Haberler

Paşinyan, "teslim olma" anlaşmasını neden imzaladığını anlattı: Binlerce asker esir düşecekti

Güncelleme:

Azerbaycan ordusunun, işgal altındaki topraklarını kurtarmak amacıyla 27 Eylül'de Dağlık Karabağ bölgesinde başlattığı operasyonda ağır kayıplar veren Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan, "teslim olma" anlaşmasını imzalamak zorunda kalmıştı. Anlaşmanın ardından vatandaşlarına hitaben bir mektup yazan Paşinyan, ateşkes metnini neden imzaladığını anlattı.

"BİNLERCE ASKER ESİR DÜŞECEKTİ"

Anlaşma metnini imzalamaması halinde Hankendi'de binlerce Ermeni askerin esir düşeceğini belirten Paşinyan, "Son gün Şuşa'da 50 askerimiz var diye bilgi geldi. Bende kendileri ile görüntülü konuşma talep ettim. Konuşma sırasında askerlerin Hankendi'de olduklarını gördüm" ifadelerini kullandı.

KADEMELİ OLARAK ÇEKİLECEKLER

27 Eylül'den bu yana Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden çatışmalar son buldu. Azerbaycan, işgal edilen topraklarını bir bir geri almaya başlayınca Ermeniler çareyi teslim olmakta buldu. İmzalanan ateşkese göre Ermenistan'ın işgali altındaki Ağdam ili 20 Kasım'a, Kelbecer 15 Kasım'a, Laçin ise 1 Aralık'a kadar Azerbaycan'a teslim edilecek.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Nikol Paşinyan Azerbaycan Ermenistan Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (80)

üstünlük taslamayı bırakalım..:

bir kaç ay sonra mevcut anlaşmada süreç tamamlandığında türkiye ermenistan sınır kapısı da açılsın artık. maksat baış tesis edilip kalıcı hale gelsin. herkesin sınırı belli değilmi artık.

7
33
yanıtYanıtla
kenan:

sınor falan yok, önce anayasalarını değişip bizim Vatanımdanistediği yerleri kaldırıp resmen vazgeçecek, ondan sonra belki ticarete evet, buraya yerleşme vatandaşlık falan yok, kendi taraflarında kalacaklar bunlara güven olmaz. . .

yanıt5
yanıt0
Ali veli:

Ermenistan sınırı asla açılmayacak.

yanıt4
yanıt0
Nacrea:

Ermenilere bir daha çöp bile yok dünyanın en alçak milleti

yanıt5
yanıt0
Ömer adıguzel:

Biz niye açalımki sınırı zorda olan ermenistan o yalvarsın hocalı katliamı unutulmadı

yanıt6
yanıt0
Türkoğlu:

2012 de Azerbaycanda 1 yıl bulundum ve oradaki Türk kardeşlerimizin biz Türkiye Türklerini ne kadar büyük bir aşk ile sevdiklerine bizzat şahid oldum. Rus destekli Ermenilerin Qarabağı katliamlarla ve kimyasal silahlarla nasıl aldıklarını defalarca acı ile dinledim. Ben de en az onlar kadar ve gözlerimden akan yaşlarla bu zaferi kutladım. Turan artık çok yakın.

33
3
yanıtYanıtla
FARKLI:

Yalnızca SİHA ile vurulan hedefler alt alta yazılınca Ermeni ordusundaki askerlerin, düşmanını göremeden öldüğü, tanklarının, zırhlı araçlarının, ağır silahlarının, birer birer tam isabetle vurulduğunu görmeleri ve çaresizlikleri. Göz önüne alındığında, ''2020 Karabağ savaşı'', dünyada bütün bilinen ''klasik şavaş anlayışını'' tamamen yıktı. Artık kimin tankı, topu askeri çoksa o kazanmıyor. Teknolojisi yüksek olan kazanıyor. ! Dünya orduları köklü değişimler geçirecek. !

24
2
yanıtYanıtla
Xxx:

Azerbaycan ordusunun gücünü gene küçümsüyor pasinyan onbaşı..devam et sen

yanıt0
yanıt0
ece:

İstenen şey yapıldı Türk kapısı açıldı Türkiye Azerbaycan arasına bir yol kuruldu Türk yüzyılı yeniden başlıyor

18
6
yanıtYanıtla
Qabil:

Biz azeri değiliz Türküz

21
0
yanıtYanıtla
Tüm 80 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title