Haberler

Okullar Ligi Şampiyonlarına 5 Yıldızlı Tatil

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk olarak hayata geçirdiği Okullar Ligi'nin şampiyonları kupalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in elinden aldı.

Türel, şampiyon olan takımlara 5 yıldızlı otelde 3 günlük tatil hediye etti.

Aralık ayında başlayan ve büyük çekişmeye sahne olan Liselerarası Okullar Ligi, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen kapanış töreni ile sona erdi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ile çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı. Kapalı Spor Salonu'nu dolduran tüm gençlere Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya spor forması hediye edildi. Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımı da tören öncesi mini konser verdi.

Büyük coşkunun yaşandığı törende salona gençlerin alkışları arasında giren Başkan Menderes Türel, derece giren tüm takımları kutladı. Türel yaptığı konuşmada, kendisinin de gençliğinde basketbol, futbol ve voleybol oynadığını belirterek, "Bakın ben gençliğimde spor yapmanın faydasını her zaman gördüm. Şimdi belediye başkanı olarak sabah erken kalkıyorum ve gün boyu, oradan oraya koşturuyorum" dedi.

ÖNCE ANTALYASPOR

Antalyaspor'un ateşli bir taraftarı olduğunu ifade eden Başkan Türel öğrencilere, "Gençliğimde Antalyaspor ile deplasmanlara giderdim, amigoluk yaptığım da oldu. Gençler, Antalyaspora ilgi gösterin. Önce Antalyaspor'lu olacaksınız, sonra ne isterseniz onu tutun ama önce Antalyaspor" diye seslendi.

Gençleri spora teşvik etmek amacıyla Türkiye'de ilki daha gerçekleştirerek Okullar Ligi'ni düzenlediklerini anlatan Türel, "Okullar Ligi Projesi ile futbol, voleybol, basketbol turnuvaları düzenledik. Genç, yıldız ve küçükler olarak üç kategoride, 63 okulumuz, 1320 öğrencimiz, 700 müsabaka yaptı. Bu müsabakalarda gerek lisansı olan gerekse henüz lisansı olmayan yetenekler de ortaya çıktı. İnşallah bu gençlerimizin arasından geleceğin yıldız sporcuları çıkacak" diye konuştu.

HAYAT BOYU SPORU BIRAKMAYIN

Okullar Ligi'ni Başkanlık görevine geldikten yaklaşık 7 sonra başlattıklarını hatırlatan Başkan Türel şunları söyledi: "Sonra Gazipaşa'dan Kaş'a kadar 19 ilçeye ve köylerimize hizmet götürmeye başladık. Arka arkaya her 3-4 güne bir proje yetiştirdik. Arkadaşlarım diyor ki, bunu nasıl yapıyorsun? İşte bunu spor yapmış olmama ve yaptığım işi severek yapmama borçluyum. Antalya'ya için heyecanla, aşkla çalıştığım için yorulmuyorum. İnşallah sizler de hem spora devam edeceksiniz, hem derslerinizde başarılı olacaksınız. İçinizden bazıları başarılı yönetici, belediye başkanı olacak, bazılarınız da profesyonel sporcu olacaksınız, ama hayat boyu sporu bırakmayacaksınız."

ANTALYA SPORUN ŞEHRİ OLACAK

Antalya'nın dünya çapında bir spor şehri olması için büyük gayret sarf ettiklerini anlatan Başkan Menderes Türel, şöyle devam etti: "İşte stadyumumuz gelecek ay hizmete giriyor, sonra yanında büyük bir spor salonu, yani arenamız olacak, Evvelki gün Antalyaspor tesislerinin temelini attık, Avrupa'nın en güzel tesisini yapacağız inşallah. Bir de Antalyaspor koleji açacağız ki, sporcu gençlerimiz sporla eğitimi daha güzel bir şekilde beraber götürsünler. Sonra da Antalya'ya olimpik bir yüzme havuzu yapacağız. Yani Antalya bir olimpiyat şehri olacak inşallah. İşte, bütün bunlar, çocuklarımız ve gençlerimiz için. Tek gayemiz, çocuklarımıza güzel ve başarılı bir gelecek sunmak, ayrıca onlara her sahada, eğitimde, sporda, kültür ve sanatta ileri bir şehir sunmaktır."

ŞAMPİYONLARA 5 YILDIZLI TATİL

Bu yıl Okullar Ligi'ne Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinden okulların katıldığını kaydeden Başkan Türel, gelecek yıllarda ilçe okullarını da Okullar Ligi'ne dahil etmek istediklerini söyledi. Bütün takımları kutlayan Başkan Menderes Türel, şampiyon takımları Kemer'de 5 yıldızlı otelde 3 günlük tatille ödüllendireceklerini müjdeledi. Türel sözlerini, "Okullar Ligi ve diğer projelerimizle de Antalya bir şampiyonlar şehri olacaktır. Şampiyon şehre şampiyonlar çok yakışacaktır, iyi gelecektir" şeklinde tamamladı.

Daha sonra Okullar Ligi'nin şampiyon takımlarını kupalarını ve madalyalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu'nun elinden aldı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Türel, şampiyon takımlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Nuri Gülay Menderes Türel Antalyaspor Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title