Haberler

Paris'te "Uber" Protestosu

PARİS (AA) – Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, taksicilerin geniş çaplı protesto eylemleri yapması üzerine, Paris Emniyet Müdürlüğü'ne başkentte internet uygulamaları yardımıyla taksicilik hizmeti sunan Uber'in faaliyetlerinin yasaklaması talimatı verdi.

PARİS (AA) – Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, taksicilerin geniş çaplı protesto eylemleri yapması üzerine, Paris Emniyet Müdürlüğü'ne başkentte internet uygulamaları yardımıyla taksicilik hizmeti sunan Uber'in faaliyetlerinin yasaklaması talimatı verdi.

Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Cazeneuve, "Paris Emniyet Müdürlüğü'ne Uber tarafından kullanılan araçların faaliyetlerinin yasaklaması için genelge yayınlaması talimatı verdim" dedi.

Paris'te Uber araçlara yönelik gösterilerde yaşanan şiddet olaylarına dikkati çeken Fransız bakan, protesto gösterilerine katılanlara şiddet içeren eylemlerden uzak durmaları çağrısı yaptı.

Bu arada, taksi şoförlerinin bağlı olduğu sendikanın temsilcilerinin bugün Başbakan Manuel Valls tarafından kabul edilecekleri bildirildi.

Paris'te bu sabahki protesto gösterilerinde taksi şoförleri havaalanları ve tren istasyonları önünde barikatlar kurarak ulaşımı engelleme girişiminde bulunmuştu.

Yine başkentte önemli çevre yolları üzerinde lastik yakarak eylem yapan taksi şoförleri, ulaşımın önemli ölçüde aksamasına yol açtı.

Polis, pek çok bölgede göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanmak zorunda kaldı.

Uber araç sürücülerine şiddet uyguladıkları gerekçesiyle üç taksi şoförü polis tarafından gözaltına alındı.

Fransa'nın diğer kentlerindeki taksi şoförleri de, yine düzenledikleri eylemlerle başkentteki meslektaşlarına destek verdi.

"Halkının misafirlere saldırması yasal mı?"

Vefat eden Amerikalı ünlü şarkıcı Kurt Cobain'in eşi şarkıcı Courtney Love Cobain de taksicilerin şiddetine maruz kalanlar arasında yer aldı. Uber'in hizmetini kullanan Cobain, Tweeter hesabından yaptığı paylaşımda "arabalarının durdurulduğunu, şoförün taksiciler tarafından rehin alındığını, arabalara metal sopalarla vurulduğunu" yazdı.

Kendileri zor durumdayken, polisin olayları görmesine rağmen hiçbir müdahalede bulunmadığını belirten Cobain, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a seslenerek, "Halkının misafirlere saldırması yasal mı?" ifadelerini kullandı.

Uber, akıllı telefon uygulaması yöntemiyle, normal sürücüleri yolcularla buluşturarak taksi hizmeti sunuyor. Uber'in Fransa'daki hizmetlerini arttırması nedeniyle taksiciler şirketin kendi çalışma alanlarına girdiğini ve haksız rekabete neden olduğunu öne sürerek pek çok kez daha küçük çaplı eylemler yapmıştı.

Paris'te 2011 yılından beri hizmet veren Uber hakkında, haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle davalar da açılmıştı. Fransa'da Ekim 2014'te çıkan yasa, müşterilerin kayıtlı olmayan şoförler tarafından taşınmasını yasaklıyor. Uber ise yasanın net olmadığını savunuyor. Konu, yasanın anayasaya uygun olup olmadığının belirlenmesi için Anayasa Mahkemesi'ne taşınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kurt Cobain Fransa Paris Uber Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title