Haberler

Öğrenciler, Mektup ve 'Alay Marşı' ile Askerlere Moral Verdi

Kütahya’nın Emet ilçesi Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu 5-B sınıfı öğrencileri, ’iyilikte yarışan çocuklar’ isimli projesi kapsamında askerlere moral amaçlı mektup gönderdi.

Kütahya'nın Emet ilçesi Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu 5-B sınıfı öğrencileri, 'iyilikte yarışan çocuklar' isimli projesi kapsamında askerlere moral amaçlı mektup gönderdi. Ayrıca birlikte sınıf öğrencilerince seslendirilen Alay Marşı videosu da yayınlandı.

Emet Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Ali Yaman tarafından 5-B sınıfı öğrencileri ile okulda ve çevrede sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan uluslararası proje platformu olan e Twinning portalı üzerinden 'iyilikte yarışan çocuklar' isimli proje kapsamında Suriye Elbab, Aydın Didim Jandarma Komutanlığı ve Hakkari Şemdili 34. Hudut Tabur Komutanlığında görev yapan askerlere moral amaçlı mektuplar yazılarak gönderildi. Ayrıca sınıf öğrencilerince birlikte seslendirilen Alay Marşının ilk iki kıtası videosu da askerlere ithafen YouTube kanalında yayınlandı.

Proje hakkında bilgi veren Fen Bilimleri Öğretmeni Ali Yaman, "Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu 5-B sınıfı öğrencileri ile okulumuzda ve çevremizde sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla uluslar arası proje platformu olan e Twinning portalı üzerinden 'iyilikte yarışan çocuklar' adlı proje başlattık. Kurucusu olduğum projemiz farklı illerden oluşan 9 ortakla birlikte yürütülmektedir. 'İyilikte yarışan çocuklar' projesi kapsamında hastane ziyareti, selam etkinliği, askerleri ziyaret ve moral amaçlı mektup yazmak, Arakan'da, Suriye'deki gibi ezilen topluluklar hakkında öğrencilerde sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla her ay düzenli etkinlikler yapılacaktır. Böylece ortaokuldan mezun olan öğrencilerin derslerin dışında toplumsal yönden de gelişmeleri sağlanacaktır. Projemiz kapsamında bu ay gerçekleştirdiğimiz askerlere moral amaçlı yazılan mektuplarla birlikte sınıf öğrencilerince seslendirilen Alay Marşı videosu da askerlere ithafen YouTube kanalında yayınlanmıştır. Göndermiş olduğumuz askerlerden duygu dolu dönütler aldık. Proje kapsamında bizlerle iş birliği yapan Suriye Elbab'da, Aydın Didim Jandarma Komutanlığında, Hakkari Şemdinli 34. Hudut Tabur Komutanlığı'nda görev yapan personele yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Yaman Kütahya Suriye Emet Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title