Haberler

Ordunun yönetime el koyduğu Myanmar'da gerilim tırmanıyor! Sokaklar cansız bedenlerle dolup taştı

Güncelleme:

1 Şubat'ta askeri darbenin gerçekleştiği Myanmar'da tansiyon her geçen gün yükseliyor. Polis, medyanın ve kamuoyunun gözleri önünde bir göstericiyi vurarak öldürürken, sokaklar adeta cansız bedenlerle dolup taştı. Gösterilerde polis kurşunuyla yaralananların sayısı ise tam olarak bilinmiyor.

Myanmar'da gösteriler, şiddet ve kaos devam ediyor. 1 Şubat'ta askeri yönetimin seçimle göreve gelen devlet liderlerini gözaltına almasıyla başlayan gösteriler bugün en sert gününü yaşadı.

Ordunun yönetime el koyduğu Myanmar'da gerilim tırmanıyor: Polis bir göstericiyi vurarak öldürdü

ÇOK SAYIDA GÖSTERİCİ YARALANDI

1 Şubat'tan beri devam eden gösterilere son vermek için ise polis bugün göstericilere çok sert müdahale etti. Dawei kentinde bir araya gelen göstericilere polis ateş açtı. Bir gösterici yaşamını yitirirken çok sayıda göstericinin de yaralandığı belirtildi.

Siyasetçi Kyaw Min Htike, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada 1 kişinin öldüğünü doğruladı. Güvenlik güçleri ya da askeri yönetim sözcüsü bu açıklamalar ile ilgili bir yorum yapmadı.

Ordunun yönetime el koyduğu Myanmar'da gerilim tırmanıyor: Polis bir göstericiyi vurarak öldürdü

POLİS BİBER GAZI VE SES BOMBASI DA KULLANIYOR

Yangon kentinde de göstericilere silahla ateş açıldığı ve birçok kişinin yaralı olarak kaçmayı başardığı belirtildi. Reuters'a konuşan görgü tanıkları polisin biber gazı ve ses bombası kullandığını da dile getirdi.

Ordunun yönetime el koyduğu Myanmar'da gerilim tırmanıyor: Polis bir göstericiyi vurarak öldürdü

CUNTA LİDERİ MİNİMUM GÜÇ KULLANDIKLARINI SÖYLEMİŞTİ

Reuters haber ajansının "son dakika" uyarısıyla servis ettiği haberde ise Yangon'da yaralanan bir göstericinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Cunta lideri General Min Aung Hlaing, daha önce güvenlik güçlerinin minimum güç kullandığını söylemişti. Fakat buna rağmen gösterilerin başladığı günden beri çok sayıda gösterici yaşamını yitirmişti. Myanmar ordusu 1 polis memurunun da yaşanan olaylarda yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Ordunun yönetime el koyduğu Myanmar'da gerilim tırmanıyor: Polis bir göstericiyi vurarak öldürdü

NE OLMUŞTU?

1 Şubat'ta Myanmar ordusu seçimle yönetime gelen Nobel Barış Ödülü sahibi Aung San Suu Kyi ve partisinin üst düzey yönetimindeki birçok ismi "Kasım ayındaki seçimde hile yaptığı" gerekçesiyle gözaltına alarak görevden indirmişti.

Myanmar'ın neredeyse 50 yıllık bir süre boyunca demokrasiye doğru attığı en net adıma zarar veren bu hamle protesto gösterileriyle ve tepkiyle karşılandı. Ülke içerisinde yüzbinlerce protestocu sokağa dökülürken aralarında Türkiye'nin de olduğu çok sayıda ülke askeri darbeyi kınadı.

Ordunun yönetime el koyduğu Myanmar'da gerilim tırmanıyor: Polis bir göstericiyi vurarak öldürdü

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Myanmar Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (68)

Ercan YILDIRIM:

Onca Müslümana zulüm ettiniz Allah''ın hesabı çetindir.

80
9
yanıtYanıtla
YAZICI:

Maalesef müslümanlık dünyada sevilmeyen bir durumda bunun sebebide müslümanlar inanç olmaktan çıkmıştır hemen hergün bir islam ülkesinde terör kaos ve sefalet hakimdir

22
55
yanıtYanıtla
DİKKAT:

kimilerinin islamla ilgili atıp tutmalarını bırakıp biraz ülkenin dinleri ile ilgili araştırma yapması gerekiyor.

yanıt0
yanıt1
Konyalı:

Elhamdülillah biz çok ama çok seyiyoruz. Terör ve kaos bizim dinimizde yoktur. Bilakis asıl terörist medeniyet dediğiniz ve hayran kaldığınız, kendisinden olmayanı yok etneye çalışan, iliklerine kadar sömüren alçak batı zihniyeti ve onun yardarkçılarıdır. Utanmaz adam.

yanıt2
yanıt1
KONYALIYA CEVAP:

Konyalı kendin bile utanmaz ve ahlaksız olduğundan nasılda gercekleri saptıriyorsun dünyanın gözün önünde olan muslumanlarin birbirine yaptıgı terörü görmezden gelerek birde günah çıkarıyorsun iliklerinize kadar terör içindesiniz utanmaz aklın sıra hoşgörü adı altında her türlü gercekleri saptıriyorsun

yanıt1
yanıt2
SON SÖZ:

HANGİ KAFA İLE DOLAŞIYON HEMŞERİM

yanıt1
yanıt1
Harun:

İslam ülkesi derken

yanıt5
yanıt3
HARUNA CEVAP:

Anlamayacak bisey yok anladın sen cevabın yok gayet net islamın oldugu hicbiryerde huzur yok

yanıt1
yanıt1
emre:

Mynamar Budist bir ülke Müslümanlar orada azınlıkta yaşıyordu.

yanıt0
yanıt0
Birisi:

İnanç olmaktan çıkmıştır nedir kardeşim?İslam hak olan tek dindir . Suçu müslimanşarda bulman olayı anlayamadığımın göstergesidir. Zulüö yapan değil zulüm gören taraf müslümanlardır. Bu sözünüz tehlikelidir dininzden bile edebilir belki dikkatli olun kardeşim. Bı arada şunu sorayım “hırsızın hiç mi suçu yok?

yanıt0
yanıt1
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title