Haberler

Pakistan Milli Günü Türkiye'de kutlandı! Ankara'nın en yüksek kulesi "Atakule" ışıklandırıldı

Güncelleme:

Pakistan Milli Günü bugün Türkiye'de Ankara'daki Pakistan Büyükelçiliğinde etkileyici bir törenle kutlandı. Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi, Büyükelçilik çalışanlarının ve medyanın önünde Pakistan bayrağını Milli Marş eşliğinde göndere çekti. Pakistan Cumhurbaşkanının ve Başbakanının mesajları bu olay üzerine okundu.

Büyükelçi Syrus Qazi konuşmasında atalarımız ayrı bir vatan kurma kararını verdiğinde 23 Mart'ın Güney Asya Müslümanlarının kahramanca mücadelesinde önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti.23 Mart 1940'ta Pakistan Kararları uygulandıktan yedi yıl sonra, Pakistan Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah'ın ilham verici liderliğinde bağımsız ve hür bir devlet olmuştur.

Pakistan Milli Günü Türkiye'de kutlandı! Ankara'nın en yüksek kulesi 'Atakule' ışıklandırıldı

Büyükelçi Türkiye'ye Türk "Mehter Takımını" (Osmanlı Askeri Bandosu) ve "Solo Türk" hava akrobasisi ekibini 25 Mart'taki Pakistan Günü kutlamalarına gönderdiği için şükranlarını sundu.Her iki ekip te geçmişteki benzersiz performanslarıyla tüm Pakistanlıların kalbini kazanmıştır.

Pakistan Milli Günü Türkiye'de kutlandı! Ankara'nın en yüksek kulesi 'Atakule' ışıklandırıldı

Türkiye'de, Ankara'nın anıtlarından biri ve en iyi ışıklandırılan binası olan "Atakule" 22 ve 23 Mart akşamları Pakistan-Türkiye dayanışma mesajlarını gösterdiler.Atakule hemen karşısında Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah'ın anıtı bulunan Cinnah Caddesi üzerindedir.Dahası, İstanbul Boğaziçi üzerindeki Asya'yı Avrupa ile birleştiren her üç köprü de bu akşam Pakistan bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı.

Pakistan Milli Günü Türkiye'de kutlandı! Ankara'nın en yüksek kulesi 'Atakule' ışıklandırıldı

Büyükelçi Syrus Qazi ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok birlikte 2014 APS Peşaver terör saldırısı kurbanları için hatıra ormanlarındaki yeni anıtın açılışını yaptılar.Hatırlanmalıdır ki, 16 Aralık 2014 hain terör saldırısının ardından Pakistan halkıyla dayanışma göstermek için, Keçiören Belediyesi ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gençlik Kolu üyeleri Keçiören, Ankara'daki AK Parti Hatıra Ormanında her bir şehit için bir tane olmak üzere 144 ağaç dikmişti.

Haberler.com / Ayça Elal - Güncel

Pakistan Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
title