Haberler

Öldürülen Kadının Ailesine Destek

Güncelleme:

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri,Gebze Adliyesi'nde görülen Mehtap Civelek cinayeti davası sırasında aileye destek oldular.

Son yıllarda büyük artış gösteren kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla kurulan 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyeleri, bugün Gebze Adliyesi'nde görülen ve 2013 yılının ilk kadın cinayeti olan Mehtap Civelek cinayeti davası sırasında aileye destek verip basın açıklaması yaptılar. Buluşmada çeşitli tarihlerde öldürülen diğer kadınların yakınları da hazır bulundu.

Bir GSM firmasında çalışan ve ayrılmak üzere olduğu eşi tarafından tehdit edildiği için çağrılı polis koruma verilen, buna rağmen eşi Volkan Civelek tarafından öldürülen Mehtap Civelek davası öncesi "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" basın açıklaması yaptı.

Platform adına konuşan Gülsüm Kav; "Bugün burada kadın kardeşlerimizin yaşam hakkı için toplandık. Kadınların öldürülmediği bir Türkiye'nin mümkün olduğunu söylemek ve Mehtap kardeşimize sahip çıkmak için buradayız. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak il il, adliye adliye, meydan meydan dolaşarak kadınların yaşam hakkı mücadelesini sürdürüyoruz" dedi. Gülsüm Kav şöyle devam etti:

"Mehtap Bülbül (Civelek) eşinden boşanmak istediği, kendi hayatına dair karar almak istediği için öldürüldü. Ölüm tehlikesi altında olan Mehtap Bülbül'e koruma tedbir kararı çıkarılsa da bu sadece kağıt üzerinde bir koruma olmuştur. 17 Ocak günü işe giden Mehtap'ı katil Volkan Civelek 'konuşmamız lazım?' diyerek işten çıkarmış ve Mehtap'ı kaçırmıştır. İki gün boyunca Mehtap'ı alıkoyan katil bu süre içinde aileyle telefonda konuşmuştur.Ancak aile polise başvurduğunda ve kızlarının bulunmasını istediklerinde aldıkları cevap 'siz çok fazla Arka Sokaklar dizisini izliyorsunuz! ' olmuştur. Eğer polis görevini yerine getirseydi, Mehtap kardeşimiz bugün yaşıyor olabilirdi. Bu nedenle buradan Emniyetin peşinde olduğumuzu ve kadın cinayetlerinin önünü açanlardan hesap soracağımızı duyuruyoruz."

Adliye önünde basın açıklaması yapıldığı sırada yine kadın kurbanlardan biri olan Gülşah Sarcan'ın annesi Bağdagül Sarcan fenalaşarak bayıldı. Sarcan, olay yerinde bulunan diğer kadınlar tarafından yapılan müdahalenin ardından kendine geldi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Volkan Civelek Mehtap Civelek Gebze Adliyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title