Haberler

    Öncesi ve Sonrası ile Gözlerinize İnanamayacağınız 5 Dış Cephe Değişimi

    Dekorasyon ve mimari ile ilgilenen kişiler genellikle dönüşüm projelerine de özel bir ilgi duyuyorlar. Bir mekanın eski ve yıpranmış görünümünden kurtularak yepyeni bir karaktere bürünmesi ve çarpıcı bir estetiğe ve tazeliğe kavuşması her zaman heyecan verici bir olgudur tabii ki. Bugün sizlerle en zor dönüşüm projelerinden biri olan dış cephe dönüşümleri ile ilgili öne çıkan örneklere göz gezdireceğiz. Dış cephelerde farklılık yaratmanın zorluğu tabii ki öncelikle oldukça geniş bir yüzey

    Dekorasyon ve mimari ile ilgilenen kişiler genellikle dönüşüm projelerine de özel bir ilgi duyuyorlar. Bir mekanın eski ve yıpranmış görünümünden kurtularak yepyeni bir karaktere bürünmesi ve çarpıcı bir estetiğe ve tazeliğe kavuşması her zaman heyecan verici bir olgudur tabii ki. Bugün sizlerle en zor dönüşüm projelerinden biri olan dış cephe dönüşümleri ile ilgili öne çıkan örneklere göz gezdireceğiz.

    Dış cephelerde farklılık yaratmanın zorluğu tabii ki öncelikle oldukça geniş bir yüzey ve sabit bir mimari üzerinde yenilik uygulamanın zorluğundan kaynaklanıyor. Ama tabii ki imkansız değil; yeterli bütçe, çaba ve iyi tasarımlarla dış cepheler de bambaşka bir estetiğe kavuşarak yepyeni görünebilir! İşte sizin için derlediğimiz şahane değişim örnekleri…

    Dönüşümden önce: Güzel ama yıpranmış bir mimari form

    Aslında oldukça lüks ve görkemli bir şekilde dizayn edilmiş bir mimari forma sahip olan bu geniş ve büyük villa oldukça eskimiş ve solmuş bir görünüme sahip.  Bu eski ve demode görünüm kendisini yalnızca dış cephe boyasının solgunluğunda değil, havuz kenarı ve peyzajda da gösteriyor.

    Dönüşümden sonra: Sihirli bir değnek değmiş gibi…

    Aynı bina, bambaşka ve modern bir görünüm. Sanki bu şık ve geniş villa tamamen yıkılıp yerine başka bir yapı inşa edilmiş gibi görünüyor değil mi? Tabii oldukça kapsamlı bir dönüşüm gerçekleştirilmiş bu evde. Pencerelerden dış cephe kaplamasına ve boyasına, havuz çevresinden çatıya kadar dış görünümü etkileyen her şey elden geçirilmiş ve eski bir ev yepyeni ve büyüleyici bir köşke dönüşmüş adeta.

    Dönüşümden önce: Demode ve eskimiş yeşil bir cephe

    90'lı yıllarda bir dönem tüm dünyada moda olan tonlardan birine sahip bu dış cephe rengi, bugünün modern estetik anlayışına göre bir hayli demode kalıyor, ama bunun yanında zamanın yıpratıcı etkisinin boya rengini de daha da itici, solgun ve çirkin hale getirmesi aslında oldukça büyük bir potansiyele sahip olan bu evi kapatan en büyük faktör. Ancak geniş bahçesi, açık ve ferah konumu bu eski evden modern ve şık bir konut ortaya çıkmasına olanak veriyor tabii…

    Dönüşümden sonra: Yükseltilmiş ve modernleştirilmiş bir yapı

    Evin eski haliyle yenilenmiş halini karşılaştırırken gözlerinize inanamadığınızı biliyoruz, çünkü gerçekten bambaşka bir modern yapı ortaya çıkarılmış. Kat planında da değişim yapılarak ve tavan yükseltilerek iki katlı şık bir modern müstakil ev inşa edilmiş. Böylesi kökten bir değişimin kolay ve ekonomik bir şekilde gerçekleşemeyeceğinin farkındayız, ancak özenli ve incelikli bir çalışma ile eski bir evin iki katlı göz kamaştırıcı modern bir mimariye dönüşümüne tanık oluyoruz.

    Dönüşümden önce: Terk edilmiş bir garaj

    Nüfus yoğunluğunun giderek daha da arttığı şehir merkezlerinden biri de Londra. Tıpkı İstanbul'da olduğu gibi Londra'da da konutb sorunu giderek artıyor. Ancak orada şehrin yapısını bozacak yoğun bir kentleşme ve yeni inşaatlar yerine konut sorununu çözecek başka bir formül bulmuşlar.

    Terk edilmiş fabrikalar, sanayi binaları, garajlar ve başkaca ticari yapılar yaşanılabilir modern konutlara dönüştürülüyor. Bu çevre dostu çözüm hem aşırı betonlaşmayı önlüyor hem de mimari açıdan şehrin dokusunu koruyor. Bu örnekte de dönüşmek üzere olan eski bir garajı görüyoruz.

    Dönüşümden sonra: Sofistike bir apartman dairesi

    Hiçbir yıkım olmadan sadece yenilenerek baştan yaratılan bu bina ve çevresi mükemmel bir daireye dönüştürülmüş. Tuğla dış cephe kaplaması, geniş pencereler ve bahçe düzenlemesiyle evin ana karakteri belirlenmiş. Ama tabii ki buradaki yenileme projesi yalnızca dış cepheden ibaret değil, iç mekanlar da gerekli bölmelere ayrılarak kusursuz bir eve dönüştürülmüş.

    Dönüşümden önce: Üzücü bir harabeden…

    Harika bir değişim projesine konuk olmak üzere Meksika'ya uzanıyoruz. Meksika'nın en güzel kentlerinden biri olan Puebla'da konumlanan bu eski apartman bakımsızlık ve zamanın acımasız etkisi nedeniyle bir harabeye dönüşmüş. Küçük bir apartman olmasına ve bu yıkık dökük görünümüne rağmen iyi bir bakım ve yenileme ile nasıl güzelleşebileceğine inanamayacaksınız…

    Dönüşümden sonra: Modern bir kent evine…

    Titiz çalışmalar, ayrıntılı tasarım hamleleri ve yaratıcı dokunuşlar ile dönüşüm sonucunda ortaya kusursuz bir modern kent apartmanı çıktığını görüyoruz. Ön cepheye eklenen geniş ve boydan boya uzanan cam unsurlar dairelerin içindeki odaların gün ışığından maksimum düzeyde faydalanmasını sağlarken aynı zamanda da çağdaş bir manzara oluşturuyor.

    Dönüşümden önce: Sıkıcı ve değişime aç bir görünüm

    Tıpkı ilk örneğimizde olduğu gibi aslında bu binada da yapısal olarak bir problem yok ancak bina zaman içinde demodeleşerek sıkıcı bir görünüme sahip olmuş. Dönüşümden sonrası ise göz alıcı… Gelin birlikte göz atalım.

    Dönüşümden sonra:

    Temel mimari özellikleri değiştirmeden de çarpıcı ve göz alıcı değişimlerin gerçekleşebileceğinin oldukça başarılı bir örneği olan bu ev, yeni haliyle modern bir masal evine benziyor değil mi?

    Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

    Kaynak: Milliyetemlak.com / Emlak

    Londra Emlak Haberler

    Bakmadan Geçme

    Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title