Haberler

Paco Underhill, Kartal Yuvası'nı Yerinde İnceledi

Güncelleme:

Alışverişin dünyaca ünlü gurusu Kartal Yuvaları'nı mercek altına aldı.

"Alışveriş Bilimi" söylemini dünya literatürüne kazandıran, "Perakendenin Sharlock Holmes'ü" kabul edilen Paco Underhill, Kartal Yuvası'nı yerinde inceledi

"Alışveriş Bilimi" söylemini dünya literatürüne kazandıran Gap, Adidas, BP, Levi Strauss & Co., Banca Di Roma, Bank of America, Wal Mart, Saks Fifth Avenue, AT&T, Bloomingdale's, Ann Taylor, CompUSA, Federated Department Stores, Unilever, Gillette, Hewlett Packard, Microsoft, McDonalds, Starbucks, Yahoo, Citibank ve NationsBank gibi dünyaca ünlü markaların danışmanlığını yapan dünyaca ünlü alışveriş gurusu Paco Underhill Beşiktaş Kartal Yuvası'nda incelemelerde bulundu.

Sahibi olduğu ve dünyanın çeşitli ülkelerinde şubeleri bulunan New York merkezli araştırma ve danışmanlık firması Envirosell'in Türkiye Ofisi'ni ziyaret için ülkemizde bulunan ve ziyareti süresince İstanbul'da düzenlenecek çeşitli etkinliklerde iş dünyası ile bir araya gelen Paco Underhill, insanlar, ürünler ve alışveriş mekanları arasındaki etkileşimi çözümleme konusunda dünya çapında en önemli uzmanlardan biri olarak kabul ediliyor.

Dünyanın en değerli markalarının yanı sıra dünyaca ünlü müzeler, stadyumlar, parklar, oteller, restaurantlar ve alışveriş merkezleri gibi insan hayatının içinde yer alan tüm alanlarda faaliyet gösteren kurumların danışmanlığını yapan Underhill, İstanbul ziyareti sırasında aralarında Turkcell, Arçelik, Teknosa ve Flo'nun da yer aldığı farklı sektörlerde faaliyet gösteren perakende mağazaların yanı sıra Beşiktaş Kartal Yuvası'nda da kendisine özgü "Mağaza Kliniği" çalışmasını bizzat yönetip, global kabul görmüş uygulamaların Türkiye'deki yansımalarını değerlendirdi.

"Beşiktaş ve Kartal Yuvaları'nın marka değerini gösteriyor"

Dünyaca ünlü alış veriş gurusunun Türkiye ziyareti sırasında Türkiye'nin önde gelen markalarının yanı sıra Kartal Yuvaları'nı da bu çok özel mağaza kliniği çalışmasına dahil etmek istemesinin önemine değinen Kartal Yuvaları'ndan sorumlu Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak, "Dünyanın en değerli markalarının danışmanlığını yapan Sayın Underhill'in Türkiye'de yerli ve yabancı pek çok önemli perakende zinciri yer alırken ziyareti sırasında Kartal Yuvaları'nı da yakından incelemek istemesi hem Beşiktaş'ın hem de Kartal Yuvaları'nın uluslar arası ölçekte güçlü marka değerini ortaya koyuyor" dedi.

Underhill'in Beşiktaş Kartal Yuvası'ndaki inceleme ve gözlemleri sonucu BJK yönetimi ile paylaşacağı bulguları merakla beklediklerin ifade eden Albayrak, "Underhill'in öneri ve eleştirilerini merakla bekliyoruz. Amacımız uluslar arası düzeyde bu tür danışmanlık hizmetleri de alarak, sadece Beşiktaşımız'ın lisanslı ürünlerin satıldığı Kartal Yuvalarını öncelikle bölgesel, geçtiğimiz Mart ayında göreve gelen Beşiktaş Yönetim Kurulu ve Sayın Başkanımız Fikret Orman'ın koyduğu "hem sportif hem de mali ve fiziki açıdan 2023'te yani 120. Yılımızda Avrupa'nın en büyük 16 kulübü içinde yer alma vizyonu" çerçevesinde uluslararası bir perakende zinciri yapmak" diye konuştu.

"Kartal Yuvaları'nın planlı büyümesi sürüyor"

BJK'nın en önemli gelir kaynaklarından birinin de Kartal Yuvaları olduğunu ifade eden BJK Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak, "Bugün itibarı ile Kartal Yuvaları'nın mağaza sayısı 27'ye ulaşmış durumda. Ciro bakımından bu yılın ilk 9 ayında 14,5 milyon liraya ulaşıldı ki bu bile önceki yılın tamamında yapılan cironun bile neredeyse 4 katı. Kartal Yuvaları planlı ve sürdürülebilir büyümesine önümüzdeki aylar ve yıllarda da devam edecek" dedi.

Paco Underhill kimdir?

Perakende gurusu olarak dünyada ün kazanan Paco Underhill'in The New York Times, London Times, Wall Street Journal ve the Christian Science Monitor gibi yayın organlarında baş makaleleri ve köşe yazıları yayınlanmaktadır. İlk kitabı, Why We Buy: The Science of Shopping (Neden Satın Alırız) 27 dilde yayınlanmış ve perakende konusunda bugüne kadar yazılmış kitaplar arasında en çok satan unvanını kazanmıştır. Underhill'in diğer kitabı What Women Want Eylül 2012′de (Kadınlar Neden Satın Alır?) ismiyle Türkçe olarak yayınlanmıştır.

Müşteri ve tüketicilerin davranışlarının alışverişleri üzerindeki etkileri konusunda 25 yılı aşkın bir süredir araştırma ve deneyler yürüten Underhill, bu alanda dünya çapında önde gelen uzmanlardan biri olarak kabul edilmektedir.

Araştırmaları bugünün perakende dünyasının, cinsiyet, deneme, dokunma ve insan anatomisi gibi faktörler tarafından nasıl etkilendiğine ışık tutan Underhill, kurumlara ve meslek gruplarına araştırmalarının metodolojisi ve bulguları hakkında bilgiler sunmaktadır. Paco Underhill, mağazaya giren kişilerin ürün ve hizmetlerde ve bunların sunulduğu ortamlarda nasıl davrandığını çözümlemek ve onları satınalmaya iten nedenleri belirlemeye yönelik çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu ana kadar edindiği bilgiler onu dünyanın büyük küçük bütün şirketleri tarafından en çok tercih edilen perakende danışmanı konumuna getirmiştir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Metin Albayrak Beşiktaş Türkiye Kartal Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title