Haberler

Nevşehir Yabancı Öğrenciler Diriliş Meydanında Buluştular

Yabancı Öğrenciler Diriliş meydanında buluştularNEVŞEHİR'de okuyan öğrenciler Nevşehir Diriliş meydanında kurdukları stantlarla kendi ülkelerini tanıttılar yöresel kıyafetlerini giyerek standı ziyarete gelen misafirlerine bilgi aktardılar.

Yabancı Öğrenciler Diriliş meydanında buluştular

NEVŞEHİR'de okuyan öğrenciler Nevşehir Diriliş meydanında kurdukları stantlarla kendi ülkelerini tanıttılar yöresel kıyafetlerini giyerek standı ziyarete gelen misafirlerine bilgi aktardılar.

Afganistandan gelen Abdul Ghafoor Rashidi yaptığı konuşmadaöBana benzer 12 Farklı ülkeden gelen Nevşehir'de eğitim gören misafir öğrencilerimizin 10. Uluslararası öğrenci buluşmasında aynı insanlık şurunu 'Rengimiz Türkiye Hazır geleceğeösloganını paylaşmakta ve kendi ülkeleriyle arasındaki kardeşlik bağını güçlendirmeye çalışmaktadır dedi.

Afganistanlı öğrenci Abudi Zarifi Çevre muhasebe okuduğunu belirterek bu gün bizim için çok mutlu bir gün hem kendi kültürümüzü meşru şehrimizi göstermek için milletimizi tanıtmak için burada bulunuyoruz diğer öğrencilerde kendi kültürlerini burada tanıttıklarını ifade etti.

Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER) Başkanı Faruk Kahraman,Nevşehir olarak uluslar arası öğrenci derneği (NUDER) Evrensel kardeşlik değerlerine referans sağlamak 'Rengimiz Türkiye Hazır geleceğeösloganını ile yola çıkmış bir derneğiz,Derneğimiz,Dil,Din,ırk,Coğrafya ayrımı yapmadan bir çok milleti çatısı altında toplamaya insanlığın sorunlarını dinlendirme ve açılan yaralara melhem olmak için var.Bu etkinliklerde bir,birinden farklı kültürlerle tanışıp kaynaşma imkanı bulduklarını söyledi.

Etkinliğe Vali İlhami Aktaş,Ak Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz,Belediye Başkan yardımcısı Atilla Seçen, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title