Haberler

Babasının Öldürüldüğü Şehirden Milletvekili Adayı Oldu

CHP Nevşehir Milletvekilliği görevinin yanı sıra uzun yıllar il başkanlığı görevini yapan ve bu görevi sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mehmet Zeki Tekiner'in oğlu Hilmi Bülent Tekiner, Nevşehir'de CHP'nin 1. sıra milletvekili adayı oldu. Dört yaşındayken babası öldürülen ve darbe yönetimince ailesiyle birlikte Ankara'ya sürülen Tekiner, yıllar sonra Nevşehirlilerden kendisi için oy isteyecek.

'BABASI SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI'

1 Mart 1929 da, Nevşehir'de dünyaya gelen ve avukatlık mesleğini sürdürürken 1951 yılında CHP'ye üye olarak siyasete atılan Mehmet Zeki Tekiner, 1961 yılında Kurucu Meclis CHP Nevşehir Üyesi olarak görev yaptıktan sonra 1973-1977 yılları arasında CHP Nevşehir Milletvekili olarak TBMM'de görev aldı. 1955-1957, 1966-1973, 1978-1980 yılları arasında da CHP Nevşehir İl Başkanı olan Tekiner, 11 Şubat 1980 tarihinde evinde uğradığı silahlı saldırıdan yaralı kurtuldu ancak 17 Haziran 1980'de şehir merkezinde bir arkadaşına ait işyerinde uğradığı ikinci silahlı saldırı sonucu arkadaşıyla birlikte hayatını kaybetti.

'CENAZE TÖRENİNDE OLAYLAR ÇIKTI'

18 Haziran 1980 günü Tekiner'in Nevşehir'de düzenlenen cenaze törenine katılmak için dönemin CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit ve 100 üzerinde milletvekili ve senatör Nevşehir'e gelir. Cenaze töreninde konvoya çapraz ateş açılır ve çok sayıda milletvekili ve vatandaş yaralanır. O gün omuzlarda taşınan Tekiner'in naaşı da saldırılarda hedef alınır ve tabuta 13 kurşun isabet eder.

19 Haziran 1980 günü Tekiner Ankara'da defnedilir.

'BABASI ÖLDÜĞÜNDE DÖRT YAŞINDAYDI'

Babası Mehmet Zeki Tekiner hayatını kaybettiğinde henüz 4 yaşında olan ve cenaze törenine annesi ve kardeşleri ile birlikte katılan Hilmi Bülent Tekiner, Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra babası gibi siyasete atıldı.

CHP'den Ankara Çankaya Gençlik Kolları Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğinin ardından 2000-2003 yılları arasında CHP Genel Merkezinde Gençlik Kolları Genel Sekreterliği görevini yürüten Bülent Tekiner, 2011 yılında CHP'den Nevşehir Milletvekili Aday Adayı olarak ön seçimlere katıldı. Ön seçimlerde 3. Sırada yer alan Hilmi Bülent Tekiner, o dönem AK Parti'nin meclise Nevşehir'den 3 milletvekili çıkartmasıyla milletvekilliği hayallerine ulaşamadı.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimler öncesinde yeniden Nevşehir'den milletvekili aday adayı olan Hilmi Bülent Tekiner, bu kez ise katıldığı ön seçimde rakiplerini geride bırakarak ön seçimin galibi oldu.

Aldığı 1129 oy ile partisinin Nevşehir 1. sıra milletvekili adayı olmaya hak kazanan Tekiner, tıpkı babası gibi meclise giderek 28 yıldır meclise CHP'den milletvekili gönderemeyen Nevşehir'i TBMM'de temsil etmek istiyor.

'SİYASETTE HEDEFLERİ BÜYÜK'

Babası öldüğünde henüz dört yaşında olduğunu hatırlatan Tekiner, 10 yaşında siyasete atılmaya ve babası gibi başarılı bir siyasetçi olmaya karar verdiğini söyledi. Her zaman babasını örnek aldığını ve babasına duyulan sevgi ve saygıya hayran olduğunu kaydeden Tekiner, siyasette büyük hedefleri olduğunu ifade etti.

'Siyasette büyük hedefleri olmayan başarılı olamaz' diyen Tekiner, kendisinin de hedefinin sadece milletvekilliği değil ileride CHP'nin içerisinde yer alacağı bir hükümette bakanlık, sonrasında partisinde genel başkanlık hatta başbakanlık hedefleri bulunduğunu vurguladı. Tekiner, bir siyasetçi hedefi ne kadar büyükse o kadar başarılı olacağını anlatarak "Bu yüzden hiçbir zaman kendime küçük hedefler koymadım. Ben koyduğum hedeflere ulaşmak için ne kadar çalışırsam hem şehrime hem de ülkeme o denli büyük hizmetler yaparım" dedi.

'MECLİS'TE FAİLİMEÇHUL CİNAYETLERİ ARAŞTIRMAK İSTİYOR'

Nevşehir'den seçilecek bir milletvekilinin görevinin sadece iş takibi yapmak olmadığını vurgulayan Tekiner, kendisinin meclise girmesi durumunda ülke politikalarında söz sahibi olmak istediğini vurguladı. En büyük isteğinin mecliste tıpkı babası gibi saldırılara kurban giden aydınların cinayetlerindeki sırların aydınlatılması için bir komisyon kurulmasını sağlamak olduğunu belirten Tekiner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçmişte yaşanan ve gelecekte de yaşanabilecek faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması konusunda hiçbir yol kat edilemedi. Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, babam, Hrant Dink bunlardan sadece bir kaçı. Failleri yakalandı ancak arkasındaki güçler yakalanamadı. Asıl ortaya çıkarılması gerekenler onlar. Yakınları çeşitli saldırılarda hayatını kaybetmiş 28 aydının ailesinin içerisinde yer aldığı Toplumsal Bellek Platformu üyesiyim. Bu platform sayesinde meclise 17 defa önerge verildi. Hepsi de reddedildi. Sadece CHP ve HDP destek verdi. Lafta sürekli olarak 'faili meçhulleri aydınlatacağız' diyorlar ama komisyon kurulmadı. Eğer milletvekili seçilirsem bir yandan baba ocağım Nevşehir'e hizmet etmek için çaba gösterirken bir yandan da bunların takipçisi olacağım." - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Nevşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title