Haberler

Önce Kilolarını Sonra Rakiplerini Yendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Antrenmandan görüntü Mücahit Aydoğd'nun açıklaması Osman Çevik'in açıklaması Fotoğraf çektirmeleri Önce kilolarını sonra rakiplerini yendi Kilo vermek amacıyla spora başlayan ve antrenörü tarafından muay thai sporuna yönlendirilen 12 yaşındaki Mücahit, kısa sürede kilo vermekle kalmadı, Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları kazandı Başarılarıyla örnek olan Mücahit Aydoğdu: "Milli takıma seçilerek altın madalyalarla ülkemi temsil etmek istiyorum.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Antrenmandan görüntü

Mücahit Aydoğd'nun açıklaması

Osman Çevik'in açıklaması

Fotoğraf çektirmeleri Önce kilolarını sonra rakiplerini yendi

Kilo vermek amacıyla spora başlayan ve antrenörü tarafından muay thai sporuna yönlendirilen 12 yaşındaki Mücahit, kısa sürede kilo vermekle kalmadı, Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları kazandı

Başarılarıyla örnek olan Mücahit Aydoğdu: "Milli takıma seçilerek altın madalyalarla ülkemi temsil etmek istiyorum. Sinan Şamil Sam'ı örnek alıyorum. Onun gibi ünlü bir sporcu olmak istiyorum"

ABDULLAH YILDIZ - Fazla kilolarından kurtulması için ailesinin önerisiyle spora başlayan 12 yaşındaki Mücahit Aydoğdu, antrenörünün yönlendirdiği muay thai sporunda iyi bir performans göstererek Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları elde etti.

Rakiplerini bir bir yenerek kısa sürede büyük başarılar yakalayan ortaokul öğrencisi Mücahit Aydoğdu, geçen yıl muay thai minikler kategorisinde Türkiye ve Avrupa şampiyonu olmayı başardı. Mücahit, bu yıl Muay Thai Türkiye Şampiyonası minikler kategorisinde elde ettiği birincilikle dünya şampiyonasına katılmaya da hak kazandı.

Mücahit Aydoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kilolu olması nedeniyle ailesinin spor yapması için kendisini Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü kulübüne yazdırdığını söyledi.

Burada tanıştığı hocası Osman Çevik'in, iri yapısı nedeniyle kendisini muay thai sporuna yönlendirdiğini ifade eden Mücahit, "Spora başlama nedenim arkadaşlarımın kilolarımla dalga geçmesiydi. 'Sen bu sporu yapamazsın' dediler. Şişmandım ve kilolarımdan kurtulmak istiyordum. Arkadaşlarım dalga geçiyordu. İlk başlarda kilo verebilmek için bu spora başladım. Azimle büyük başarılar elde ettim. 2014'de Türkiye ikincisi oldum. 2015 yılında hem Türkiye hem de Avrupa birinciliğini kazandım." diye konuştu.

Artık ünlü bir sporcu olarak Türkiye'ye yeni madalyalar kazandırmayı amaçladığını vurgulayan Mücahit Aydoğdu, "Hedefim ilerleyen zamanda ünlü profesyonel bir sporcu olmak. Milli takıma seçilerek, altın madalyalarla ülkemi temsil etmek istiyorum. Sinan Şamil Sam'ı örnek alıyorum. Onun gibi ünlü bir sporcu olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Çevik: "Mücahit, diğer arkadaşları gibi tarih yazdı"

Antrenörü Osman Çevik de Mücahit'te adeta kendi küçüklüğünü gördüğünü belirterek, iri yapılı olması nedeniyle onu muay thai sporuna yönlendirdiğini aktardı.

Çalıştırmaya başladığında 65 kilo olan Mücahit'in performansı ve uygulanan diyetlerle 55 kiloya kadar düştüğünü anlatan Çevik, şampiyonlukların da arka arkaya geldiğine işaret etti.

Mücahit'in kemik yapısının muay thai sporuna çok yatkın olduğuna değinen Çevik, "Mücahit geldiğinde 65 kiloydu. Çalıştırdık, kilolarını verdi ve şampiyonalara gitti. 2014'te Muay Thai Türkiye Şampiyonası'nda ikinci oldu. 2015 yılında Türkiye birinciliğinin ardından katıldığı Muay Thai Avrupa Şampiyonası minikler kategorisinde şampiyonluğu elde etti. Mücahit, diğer arkadaşları gibi tarih yazdı. Onun küçüklüğü, hareketleri ve davranışları benimkine benziyor. İleride daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Çevik, ailesinin arkasında durmasının Mücahit Aydoğdu'nun başarısındaki önemli etkenlerden birisi olduğunu vurgulayarak, Anadolu'daki yetenekli çocuklardan ailelerinin desteğiyle çok başarılı sporcular çıkabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Sinan Şamil Sam Osman Çevik Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title