Haberler

Ordu'da Kivi Hasat Şenliği Düzenlendi

Güncelleme:

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce düzenlenen Kivi Hasat Şenliği kapsamında En iyi kivi bahçesi yarışması düzenlendi.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7. Kivi Hasat Şenliği kapsamında "En iyi kivi bahçesi" ve "En güzel kivili pasta" yarışması gerçekleştirildi.

Merkeze bağlı Kayabaşı köyünde, bir kivi üreticisinin bahçesinde yapılan etkinlikle kivinin tanıtımı ve geliştirilmesi amaçlanıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, yaptığı konuşmada, şenliğin, Ordu'da üretilen kiviye ilgiyi artırdığını belirtti.

"Ordu" denildiğinde akla ilk olarak fındık tarımının geldiğini vurgulayan Sağlam, "Fındık Ordu'suz, Ordu insanı fındıksız olmuyor, Ordu insanı ile Ordu toprağı arasında fındık bir göbek kordonu vazifesi görüyor. Dolayısıyla biz Ordu'yu fındıksız düşünemiyoruz" diye konuştu.

Fındığın yanında ürün çeşitliliğini arttırmak için çalışmalar yürütüklerini de anlatan Sağlam, "Bunalardan biri de kivi yetiştiriciliğidir. Bu üretime ilimizde 1993 yılında 8 ile 10 fidanla başlanmıştır. Günümüzde ise 3 bin dekar alanda 2 bin 100 kivi üreticimiz var. Bu anlamda kivi üretimini ve üretici sayısını arttırma gayretindeyiz" ifadelerini kulandı.

Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar ise Ordu'nun kivi üretiminde Yalova'dan sonra 2'inci sırada olduğunu dile getirerek, Ordu'nun ilk sıraya taşınması için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından yaklaşık 150 kişin katılımıyla gerçekleşen "En iyi kivi bahçesi" ile 20 ev hanımının katıldığı "En güzel kivili pasta" yarışmasında dereceye giren kişilere ödülleri verildi.

Daha sonra katılımcılar, sembolik olarak kivi hasadı gerçekleştirdi.

Etkinliğe Vali Kenan Çiftçi, AK Parti Miletvekili İdris Naim Şahin ile daire müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı. - Ordu

Kaynak: AA / Güncel

Musa Sağlam Kayabaşı Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title