Haberler

Personel Daire Başkanlığı Eğitimi Ilgaz'da Başladı

Güncelleme:

Orman Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığınca düzenlenen 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Uygulamaları Eğitimi Ilgaz'da başladı.

Genel Müdür Yardımcısı Zeki Temur, Personel Daire Başkanı Hayri Ünal, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Çakıroğlu, Genel Müdürlükle Bölge Müdürlüklerinden şube müdürleri, Kastamonu, Karadere ve Ilgaz İşletme Müdürleri ve personel şefleri katıldı.

Eğitimin açılışında konuşan Genel Müdür Yardımcısı M. Zeki Temur, "Burada daha önce de eğitimler yaptık. Kastamonu orman bölge müdürlüğü bizi hep güzel karşıladı. Kastamonu ormancılık açısından en önemli bölge müdürlüğümüz. Çoğu ülke orman teşkilatlarından daha büyük. Genel alanın %65'i ormanlarla kaplı. En çok üretim ve gelirimiz buradan geliyor. Ayrıca Şeyh Şaban-ı Veli 'nin memleketi. Burada bulunmak ve çalışmak bir şans.2013 yılı yönetmelik hazırlamakla geçti. En kötü sistem, sistemsizlikten daha iyidir. Personel yığılmalarının önüne geçmek için bu yönetmelikleri çıkarmak ve uygulamak gerekiyordu.2008'den beri görevde yükselme sınavı yapılmadı. Bu sene bunu da açtık, nisan ayı içinde yapacağız. Artık arkadaşlarımız kadrolu çalışacaklar. Personel şube müdürlerimiz bizim için çok önemli. Çünkü yapılan işler çalışanlarımızın özlük hakları hatta emekliliklerini etkiliyor. Onun için sizin çok hassas çalışmanız gerekiyor. Genel Müdürlüğümüzün personel politikalarını sizin ellerinizle yürütüyoruz. Bu da Genel Müdürlüğümüzün performansını etkiliyor. 2012 yılında İdari Mali işlerin sizden ayrılmasıyla yeni bir dönem başladı. İşçi yevmiyelerinde ve bazen de memur dosyalarında düzeltmeler yapıyoruz. İş güvenliği ile ilgili de sıkıntılar var. Maliye ile Çalışma Bakanlıklarının görüşmelerinin neticesini bekliyoruz.2013 yılında orman muhafaza memurlarını rotasyona aldık. Önümüzdeki günlerde 2. rotasyonun tespitlerini de yapacaksınız. Kurumsallaşmak çok önemli. Biz artık kuralları olan bir Genel müdürlük olmak istiyoruz. Zorunlu haller dışında yılda sadece 2 dönem tayin yapacağız. Bürolarda orman muhafaza memuru ve işçi çalıştırılmasını istemiyoruz. Bu duygu ve düşünceler içinde eğitimin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Personel Daire Başkanı Hayri Ünal ise, "2013 yılı yönetmelik hazırlıklarıyla geçti, 2014 yılı da bunların uygulamalarıyla geçecek. Bu eğitimi hem bilgi alış verişi yapmak hem de uygulamada yeknesaklığı sağlamak amacıyla yapıyoruz. Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Müfettiş Yardımcılığı sınavları açıldı. Birçok kişinin bilgilerini elektronik ortamda alıp değerlendirip açıkladık. Bu eziyetli çalışmanın meyvesini aldığımızı görüyorum. Bundan sonraki hedefimiz atama ve terfilerin de elektronik ortamda yapılması olacaktır. Ben eğitime ekibiyle birlikte verdiği katkıdan dolayı Kastamonu Orman Bölge Müdürümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin de, katılımcıları Anadolu'nun en güzel dağında, ormancılığın başkentinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü hakkında bilgiler verdi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman Genel Müdürlüğü Hayri Ünal Kastamonu Ilgaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title