Haberler

Obama'nın "Soykırım" Dememesi, Ermeni Diasporasını Çıldırttı

Güncelleme:

ABD Başkanı Barack Obama'nın 24 Nisan açıklaması, Ermeni diasporasının tepkisini çekti. Amerika Ermeni Ulusal Komitesi, Obama'yı 'ihanet' ve 'aymazlık'la suçladı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Ermenilerin 1915 yılı olaylarının yıl dönümü olarak kabul ettikleri 24 Nisan ile ilgili açıklamasında, "soykırım" sözcüğünü kullanmaması, ABD'de yerleşik Ermeni diasporasını çılgına çevirdi.

"İHANET VE AYMAZLIK"

ABD'de yaşayan Ermenileri çatısı altında toplayan Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (Armenian National Committee Of America-ANCA), Obama'yı ihanet ve aymazlıkla suçlarken, "Başkan Obama, seçilmesinden bu yana yedinci kez, 1.5 milyon erkek, kadın, çocuk Ermeni'nin öldürülmesini, Türkiye'nin tehditleri üzerine, 'soykırım' olarak nitelendiremedi" diyerek, üyelerine ABD Başkanı Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden'a mektup yazmaları çağrısında bulundu.

HAMPARİAN: GERÇEKLERDEN KAÇIYOR

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) Direktörü Aram Hamparian, yaptığı yazılı açıklamada, Obama'nın "soykırım" ile kelime oyunu oynadığını ve gerçeklerden kaçtığını öne sürdü.

"ANKARA'YI MEMNUN ETMEK İÇİN YAPTIĞI YANILTICI GİRİŞİM..."

Hamparian, "Obama'nın, Ankara'yı memnun etmek için yaptığı yanıltıcı girişiminin sadece Washington'ı izole edeceğini" iddia etti.

ABD'nin California eyaletinde Ermenice-İngilizce yayınlanan Asbarez gazetesinin internet sitesinde yer alan açıklamasında Hamparian, "Aday Obama, 'Amerika, Ermeni soykırımı hakkında dürüstçe konuşan ve tüm soykırımlara şiddetle karşılık veren bir lideri hak ediyor' dediğinde haklıydı. Ne yazık ki Obama, bugün dünyaya o başkan olmadığını kanıtladı" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA BİLMELİ Kİ..."

Amerika Ermeni Asamblesi Direktörü Bryan Ardouny ise "Başkan Obama'nın Ermeni soykırımı üzerindeki dilsel jimnastiği, kendi oluşturduğu ve bir dünya liderinin standartlarına uymuyor" dedi. Ardouny'nin açıklamasında, "Dünya bilmeli ki bizim başkanımız Türk inkârına boyun eğmiştir, Amerikalı Ermeniler ve başkaca vicdanlı insanlar, tarihimizin halının altına süpürülmesine asla izin vermeyecek" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi Amerika Birleşik Devletleri Barack Obama Güncel Haberler

500

Yorumlar (112)

tolhıldanmobilWeb@haberler.com:

Ne kadar masumsunuz sanki bu ülkede hiç katliam yaşanmamış insan temel hak ve özgürlükler in olduğu bir ülkede yaşıyormusunuz gibi yazıp çiziyor sunuz bu ülkede Maraş katliyamını Sivas katliyamını dersim katliyamını roboski katliyamını kim yaptı kendi halkına bu alçaklığı yapan devlet ermenilere neler yapmaz ki birde burda atıp tutuyoruz utanmadan Ermeniler katledildi kadın çoluk çocuk demeden sizin devletinizin

17
23
yanıtYanıtla
DERSiM li 62Mobil-ANDROID:

satilik kopek obama.....

7
30
yanıtYanıtla
akp`li değilim ama hak verdim:

bu sefer erdoğana hak verdim çünkü '' biz arşivlerimizi açmaya hazırız ermenistan hazır mı ? '' demişti ve bu konuyu devlet adamları konuşacağına tarihçilere bırakalım dediğinde herkes çark etmeye başladı

30
2
yanıtYanıtla
Vatandaş Rıza Mobil-IOS:

Yalan degil Türkler Ermenileri katl etti Kürtlere yaptığı gibi

5
21
yanıtYanıtla
ALPARSLAN:

Alparslan anadoluya girdikten sonra demişki: Size ebedi olarak sizin olacak bir yurt aldım. Kısacası Türke kefen biçenin sonu hayırlı olmaz. Bizler Allah yolunda savşmaya devam edelim. Kimse bize bir şey yapamaz.

21
4
yanıtYanıtla
RECEBIXX:

Kudurun köpekler. . . Kudurun hemi. !!!

21
4
yanıtYanıtla
harbi kürtmobilWeb@haberler.com:

RTE sen Türk Siyasî Tarihî nin nadide bir bireyisin. ..Allah razı olsun senden. GÜZEL ADAM.

13
12
yanıtYanıtla
sera:

Kimse supurmuyor tarihinizi halinin altina siz savasta kaybeden taraftiniz bunu kabul edin artik, bizi arkamizdan vurup ihanet ettiniz sizi atalarimiz oldurmedi Allahin gucunun tokadiydi size inen. . . .

14
9
yanıtYanıtla
alibjk:

allah bu ermenileri bildiği gibi yyapsın vatan hainleri. asıl siz yaptınız katliamı. . .

15
8
yanıtYanıtla
2002:

DİASPORA OLMAYAN BİR SOYKIRIM YARATMAYA ÇALIŞIYOR. . . .

22
1
yanıtYanıtla
Tüm 112 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title