Haberler

Osbük'ün 15. Olağan Genel Kurulu

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, hiçbir şeyin Türkiye'yi üretimden alıkoymadığını belirterek, "15 Temmuz'un ertesinde, bile üretim çarklarımız asla durmamıştır, çünkü üretiyorsak varız, üretiyorsak umutluyuz ve geleceğe inançlıyız demektir." dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu'nun (OSBÜK) 15.Olağan Genel Kurulu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonu'nda yapıldı.

Altunyaldız, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üretim ülkesi olmaya devam etmek zorunda olduğunu vurguladı.

Hiçbir şeyin Türkiye'yi üretimden alıkoymadığına işaret eden Altunyaldız, "15 Temmuz'un ertesinde, o gecenin sabahında bile üretim çarklarımız asla durmamıştır, çünkü üretiyorsak varız, üretiyorsak umutluyuz ve geleceğe inançlıyız demektir. "ifadesini kullandı.

Altunyaldız, sanayinin üretim yapısının dönüştürülmesi gerektiğine işaret ederek, milli gelir içerisinde imalat sanayisinin payının yüzde 16,7 olduğunu ve bunun yüzde 20'lerinin üzerine çıkması gerektiğini vurguladı.

"Üretim Reform Paketi ile Türkiye'nin kazanımları arttı"

OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü de sanayicilerin tüm badireleri olabilecek en az hasarla atlatıp, Türkiye'yi yeniden güçlü bir büyüme rotasına soktuklarını kaydetti.

Üretim Reform Paketi'nin hem içeriği hem de siyasetin sanayiciye bakışı açısından bir milat olduğunu vurgulayan Kütükcü, "Bu gösteriyor ki siyasetçi sanayiciyle ve iş dünyasıyla birlikte yürüyor. Bu paketle Türkiye'nin kazanımları arttı." değerlendirmesinde bulundu.

Kütükcü, OSB'lerdeki meslek liseleri ve meslek yüksek okullarının inşaat süreçlerinin kredi verilerek desteklenmesinin olumlu karşılandığına dikkati çekerek, bu desteğin kapsamının genişletilmesinin, sürdürülebilir bir mesleki eğitim kalitesi için gerektiğini anlattı. Kütükcü, şunları kaydetti:

"Şu anda faizler yüzde 20'lere dayanmış durumda. Bu maliyetlerle sanayicimizin kar etmesi yeni yatırımlar yapması mümkün görünmüyor. Bankalar art arda yüksek kar açıklarken işletmelerimizin karlılığı maalesef finansman maliyetine gidiyor. Bu hukuka da uygun değil, bu milletimize de reva olmamalı. Biz bankalarımız artık para satan değil, bizimle beraber risk alan, sanayicilerimizin projelerine ortak olan kurumlar haline gelmesini yani proje ortaklarımız olmasını istiyoruz.

Maalesef ülkemizde işverene, sanayiciye potansiyel suçlu gözüyle bakan bir yargı anlayışıyla karşı karşıyayız. Bu bakış açısı sanayicimizin motivasyonunu olağanüstü düşürüyor. Biz sanayicimize ayrıcalık tanınsın istemiyoruz, sadece adalet istiyoruz."

2003'ten sonra 103 OSB kuruldu

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu da Türkiye sanayisinin ve OSB'lerin yeni bir döneme adım attığını söyledi.

OSB'lerde mesleki ve teknik liseler ile yüksekokullar açılmasının teşvik edilmesiyle kalifiye eleman sorununun çözümüne katkı sağlanacağının altını çizen Murzioğlu, her reform ve teşvik hamlesinin iş dünyasına büyük bir motivasyon sağladığını, sanayici ve OSB'ler için artık çok daha sağlıklı bir iş ortamı ve yatırım zemini doğduğunu vurguladı.

Murzioğlu, son 10 yılda ihracat yapan KOBİ'lerin sayısının 44 binden 65 bine çıktığını belirterek, 2003 yılından günümüze kadar 103 yeni OSB'nin kurulduğuna dikkati çekti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Salih Zeki Murzioğlu Ziya Altunyaldız Faruk Özlü Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title