Haberler

Türkiye'ye karşı hep Yunanistan'dan taraf olan ABD, tavır değiştirdi: İki ülke de önemli NATO ortağıdır

Güncelleme:

Ege'deki olaylarda tavrını genel olarak Yunanistan'dan yana koymasıyla bilinen ABD'den bu sefer ezber bozan bir çıkış geldi. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Ege'de son yaşananlara ilişkin, "Genel olarak konuşacak olursak, Türkiye ve Yunanistan iki önemli NATO ortağıdır ve onları potansiyel gerilimleri düşürmek için yapıcı bir diyaloğa girmeye devam etmeye teşvik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Yunanistan'ın Ege adalarına sevk ettiği ABD menşeli zırhlı araçlarla ilgili Ankara'nın Washington yönetimine verdiği protesto notasına ilişkin açıklamasında Türkiye ve Yunanistan'a diyalog çağrısı yaparken ülkesinin Ege'de herhangi bir tatbikatının olmadığını söyledi. Ryder, günlük basın toplantısında gündemdeki konular üzerine değerlendirmede bulundu.

TATBİKAT SORUSUNA İLGİNÇ YANIT

AA muhabirinin, "Türkiye iki anlaşma kapsamında gayri askeri statüye sahip iki adaya ABD menşeli zırhlı araçlar çıkardığı için Yunanistan ve ABD'ye protesto notası verdi. Sizin bölgede bir tatbikat veya eğitiminiz var mı? Türkiye'nin protestosuna yanıtınız nedir?" sorusuna Tuğgeneral Ryder, "Orada (ABD tarafından gerçekleştirilen) herhangi bir tatbikattan haberdar değilim." yanıtını verdi.

Tavrını hep Yunanistan'dan yana koyan ABD'den Türkiye ile ilgili çarpıcı çıkış: İkisi ülke de çok önemli

"İKİ ÜLKE DE ÇOK ÖNEMLİ"

ABD'li general, "Genel olarak konuşacak olursak, Türkiye ve Yunanistan iki önemli NATO ortağıdır ve onları potansiyel gerilimleri düşürmek için yapıcı bir diyaloga girmeye devam etmeye teşvik ediyoruz." diye konuştu.

NED PRİCE DİPLOMATİK ÇÖZÜM ÇAĞRISI YAPMIŞTI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Yunanistan'ın adalara zırhlı birlikler çıkarmasına ilişkin sorular üzerine, bölgede gerilimi artıracak demeç ve davranışların zamanı olmadığını belirterek tarafları anlaşmazlıklarını diplomatik yollarla çözmeye çağırmıştı.

Tavrını hep Yunanistan'dan yana koyan ABD'den Türkiye ile ilgili çarpıcı çıkış: İkisi ülke de çok önemli

EGE'DE NELER YAŞANIYOR?

Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde Ege'deki Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a (GASA) zırhlı araç sevk ettiği anlar ortaya çıktı. Çıkarma gemilerinin Midilli ve Sisam'a özellikle ABD tarafından hibe edilen askeri araçları sevk etmesi dikkati çekti.

Tavrını hep Yunanistan'dan yana koyan ABD'den Türkiye ile ilgili çarpıcı çıkış: İkisi ülke de çok önemli

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RESTİ ÇEKTİ

Yunanistan'ın hamlesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da yorum gelmişti. Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada konuyu değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yunanistan askeri, siyasi ve ekonomik olarak dengimiz değildir, olamaz. Yunan siyasetçileri kışkırtarak üzerimize salanların asıl sebebi ülkemizin vaktini, enerjisini, dikkatini dağıtarak büyük ve güçlü Türkiye programını engellemek olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bedeli mutlaka ödetilecek ekonomik ve siyasi angajmanlar bizi değil Yunan halkını tehdit etmektir. Türkiye olarak biz bu filmi seyrettik" dedi.

Tavrını hep Yunanistan'dan yana koyan ABD'den Türkiye ile ilgili çarpıcı çıkış: İkisi ülke de çok önemli

MİÇOTAKİS: KENDİMİZE GÜVENİMİZ TAM

Erdoğan'ın "Yunanistan askeri, siyasi ve ekonomik olarak dengimiz değildir, olamaz. Bunların politikaları buram buram provokasyon kokuyor" sözlerine Yunanistan'dan da yanıt gecikmedi. Bütün gözlerin yapacağı konuşmaya çevrildiği Başbakan Miçotakis, "Silahlı Kuvvetlerimizin uyanıklığı ve müttefiklerimizin desteğiyle pozisyonumuz net ve kendimize güvenimiz tam" karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Türkiye Haberler

500

Yorumlar (16)

albatros :

ya ne deseydi? yunanistan sadece bir piyon, avcumuzun içinde, türkiyeye karşı biz donatıyoruz mu deseydi? iki ülke nato ülkesi olduğu için böyle bir açıklama yapmak zorunda kalıyor zaten.

39
0
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Rusya seferberlik ilan etti. Çin savaşa hazırlanıyor. İran, Suriye, Irak, Ermenistan karışık. Yunanistan bize yem edilmeye çalışılıyor. Dünya savaşa hazırlanıyor. Erdoğan' a sahip çıkalım. Ülke Liderliğine devam etsin. Aksi halde Türkiye karışır.

27
11
yanıtYanıtla
Erkan Can :

Her seçim dönemi öncesi yaşanılan şeyler, içerideki başarısızlıklarını ey amerika ey suriye diye bağırarak kapatmaya çalışan siyasilerden yoruldum artık

7
26
yanıtYanıtla
halit kaktüs:

Ne alaka yahu, bu haberin düşündüğün ve yazdığın şeyle ne ilgisi var, psikoloğa görünmeniz de fayda var!!

yanıt5
yanıt1
Abdullah Çakmak:

USA her iki ülkeye de boncuk dağıtıyor.kendi ulusal,bölgesel ve hayatı çıkarları için her şeyi yapar.Kirli işleri için de diğer ülkeleri eldiven olarak kullanır.

25
0
yanıtYanıtla
Burak Bayhan:

Miço'ya ya suikast olur yada intahar eder yakındır.

19
1
yanıtYanıtla
slim shady:

Abd, yunanistanın nasıl bir önemi var acaba! Hangi savaşa katılmış kaç asker göndermiş! Bunu da bir bilsek. Bence adaları uygun bir zamanda ilhak etmeliyiz!

17
2
yanıtYanıtla
Sefer Aydın:

iki yüzlü şeytanlar, (Ey iman edenler! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden her kim onları dost edinirse muhakkak ki o da onlardandır. Şüphesiz ki Allah, zalimler topluluğunu hidayet etmez. (5/Mâide 51)

17
2
yanıtYanıtla
DODOK DODOK:

Libya ile yapmış olduğumuz antlaşmanın sonucudur bunların hepsi...

7
9
yanıtYanıtla
Ahmet Yonat:

NATO iflasın eşiğinde. Sınıfta kaldı gibidir

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title