Haberler

Özel Haber) Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan Açıklaması

İzmir’de, yeniden aday gösterilmeyen ve CHP’den istifa eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Parti Meclisi’nden çıkan İzmir listesinin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun elinden çıktığını belirterek, “Biz, Sezgin Tanrıkulu’nun kulu olsaydık daha başarılı olurduk. İzmir’de çünkü bütün listeler Sezgin Tanrıkulu, Alaattin Yüksel ve Aziz Kocaoğlu tarafından yapıldı.

İzmir'de, yeniden aday gösterilmeyen ve CHP'den istifa eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Parti Meclisi'nden çıkan İzmir listesinin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun elinden çıktığını belirterek, "Biz, Sezgin Tanrıkulu'nun kulu olsaydık daha başarılı olurduk. İzmir'de çünkü bütün listeler Sezgin Tanrıkulu, Alaattin Yüksel ve Aziz Kocaoğlu tarafından yapıldı. Demek ki doğru mecra oymuş, başarının kilidi oymuş. Birinin kulu olmakmış. Ama biz hayatımızda kimsenin kulu olmadık" dedi.

Tartan, Türkiye'nin en başarılı belediye başkanı seçildiğini birçok başarılı projelere imza attığını ancak aday gösterilmediğini söyledi. Avrupa Mimarlık Ödülünü aldıklarını anlatan Tartan, şöyle konuştu: "Üç kez Türkiye'nin en başarılı belediye başkanı seçildim, son anketlerde yüzde 65 oranında oya ulaştık. Ama demek ki başka kıstaslar var. Yani cumhuriyeti sevmek, Atatürk'ü sevmek, düzgün olmak, halkla içi içe olmak, önce insan diyen felsefeyi benimsemek demek ki bunlar çok fazla dikkate alınmıyor. Biz Sezgin Tanrıkulu'nun kulu olsaydık belki daha başarılı olurduk İzmir'de çünkü bütün listeler Sezgin Tanrıkulu, Alaattin Yüksel ve Aziz Kocaoğlu tarafından yapıldı. Demek ki doğru mecra oymuş, başarının kilidi oymuş. Birinin kulu olmakmış. Ama biz hayatımızda kimsenin kulu olmadık."

"GENEL BAŞKANI ÇELİŞKİLİ DURUMA DÜŞÜREN ZİHNİYETE KARŞIYIM"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ilçelerde anket yaptıracağını ve bir oy fazla alanı aday göstereceği sözlerini hatırlatan Başkan Tartan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halka sorulacak ve anket yapılacak denildi. Yüzde 65 oranında oy aldım. İnsanlar yolda 'biz koyun değiliz, odun koysak seçilir, kimi koysak belediye başkanı olur mantığıyla' değerlendiriyor. Ne diyeyim bu değerlendirmeye. Yani gerçek bu. İnsanların gördüklerinin dışına çıkmak mantıksız. Onun için bu soruya da yanıt veremiyorum. Atatürk'ün, Türk bayrağı ve cumhuriyet değerlerinin, verilen sözlerin tutulmaması, halkın kendisinin isyan ederek 'Biz odun koysak alırız' mantığına karşıyız' demesi karşısında, ben nasıl bir tavır içinde olmalıyım. Şu an CHP ile hiçbir çatışma, kavgam, kırgınlığım yok. Sadece orada konuşlanmış insanlara farklı bilgiler verenler, Genel Başkana 'Bir oy fazla alanı aday olarak açıklayacağız' dedirtti. Genel Başkanı bu duruma düşen, düşüren zihniyeti ve mantığa eleştiriyorum tepki olarak ayrıldım. CHP her zaman yuvamızdır. Biz solda birlikteliğin her zaman düşüncesindeyiz. Mücadelemiz devam edecek. Ama CHP'yi kolları içine almış, böyle pençeleri içine almış, değerleri yozlaştırmış bir anlayışında oyuncağı olmak istemedim. O yüzden ayrıldım."

"SEMA PEKTAŞ TÜRK BAYRAĞINI BARO SİTESİNDEN KALDIRTTI"

CHP Konak adayı Sema Pektaş'ın zamanında Atatürk rozeti ile türbanı eşdeğer tuttuğunu öne süren Hakan Tartan, kendisini en çok bu durumun rahatsız ettiğini anlatarak, "Atatürk'ün ilke, değer ve hedeflerine çelişen değerlendirmeler yapıldı. Öncelikle Konak'ta aday olarak gösterilen kişi, Atatürk rozetiyle bir başka sembolü bir tutması ve Türk bayrağını Baro'nun hem resmi sitesinden hem dergisinden çıkartmıştı. Böyle bir adayın gösterilmesi Türk bayrağı ve Atatürk değerleriyle çelişen, çatışan bir durum. Atatürk'ün kurduğu partide bulunmasının doğru olamadığını düşünüyorum. Buna saygı duyan olabilir ama ben bunu Atatürk çocuğu olarak içime sindiremedim. İkincisi ben bu partiye 5 yıl belli ki iki dönem milletvekili ve bakanlığım var. Elbette belli tercihler olabilir. Ama bunun etik değerler içinde yöntemi vardır. Telefonla aranırsınız, 'Sayın Hakan Tartan sizi şu nedenlerle aday göstermedik, hizmetleriniz önemlidir teşekkür ederiz. Ama 3 gün geçti 4 gün 5 gün geçti hiçbir şekilde ulaşan olmadı. Yani değersizleştirildiğiniz, size saygı duyulamayan bir ortamda bulunmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum"

"BU KADAR MI DEĞERSİZİZ"

İstifa öncesi ve sonrasında hiçbir şekilde nezaketen aranmadığını ve en çok buna üzüldüğünü dile getiren Tartan, şunları söyledi: "Aday gösterilmeyebilirsiniz. Ama bunun gerekçelerini, mantığını ve saygı nişanesi olarak 'Size teşekkür ederiz' sözlerini duymak isterdim. Yani bu kadar mı hiçe sayılıyor ve değersizleştiriliyoruz. İzmir halkı bunu kabul etmiyor. Bana yapılan hakaret, aslında İzmir halkına yapılan, Atatürk'e yapılan hakaret, ben buna sessiz kalamazdım."

DSP'ye geçeceği yönündeki iddiaları da değerlendiren Tartan, henüz resmi bir teklifin kendisine ulaşmadığını ancak dolaylı yoldan duyduğu bazı şeyler olduğunu belirtti. Tartan, bu tür girişimleri doğal karşıladığını ifade ederek şöyle konuştu: "Elbette insanlar zaman zaman doğruları yakalamak için birleştirici olmak için bir takım arayış içinde olabilir. Ben gelişmeleri izliyorum. Şuana kadar bir görüşmem olmadı ama pazartesiye kadar bir karara varacağım"

"ASIL DÖNEKLİK ATATÜRK DEVRİMLERİNDEN SAPMAKTIR"

CHP İl Başkanı Ali Engin'in partiden ayrılanlara "dönek" ifadelerini kullanmasını değerlendiren Tartan, sözlerine şöyle devam etti: "Herhalde bir bilgi kirliliği oldu. O zaman Hatay'da AK Parti'den CHP'ye geçenler, MHP'den CHP'ye geçen Mansur Yavaş bunlar için ne diyecekler. Bunları nasıl yorumluyor. ya da o arkadaşlarımız, buna nasıl tepki veriyor. Bunu da sormak lazım. Bu siyasette olabilen birşeydir. ya da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, 2009'da DSP'den seçildi daha sonra CHP'ye geçti. Demek ki halk bazen doğruyu buluyor. 2009'da Sarıgül DSP'den seçilmeseydi, bugün CHP kimi aday çıkaracaktı. Demek ki bir kurtarıcı oldu. Bazen siyasetin çıkmazlarında kilidi, anahtarı halk buluyor ve topluma da bir aydınlık sunabiliyor. Asıl döneklik cumhuriyet ve Atatürk devrimlerinden sapmaktır. Ben dönekliği öyle yorumluyorum. Biz çok şükür aslanlar gibi hem cumhuriyetin hem Atatürk devrimlerinin, ilke ve inançlarının savunucusuyuz. İzmir halkı da öyle. Bu değerlerden hiç kimse İzmir halkını koparamaz."

BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI, BAYKAL DOSTLUĞU

Aday gösterilmemesinin gerekçelerinin kendisine aktarılmadığını dile getiren Başkan Tartan, şunları söyledi: "Büyükşehir anketlerinde yüksek oy aldım. Bu da konuşulan gerekçeler arasında. 'Niye büyükşehire aday oldu' deniliyor. Ben aday olmadım ki halk beni aday gösterdi. Anketlerde Binali Yıldırım, Aziz Kocaoğlu ve Hakan Tartan isimleri çıktı. Böyle olunca ben ne diyeyim? Halkın beklentisine, umuduna nasıl karşı çıkarım. Bir gerekçe de 'Deniz Baykal ile yakınlığım olarak konuşuluyor. Sayın Baykal ile dostluğumdan her zaman onur duyarım. Ama gerekçe o bile gösterilse saygı duyardım. Ama keşke bir gerekçe gösterilseydi. O da gösterilmedi."

Partide kimseye kırgın ve kızgın olmadığını aktaran Tartan, başarının ödüllendirilmesi yerine cezalandırılmasının karşısında şaşkınlık yaşadığını sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hakan Tartan İstanbul İzmir Konak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title