Haberler

Oklavadan Bardağa 150 Çeşit Ahşap Eşya Fuarın Gözdesi Oluyor

Oklavadan bardağa 150 çeşit ahşap eşya fuarın gözdesi oluyor El işçiliğiyle yapılan 150 ahşap eşya ziyaretçilerin ilgisini çekiyor Sağlık dostu ahşaptan yapılan eşyalar fuarı ziyaret edenleri cezbediyorKASTAMONU - Ahşaptan el işçiliği ile yapılan 150 çeşit birbirinden farklı ürün 8.

Oklavadan bardağa 150 çeşit ahşap eşya fuarın gözdesi oluyor

El işçiliğiyle yapılan 150 ahşap eşya ziyaretçilerin ilgisini çekiyor

Sağlık dostu ahşaptan yapılan eşyalar fuarı ziyaret edenleri cezbediyor

KASTAMONU - Ahşaptan el işçiliği ile yapılan 150 çeşit birbirinden farklı ürün 8. Kastamonu Ahşap Fuarında ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Birbirinden farklı ağaçtan yapılan sağlık dostu ahşap ürünler ziyaretçilere sunuluyor. Ahşap işiyle uğraşan üretici Satılmış Çorbacı, 150 çeşit ürünün tamamının el işçiliğiyle yapılığını ifade etti.

Oklavadan, bardağa, sunum tabağından, şimşir kaşığa kadar 150 çeşit ahşap ürünün bulunduğu ahşap fuarı tüm hızıyla devam ediyor. Fuarda ahşaptan yapılan 150 çeşit ev araç ve gereci ziyaretçilerin büyük ilgisini görüyor. İnebolu'dan fuara katıldıklarının belirten ahşap ürün satıcısı Satılmış Çorbacı, "İnebolu'dan geliyoruz. Ürünlerimizi yaptık. Ahşap fuarında sergiliyoruz. Ürünlerimizin hepsi el işçiliğiyle yapıldı. Makine yapılmadığı için kullanımı daha güzeldir. Şimşiri, kayını, diş budağı hepsine hayat verdik. Şimşirin bakteri üretmeyen özelliği var. El işçiliğiyle yapılır. Yağ çekmez, 15 sene 20 sene kullanılır. Ürünlerimizin hepsi ahşaptan el işçiliği. Sunum tahtalarımız, zeytin ağaçlarımız, ceviz, sehpalarımız hepsi özel kullanımdır. Oklava, merdane, sunum tabakları, bardaklar olmak üzere yaklaşık olarak 100-160 civarında çeşidimiz var. Genelde hepsi ev araçları. Evde kullanılacak, mutfakta kullanılacak eserler yapıyoruz. Ağaca can veriyoruz, yaşatmaya çalışıyoruz el işçiliğini" dedi.

Yapılacak araca göre ağaç yapısı değişiyor

Yapılacak olan ahşap araç ve gereçlerin ağaç yapısına göre değiştiğini ifade eden Çorbacı, "10 senedir bu işle uğraşıyorum. Fuarda ikinci yılımız. Biz Türkiye genelinde de büyük fuarlara katılıyoruz. Mesela diş budak ağacı suya daha dayanıklı bir ağaçtır. Merdane için hem diş budak hem kayın kullanırız. Kayının özel yerlerinde seçilir. Kayın daha iyi. Bazı eşyalarda yaş ağaç kullanımı olduğu zaman o ürünü hiçbir zaman kullanamazsınız. Önemli olan geriye dönük 3-5 senelik kuru ağaçların işlenildiği zaman daha uzun ömürlü kullanılabiliyor. Hatasız işlem yapılıyor" şeklinde konuştu.

"İnsanlar eski sağlığı, eski huzuru yakalamaya çalışıyor"

Önceden kullanılan ahşap ürünlerim sağlık dostu olduğunu söyleyen Çorbacı, günümüzde insanların eskiye dönüş yaptığını ifade etti. Çorbacı, "Metaller, dişleri mahvetti. Ahşap diş dostuydu. Şimşir kaşık bakteri üretmiyor. Yemek kaşığından her şeye kadar şu anda talep hepsinden var. Herkes geriye dönmeye çalışıyor. Eski sağlığı, eski huzuru yakalamaya çalışıyor. Onun için bizde elimizden geleni yapıyoruz. Herkesi Kastamonu Ahşap Fuarına bekliyoruz. Tüm misafirlerimizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Fuara Malatya'dan katılan Ergün Kösen ise, "Burada ahşap fuarının açıldığını duydum. Şu an ahşap fuarını geziyoruz. Ahşap fuarı çok hoşuma gitti. Şu anda benim gördüğüm kadarıyla vatandaşlar eskiye dönüş sağlıyor. Ahşap ürünlerin ben daha çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Memleketime gideceğim birazdan. Buradan sevdiğimi kişilere hediye almak istiyorum. Bu kadar çok güzel hoşuma gitti" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

DOST Partisi Ahşap Fuarı Kastamonu Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title