Haberler

Pandemi Bebeklerin Uyku Düzenini Olumsuz Etkiliyor

Güncelleme:

Dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını tüm hayatımızı etkiledi. 0-6 yaş çocuk sahibi olan ebeveynler için panedminin etkilerinden biri bebeklerinin uyku düzeninin şaşması diyebiliriz. Sosyal medya Irlandalı anne olarak bilinen Uyku Danışmanı Esra şimşek pandemi döneminde bebeklerin uykularının nasıl düzenleneceği konusunda bilgi verdi.

Pandemi bebeklerin uyku düzenini olumsuz etkiliyor.

Bebeklerin uyarılmaya, sosyal temasla tanışmaya, duyarlı bakıma ihtiyacı vardır. Ancak bunların tümü, salgın sırasında karmaşık şekillerde etkilenebilir. Bebekler, toplumun en savunmasız canlılarınız ve bakımlarının ya da isteklerinin, hemen o anda yapılması gerekir.

Bunun en önemli basamaklarından biri de uykudur. Koronavirüs salgını döneminde bebeğin uyumasını sağlamaya çalışmak; bebeğin sağlıklı gelişimi ve beyin gelişimi için önemli bir noktadır.

Pandemi yasaklarının başladığı2020 Mart ayından beri günlerimizin her saati evde geçiyor diyebiliriz. Az hareketlilik, evde geçirilen zamanın artması gibi sebeplerden dolayı ailelerin genel düzeni değişmek zorunda kaldı. Çoğu aile gece geç uyumaya ve sabah geç uyanma gibi yeni alışkanlıklar edinmiş olabilir.

Ailenin genel düzeninin şaşamsı bebeklerde gece sık sık uyanıp ağlama, gündüz uyumak istememe veya 15-20 dk uyuyup ağlayarak uyanma, gün boyu huzursuzluk gibi uyku problemlerine sebep olabilir.

Çoğu anne babanın bebeklerinin uyku konusunda şikayet ettiği bu tarz problemlerin çözümü iyi bir uyku düzeni kurmak yani uyku eğitimi vermekten geçer.

Koronavirüs Salgını Sırasında Bebeğinizin Uyumasına Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?

Rutin ve öngörülebilirlik, küçük çocuğunuzun yeni bir normale alışmasına yardım olabilir.

Bebeğin uyumaması durumu; sadece salgın döneminde değil, normal zamanlarda önemli bir durumdur.

• Her sabah aynı saatlerde uyandırıp, akşam aynı saatlerde uyutmaya çalışın

• Gündüz uykularını bebeğinizin ayına göre belirleyin, gece uykusundan önce yeterli uyanıklık süresi vermiş olmanızdan emin olun

• Günlük bir programınız olsun, Her gün aynı sırayla benzer şeyler yapılabilir.

• Uyku öncesi uyku rutielleri belirleyin; banyo, pijama, kitap iyi geceler öpücüğü ve uyku gibi

Bebeklere Uyku Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

İlk doğdukları andan itibaren, anneye bağımlı olarak yaşayan bebekler; beslenmeyi uykuyu ve diğer bakım hizmetlerini almaya başlar. Bebeğin uyku ihtiyacı anne tarafından veya aile büyükleri tarafından; ayakta sallamak, emzirme sırasında, battaniyede sallayarak, ya da kucakta sallayarak uyutma şeklinde gerçekleştirilir.

Bu durum, bebeklerin destekli uyku uyuma durumudur. Bir de bu durumun tam tersi desteksiz uyku alışkanlığı kazandırmaktır. Ancak pandemi döneminde bu durum oldukça etkilenmekte ve bebekler; pandeminin getirmiş olduğu stresten etkilenmektedir.

Bebeğin pandemi döneminde bile desteksiz uyku alışkanlığı kazanması için; uyku eğitim videolarını seyredebilir, seminerlerimize katılabilir, konusunda uzmanlığım ve koçluk eğitimim sayesinde, danışmanlığımdan yararlanabilirsiniz.

Uyku Eğitimi Nasıl Alınabilir?

uyku eğitimi bazen ailelerin tek başına üstesinden gelemeyecekleri bir süreç olabiliyor. Siz de böyle düşünoyrsanız Uyku eğitimi danışmanlığı hizmetimizden faydalanabilirsiniz.İrlandalı Anne uyku danışmanlığı olarak, özellikle pandemi dönemi uyku sorunu yaşayan bebeklerin, uyku konusunda nasıl eğitilmesi gerektiği konusunda da www.instagram.com/irlandalianne danışmanlık veriyoruz.

Dünyanın her yerinden online danışmanlık hizmetlerimizden yararlanabileceğiniz Köstebek, Kelebek ve Koala danışmanlık paketlerimiz bulunuyor. Bu paketler hakkında +90 543 629 75 24 numaralı whatsapp hattımızı arayabilir, ya da https://irlandalianne.com sitemiz üzerinden, bize ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haberler.com / Eğitim

Advertorial Eğitim Sağlık Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title