Haberler

Oyuncu Cezmi Baskın, Sağlıklı Yaş Almanın İpuçlarını Verdi

İZMİR'de bu yıl 'Yaşamın içindeyim' teması ile düzenlenen 3. Uluslararası ve 12. Ulusal İleri Yaş Sempozyumu başladı. Sempozyumun konuğu olan oyuncu ve yönetmen Cezmi Baskın (69), sağlıklı yaş almanın tüyolarını verdi. "Hayata biraz pozitif bakmak lazım" diyen Baskın, sempozyuma katılanlara, "Mahallenin delikanlısı ile arkadaşlık yapın" önerisinde bulundu.

İzmir'de bu yıl 'Yaşamın içindeyim' teması ile düzenlenen 3. Uluslararası ve 12. Ulusal İleri Yaş Sempozyumu, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk Psikologlar Derneği ve Ege Geriatri Derneği iş birliği ile düzenlenen sempozyumun açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu, Ege Geriatri Derneği Başkanı Doç. Dr. Sevnaz Şahin, Ege Geriatri Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek ile Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay ve çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu, Türkiye'de yaşlı nüfusunun  giderek arttığına değindi. Büyükşehir Belediyesi'nin yaşlılar için hayata geçirdiği projelere de değinen Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Hayata geçirdiğimiz projelerle İzmir 'Yaşlı Dostu Kent' unvanını aldı. Sosyal Yaşam Kampüsü projemizi tamamladık. Bizim hedefimiz yaşlıları sosyal hayatın içine sokmak ve onlarla daha çok iletişim kurmayı sağlamak. Bu nedenle gerçekleştirdiğim, çalıştığım hizmetlerin en önemlilerinden biri fikir ve isim sahibi olduğum 'sağlıklı yaş alma merkezi.' Bu projenin hayata geçmesini sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Bu merkezde kadınlı, erkekli 55 yaş üstü bireylerimiz spor, resim yaparak, müzikle ilgilenerek, gezerek keyifle günlerini geçiriyor. Çağımızın en zor hastalıklarından biri olan alzheimer ve demansı önlemek için de bir merkezimiz var. Hastalıklarının ilk evrelerinde semptomları geciktirici bu merkezimiz de 'Yaşlı Dostu Kent İzmir'e yakışır bir merkez oldu. Ulaşım hizmeti vererek hastaları evlerinden alıyoruz, hasta yakınlarını da bir nebze rahatlatıyoruz."

'TOPLUM BİR ÖZNESİ OLDUĞU GÖRÜLMELİ'

Ege Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı  Öğretim Üyesi Doç.Dr. Sevnaz Şahin ise sempozyum için kendilerine destek veren Türkegül Kocaoğlu'na teşekkür etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay da, "Dünya nüfusu giderek yaşlanıyor. Bizler de yeni hizmetlerin ve sosyal politikaların oluşması için çabalıyoruz" diye konuştu.

Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı ve Sempozyum Eş Başkanı Psikolog Mevlüt Ülgen, "12 yılda yaptığımız sempozyumun geldiği boyut bizim için gurur verici. Yaşlılar, ileri yaşlılar yaşamın içinde, yaşamın öznesi. Biz aktif ve sağlıklı yaş alma konsepti içinde onların fark edilmesi, toplumun yaşamın bir öznesi olduğunun görülmesi, yaşlılarımızın deneyimlerinden, birikimlerinden yararlanma konusunu bu sempozyumda ele alacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Fehmi Akçiçek, bugüne kadar sempozyuma verdiği destekten ötürü Türkegül Kocaoğlu'na şükran plaketi verdi.

'GENÇLER BİZİM DENEYİMLERİMİZİ KULLANMALI'

Sempozyumun söyleşi bölümüne katılan ve deneyimlerini gençlerle paylaşan oyuncu ve yönetmen Cezmi Baskın, aynı zamanda sağlıklı yaş almanın tüyolarını verdi. "Vaktimizi doldurduk, evimizin köşesinde oturalım" diye hayata bakmadığını söyleyen Baskın, hala çıraklık döneminde olduğunu söyledi. Baskın, "Edindiğimiz tecrübeleri, deneyimleri kapalı kapılar arkasında bırakmamak lazım, bu deneyimleri gençlerle paylaşmak gerekiyor. Evde oturup 'Ben çok işler yaptım, artık bu işi bıraktım' dememek lazım. Gençlere doğru bayrağı emanet etmek lazım. Biz de onu yapmaya çalışıyoruz. Gençler bizim deneyimlerimizi mutlaka kullanmalı" dedi.

'ŞİMDİKİ GENÇLER ÇABUCAK ÜNLÜ OLMAK İSTİYOR'

Kendisine gelen bazı gençlerin, oyunculuğu öğretmesini istediğini söyleyen Cezmi Baskın, "Bana gelen gençler, 'Bu işler sıkıcı, yorucu, çok kapsamlı. Biz bunlarla uğraşamıyoruz. Siz bize kamera önü oyunculuğu öğretin. Dizilerde oynayalım, gerisine karışmayın' diyorlar. Bana gelenlere önce mülakat yapıyorum. Hangi kitapları okuduklarını, hangi sinema filmlerini izlediklerini, hangi müzikleri dinlediklerini soruyorum. Birçok genç kitap okumuyor, gazete okumuyor, günlük olayları tahlil etmiyor. Bunları yapmadan sanatçı olunmaz. Sinemada 'Recep İvedik'e giderim' diyor ve onun gibi konuşuyor, onun gibi olmak istiyor. İnsanlar sadece para kazanma, kendi cebini doldurma gibi bakıyorlarsa meseleye" diye konuştu.

'MAHALLENİN DELİKANLISI İLE ARKADAŞLIK YAPIN'

Bir katılımcının "Sağlıklı yaş almanın sırlarını paylaşır mısınız" sorusuna gülerek, "Sağlıklı mı görünüyorum. Rol yapıyorum rol. Şeker falan var" yanıtını veren Cezmi Baskın, daha sonra da "Biraz pozitif bakmak lazım dünyaya. Biraz daha umutla bakmak lazım. Benim sağlık reçetem bu" yanıtını verdi. Yaşlıların gençleşmesi gerektiğine inandığını aktaran Baskın, "Mahallenin delikanlıları ile biraz arkadaşlık etmeleri gerekiyor. Onlarla oturup kahve içmekten ziyade, onların fikrilerini dinlemeliler. Kendi fikir ve deneyimlerini paylaşmalılar" şeklinde konuştu.

Sempozyum, iki gün daha devam edecek. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkegül Kocaoğlu Cezmi Baskın Yönetmen İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title