlara pilav üstü tavuk ve tatlı ikramı yapıldı, Çarşı Camisi'nde mevlit okundu.

Etkinliklere, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Jandarma Karakol Komutan Vekili Üsteğmen Cihan Altintaş ve siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ersin Emiroğlu Kuşadası Aydın Yerel Haberler

title