Haberler

Otizm ve Farkındalık Konferansı

Zonguldak'ta 'Otizm ve Farkındalık' konferansı düzenlendi.

Zonguldak'ta 'Otizm ve Farkındalık' konferansı düzenlendi.

Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ASO Öğretmenevi'nde "Otizm ve Farkındalık" konulu konferans düzenlendi. Konferansa ÖZEV Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, Otistik Çocukları Koruma Derneği Başkanı Necla Aslankurt, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Remzi Karakaya, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Av. Havva Yılmaz ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunun ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konferans başladı. Konferansta konuşan ÖZEV Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, "Ülkemizde var olan yasalar engellilerin yaşamını düzenlerken, onlara engelleri nedeniyle yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları giderme noktasında destek verirken aslında onlar için bir ayrıcalık düşünmüyordu. Yasalara konulan, onları destekleyici hükümler onları diğer insanlarla eşitlemek için konulmuş hükümlerdir. Bakış açımızı bu şekilde değiştirmemiz gerekir. Yaptığımız bütün çalışmalar, engelleri aşmak içindir. Onların engellerine rağmen toplumun saygın bireyi olarak yaşayabilmesini sağlamak için hep birlikte çaba göstermeli, onların yanında saygılı olmalı, bu hakları bizlerde bilip, onların haklarının gerçekleşmesi için elimizden geleni yapmalıyız" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Saime Toptan Zonguldak Karakaya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title