Haberler

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne Akts Ödülü

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye’deki 177 üniversite arasında ‘Diploma Eki Etiketi'nden sonra Avrupa Birliği tarafından ‘AKTS Etiketi’ne layık görülen en genç üniversite unvanını kazandı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye'deki 177 üniversite arasında 'Diploma Eki Etiketi'nden sonra Avrupa Birliği tarafından 'AKTS Etiketi'ne layık görülen en genç üniversite unvanını kazandı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin Avrupa Birliği tarafından AKTS Etiketi ile ödüllendirilmesi münasebetiyle üniversitenin Tafana Tesislerinde bir tören düzenlendi. Törene; Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Çetin Pekacar ve Prof. Dr. İsmail Bekci, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Üniversite AKTS Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Funda Nalbantoğlu Yılmaz'ın Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin AKTS Etiketi serüveni hakkında yaptığı sunum ile başlayan törenin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı ve Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Çetin Pekacar yaptı.

Prof. Dr. Pekacar, "Bologna Eşgüdüm Komisyonu bütün Türk üniversitelerinde olduğu gibi üniversitemizde de 2008 yılının sonunda kuruldu. O günler bizim için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde göreve başladığımız ilk günlerdi. O günlerde Diploma Eki Etiketi ve AKTS etiketi sahibi bir üniversite olmak bizim için adeta bir hayaldi. Ama 2009 yılında başlattığımız çalışmalar, bu hayallerimizin bugün azim ve kararlılığımızla gerçekleşmesine vesile oldu. Bugün elimizde Avrupa'daki çok az üniversitenin alabildiği bir 'Diploma Eki Etiketimiz' ve 'AKTS Etiketimiz' var. Bu, hepimizin gurur duyabileceği çok büyük bir başarıdır. Tabii ki bütün arkadaşlarımızın kendilerine düşen görevleri yerine getirmesinin güzel bir sonucu olan bu başarı, hepimizin ortaya koyduğu güzel bir takım çalışmasıdır. Bu başarımızla ne kadar gurur duysak azdır. 2007 yılında kurulan üniversiteler içerisinde Diploma Eki Etiketi ve bu sene de AKTS etiketi alan ilk üniversite yine bizim üniversite oldu. Şahsım adına başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye'de bulunan 177 üniversiteden sadece 31 üniversitenin AKTS Etiketine sahip olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, 2007 yılında kurulan üniversiteler arasında ise tek AKTS Etiketi alan üniversitenin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olduğuna dikkat çekti.

Rektör Kılıç konuşmasında, "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak hep birlikte çok çalıştık, gayret ettik ve en önemlisi bunu hayal ettik. Bugün bu hayallerimizi gerçekleştirdik. Üniversitemiz, 2006 ve 2007 yılında Türkiye'de kurulan 41 devlet üniversitesinden biriydi. Biz bu 41 üniversite arasında rekabet edebilecek düzeye gelecek bir üniversite olarak stratejimizi belirledik ve bu düşüncelere yürekten inanarak çalıştık. Ülkem adına gurur duyarak söyleyebilirim ki 2007 yılında kurulan ve emekleme çağında olan bir üniversite olarak, bugün Avrupa'da tanınan bir üniversite durumuna geldik. Göreve geldiğimiz 2008 yılının Eylül ayından bu yana stratejik planımızda yer alan ana hedeflerimizden bir tanesi de uluslararasılaşmaktı. Hedefimiz sadece Türkiye'de değil; dünyada da tanınan bir üniversite olmaktı. Bu hedef doğrultusunda çıktığımız yolda bugünlere ulaştık. Bu sayede artık öğrencilerimiz gerek Türkiye'de gerek Avrupa'da AKTS almış bir üniversitede rahatlıkla okuyabilecek. Mezun olduktan sonra da çok önemli bir belgeyi de almış olacaklar. Türkiye'de şu anda 177 üniversite var ve bu üniversitelerden sadece 31'inin AKTS etiketi bulunmakta. Bu üniversitelerden biri de artık bizim üniversitemiz. 2007 yılında kurulan üniversiteler arasında AKTS etiketini alan tek üniversite yine bizim üniversitemiz. Biz Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak artık büyük ve gelişmiş üniversiteler ile yarışıyoruz. Bir mükemmellik belgesi olan AKTS etiketi ile yıllar önce kurulan köklü üniversiteler arasında yer alarak büyük bir başarıyı elde etmiş olduk. AKTS etiketimiz ayrıca bizim için bir yeni yıl hediyesi oldu. Bu vesile ile yeni yılınızı da en içten dileklerimle kutlarken, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın AKTS Etiketinin üniversitelerine kazandırılmasında katkıda bulunan akademik ve idari personele teşekkür belgelerini takdimi ile devam eden tören, canlı müzik eşliğinde verilen kokteyl ile son buldu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Hacı Bektaş Nevşehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title