Haberler

Novartis'ten 10 Yılda 1.2 Milyar Dolarlık İhracat

– 1955'ten bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren Novartis Grubu'nun son 10 yılda 100'den fazla ülkeye 1.2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiği ve Türkiye'nin en fazla ilaç ihracatı yapan grubu olduğu belirtildi.

– 1955'ten bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren Novartis Grubu'nun son 10 yılda 100'den fazla ülkeye 1.2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiği ve Türkiye'nin en fazla ilaç ihracatı yapan grubu olduğu belirtildi.

Novartis Grubu'ndan yapılan açıklamada, 60 yılı aşkın süredir Türkiye'de faaliyet gösteren Novartis Grubu'nun bugün Yenilikçi İlaçlar, Onkoloji, Sandoz ve Alcon birimleri ve 4 üretim tesisi ile Türkiye ilaç sektörünün öncüleri arasında yer aldığı belirtildi. Açıklamada, son iki yıldır Novartis Grubu'nun Türkiye Ülke Başkanlığı görevini yürüten Dr. Peter Catalino'nun geçen yıl değerlendirmesi ve hedeflerini paylaştığı kaydedildi.

Catalino, değerlendirmesinde grubun ürettiği katma değeri yüksek ilaçlarla Türkiye'nin yüksek teknolojili üretimine katkı yaptıklarını söyledi.

Novartis Grubu olarak Türkiye'de 2 bin 300'e yakın kalifiye çalışanları olduğunu, "Türkiye'nin En İyi İş Yerleri 2016" araştırmasının sonuçlarına göre "En İyi İş Yeri" ödülünü aldıklarını dile getiren Catalino, iş ortamlarıyla ilgili olarak "Bu ödülü son iki yıldır üst üste olmak üzere toplam 4 kez almış bulunuyoruz. Great Place to Work'ten ise aldığımız iki ödül bulunuyor. '2016 Türkiye'nin En İyi İşverenleri' listesine girerken aynı zamanda ilk kez verilen 'Kadın İstihdamında Sürdürülebilirlik' özel ödülünün de sahibi olduk. Bu ödüller hem çalışanlarımız için ek bir motivasyon sağlıyor hem de şirketimizi genç yetenekler için bir cazibe merkezi yapıyor" dedi.

Catalino, "Katma değerli moleküllerimizi hem Türkiye'deki, hem de 100'den fazla ülkedeki hastalar için üretiyoruz. Geçen yıl toplam ihracatımız 150 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Son 10 yılda 100'den fazla ülkeye 1.2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik; bu da bizi Türkiye'nin en fazla ilaç ihracatı yapan grubu yapıyor" diye ekledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Novartis Türkiye Sandoz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title