Haberler

Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde Kongre Heyecanı

Eskişehir Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin (Pancar-Koop) 64'üncü Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Sabah saat 10.00'da Şeker Stadyumu'nda gerçekleştirilen kongrede, mevcut başkan Halil Ünal tek aday olarak seçime katıldı. Kayıtlı 75 bin 576 üyenin olduğu öğrenilen Eskişehir Pancar Ekicileri Kooperatifi kongresine yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Başkan adayı Halil Ünal, yaptığı konuşmada kongrenin herkes için hayırlı olmasını dileyerek, "Pancar Kooperatifi Eskişehir olarak Türkiye'de bütün projelerin 16 yıldır örneği olmuştur ve örnek olmaya devam edecektir. Bir mazot dağıtımı ilk bizden başlamıştır, sözleşmeli ayçiçeği projesi bizimdir, sözleşmeli mısır ekimi yine ilk sizin projenizdir. Yine bu projelerin bir yenisi sözleşmeli tohum üretimi olmak üzeri yeni projelerimizle yeni sezonda hep birlikte kendi tohumumuzu kendimiz üreteceğiz" şeklinde konuştu.

"TORKU ÇİFTÇİNİN MALIDIR"

Tarım kooperatiflerinin teşkilatlandığı bu kooperatifçiliğin üreticilerin müessesesi olduğunu dile getiren Halil Ünal, Konya'da kurulan Torku çiftçi malının dünyanın beşinci gıda sektörü yapılacağını söyleyerek, "Konya'da kurulan Torku çiftçi kuruluşunu inşallah gelecek beş yılda dünyanın beşinci gıda sektörü yapacağız. Torku çiftçinin malı, Torku'ya hepimiz sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Alpu, Bursa Yenişehir ve Sivrihisar olmak üzere birer tonluk 4 tane çelik silo kurulacağı projesinin müjdesini veren Ünal, paketleme, mısır silaj makinelerinin de Yenişehir ve Alpu bölgelerinden başlamak üzere bütün bölgelere hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Mevcut başkan Halil Ünal'ın tek aday olduğu kongrede yönetim kurulu listesi ise; Rafet Demirtaş, M. Dündar Ünlü, Sadi Aktaş ve Hasan Kırıkçı'dan oluştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Ünal Eskişehir Türkiye Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title