Haberler

"Asırlık çınar" Mehmet dede sağlığını doğal beslenmeye borçlu

Güncelleme:

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde 112 yaşındaki Mehmet Niyazi Metin, sağlığını doğal beslenmeye borçlu olduğunu söyledi.

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde 112 yaşındaki Mehmet Niyazi Metin, sağlığını doğal beslenmeye borçlu olduğunu söyledi.

İlçeye bağlı Birebir Mahallesi'nde oğlu Yunus Metin ve geliniyle yaşayan Mehmet dede, hayatı boyunca tarım ve hayvancılıkla uğraştı.

Kırsaldaki evinde doğal süt, tereyağı ve bal gibi ürünlerle beslenen Metin, iki kez evlendi ve eşlerini kaybetti. 12 çocuğu ve 43 torunu olan Metin, ilerlemiş yaşına rağmen birçok ihtiyacını kendisi karşılıyor.

Mehmet Niyazi Metin, AA muhabirine, köyünde doğal beslendiğini belirterek, tereyağı, bal ve sütü çok sevdiğini, yemek ayrımı yapmadığını söyledi.

Kendisini oldukça sağlıklı hissettiğini belirten Metin, "Bugünlerimize şükürler olsun. Rabbim ömrümüzü uzattı." dedi.

Gençlere çok çalışmalarını tavsiye eden Metin, çalışmadan para kazanılmayacağını ifade etti.

Metin, 10 yaşından beri oruç tuttuğunu dile getirerek, zorunlu haller dışında orucunu aksatmamaya gayret ettiğini kaydetti. Elinden geldiğince ibadetlerini yerine getirdiğini ifade eden Metin, bu sene de orucunu aksatmadan tuttuğunu anlattı.

Allah sağlık verdikçe orucunu tutmayı ve ibadetlerini yapmayı sürdüreceğini dile getiren Metin, tek sorununun unutkanlık olduğunu, onun dışında kendisini gayet iyi hissettiğini söyledi.

Metin'in 71 yaşındaki oğlu Yunus Metin ise babasının sağlığına dikkat etmeye çalıştığını, doğal beslendiğini belirtti. Metin, babasının ilk eşinden olan 2 kızının 90'lı yaşlarda ve hayatta olduklarını aktardı.

Mahalle muhtarı Telat Karakaya da Mehmet Niyazi Metin'in sağlığının yerinde olduğunu ifade ederek, zaman zaman kendisini ziyaret ettiklerini, fikirlerinden, tecrübelerinden faydalanmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Niyazi Mesudiye Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title