Haberler

Öğrenciler Ağız Diş Sağlığı Taramasından Geçirildi

Erzincan'ın Otlukbeli İlçe Kaymakamlığı Tarafından Başlatılan 'Sağlıklı Gülüşünüz Bize Yeter' Kampanyası Kapsamında İlçe Merkezi ve Köylerindeki İlköğretim ve Orta Öğretim Okullarında Öğrenim Gören Öğrenciler Ağız ve Diş Sağlığı Taramasından Geçirildi.

Erzincan'ın Otlukbeli ilçe Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'Sağlıklı Gülüşünüz Bize yeter' kampanyası kapsamında ilçe merkezi ve köylerindeki ilköğretim ve orta öğretim okullarında öğrenim gören öğrenciler ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi.

Kaymakam Şefik Aygöl, amaçlarının okullardaki öğrencileri ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirterek, "Okulların tatile girmesiyle birlikte bu kampanyamızı da tamamladık. Eğitim ve sağlık gelişmişliğin en önemli iki parametresidir. Ülkemiz nüfusunda önemli bir yere sahip olan oklu çağı çocuklarının toplumun sağlıklı düzeyinin yükseltilmesinde büyük rolü vardır. Ayrıca yetişkin insanlarında diş bakımları için sosyal güvenceden karşılanan diş tedavi masrafları devleti yüklü miktarda zarara uğratmaktadır. Biz buna önlem olarak 'Sağlıklı Gülüşünüz Bize Yeter' kampanyasını başlatmıştık. Diş sağlığında verilere bakıldığında ülkemizde diş ve diş hastalıklarının sıkça görüldüğü, kesinleşmiş ve bakımsızlığı önemli bir halk sağlığı sorunu olarak ortaya çıkmaktadır. Bu durum ağız ve diş sağlığına yönelik toplumu içine alan eğitici program hazırlanmasını ve uygulanmasını gerekli kılmaktadır" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Kesler'de, eğitimin bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla istenilen düzeyde değişmeler meydana getirme süreci olduğuna dikkat çekerek, "Eğitim her insan için gerekli ve önemlidir. Eğitimin temel amaçlarından biriside milletin tüm fertlerini bedenen, zihinsel, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişmiş bir kişiliğe sahip kişiler olarak yetiştirmektir"diye konuştu.

Kampanyada Otlukbeli merkez ve köylerindeki ilköğretim ve lise öğrencilerinin tamamı İlçe Sağlık Grup Başkanlığında görevli doktorlar tarafından ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi. Tüm öğrencilerin ağız ve diş sağlığını koruyup onlara eğitim yoluyla kalıcı bir alışkanlık kazandırmak amacıyla diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

(BA-AA-Y) 14.06.2008 15:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title