Haberler

Peygamber Aşıkları Salonu Doldurdu

Güncelleme:

Niğde Belediyesi katkıları ile düzenlenen 'Efendimiz (SAV) Anma Gecesi'ne katılanlar BESYO Spor Salonuna sığmadı.

Niğde Belediye Başkanlığı ve Niğde Ümit Kültür ve Eğitim Derneği (NÜMDER) ile birlikte düzenledikleri programa Dünya 2.'si Hafız Mehmet Bilir, Araştırmacı-Yazar M. Şevki Erol, Sanatçı Ertuğrul Erkişi katılırken programı Mesut Baran sundu. Kutlu Doğum programına katılmak isteyen kişiler için Niğde Belediyesi tarafından Hükümet meydanından ücretsiz servis kaldırıldı. Program kapsamında daha önce Sonsuz Nur adı altında düzenlenen sınavda dereceye girenlere ödülleri de verildi.

Programa katılanları kapıda karanfil vererek karşılayan ve programın açılış konuşmasını yapan Niğde Belediye  Başkanı Faruk Akdoğan ; "Peygamber Efendimizin doğumunu yani kutlu doğumunun 1442. yılını hep beraber kutlamak üzere bir araya geldik. Programa katılan herkese teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimizin (S.A.V) doğumu ile ilgili ne kadar geniş kapsamlı programlar yapsak azdır. Çünkü Peygamber Efendimiz (S.A.V) iki cihan serveri ve bundan 1442 yıl önce dünyaya gelmiş ve onun gelişi ile birlikte dünya aydınlanmış dünya kendine gelmiştir.

O Peygamber öyle bir Peygamber ki yarın mahşerde herkes başı derdine düştüğünde, hatta anne ve babalar evlatlarını tanımadığı halde nefsi nefsi dediği halde Peygamber Efendimiz (S.A.V) ümmeti ümmeti diyecektir. Peygamber Efendimiz (S.A.V) bizleri düşünürken bizler çocuklarımızı bile düşünemeyecek hale geleceğiz. Onun için biz o Peygamber'e layık olmamız ve o Peygamber'in yolunda yürümemiz gerekli. Sadece lafta değil uygulamalarla da Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in yolunda ilerlememiz gerekmektedir. Bu günlere köprü olmak bakımından da Kutlu Doğum Haftalarını kutlamanın önemli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Peygamberimizi örnek almamızın gerekliliğinin altını bir kez daha çizen Belediye Başkanı Akdoğan; "O günlerde yaşananları o günün adaletini bu günlerde de terhis etmek o günlerden ilham alarak o aldığımız ilhamları da bu günlere aktarmak hepimizin boynunun borcu olduğunu düşünüyorum. O Peygamber ki yeri gelmiş hakaret görmüş, yeri gelmiş cefa görmüş, eziyet görmüş ama o Peygamber kendine eziyet edenlere kendine hakaret edenlere beddua etmemiş, lanetlememiş onlara dua etmiştir. Çünkü Peygamber Efendimiz (S.A.V) âlemlere rahmet olarak gönderilmiş bir peygamberdir. Onun için bizlerde onun ümmetleri olarak Peygamber Efendimiz (S.A.V)'den ve sahabesinden ne kadar övünsek az ne kadar onun için çalışsak az.

Peygamber Efendimiz (S.A.V) yaşadığı dönemde Hz. Kuran'ın yaşayan bir örneğiydi. Peygamber Efendimiz (S.A.V)'e baktığımız zaman Kuran çizgisini onun hayatında görüyoruz. Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in sünnetlerine uymak Kuran-ı Kerim ile paralel yaşamak yani Kuran-ı Kerim'in emirlerini yerine getirmektir. Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in de sünnetini de hep birlikte yerine getirmemiz gerekiyor. O Peygamber yaşamı boyunca tüm insanlığın selameti için çalıştı. O Peygamber geldi bizler kendimize geldik onun önderliğinde dünya ya neden geldiğimizi, neden yaşadığımızı Peygamber Efendimiz (S.A.V) sayesinde öğrendik" dedi.

Peygamber Efendimiz (S.A.V)'e layık olmak onun tuttuğu meşale üzerine yürümek hepimizin üzerine sünnettir diyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ; "Kuran-ı Kerim kitabımız da bizlere farzdır. Peygamber Efendimiz (S.A.V) diyor ki; "Birbirinizi sevmedikçe Cennet'e giremezsiniz" birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız. Dolayısı ile birbirimizi sevmenin de ne kadar önemli olduğunu ve geleceğin de iman üzerine, birlik ve beraberlik üzerine bu sözle teşhis ettiğini hep birlikte bu sözle görmüş oluyoruz. Milli Eğitim camiasına düzenlemiş olduğumuz Sonsuz Nur sınavında bizlere desteklerini esirgemeyip okullarını açtıkları ve öğretmenlerimizin de bu sınavda gönüllü olarak gözetmenlik yaparak sınavımıza emek verdiklerinden dolayı başta Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci'ye ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum Haftası programı kapsamında daha önce yapılan Sonsuz Nur sınavında dereceye giren öğrencilere de hediyeleri protokol tarafından verildi.

İlköğretim düzeyinde yapılan sınavda dereceye giren Ceren Doğan, Burak Çelik, Bilge Nur Aydın, Vildan Kalkan, Meryem Akçay, Hayriye Yüksel, Şule Şimşek, Yusuf Can Tükay, Faruk Öztürk, Oğuzhan Özçelik'e Laptop, iPhone ve altın kazananlara ödülleri Niğde Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde İl Halk Sağlığı Müdürü Bilgehan Öztürk ve İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit tarafından verildi.

Yetişkinler düzeyinde yapılan sınavda, 2 tane altıncı, 2 tane yedinci ve 3 tane sekizinci vardı. Yetişkinler düzeyinde dereceye girenlere ödüllerini İl Müftüsü Hasan Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat verdi.

Sınavda ikinci olan 3 kişiye ödüllerini veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, başarılarından dolayı sınava katılıp dereceye girenleri kutladı. Ayrıca birinci olan Songül Akgün'ün kazandığı Umre ödülünü AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu temsili Kâbe görünümünde ki Kuran-ı Kerim ile takdim etti.

Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu yarışmada birinci olan Songül Akgül'ün ödülünü verirken yaptığı konuşmada; "Bu ve buna benzer programların yapılmasına ihtiyaç vardır. Bu programı gerçekleştiren Niğde Belediye Başkanımıza ve Niğde Ümit Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı ve üyelerine ayrıca sponsorlara teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Yarışmada birinci olan Songül Akgül kardeşimizde tebrik ediyorum. Allah Umresini Kabul etsin" dedi.

Programda ayrıca Sungurbey Eğitim Kurumları Müdürü Mehmet Meleş tarafından Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a çiçek ve plaket takdimi yapıldı. Program sonunda ise Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen tarafından Sanatçı Ertuğrul Erkişi'ye, Hafız Mehmet Bilir'e, Araştırmacı Yazar M. Şevki Erol'a ve program sunucusu Mesut Baran'a Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir kolajı ve çiçek verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Faruk Akdoğan Mehmet Bilir Niğde Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title