Haberler

Nazarköy'de Boncuk Şenliği, Hatay'daki Saldırı Nedeniyle Ertelendi

İzmir Kemalpaşa Belediyesi ve Nazarköy Köy Muhtarlığı tarafından her yıl düzenlenen Nazarköy Boncuk Şenliği'nin dördüncüsü, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yapılan terör saldırısı sebebi ile iptal edildi.

İzmir Kemalpaşa Belediyesi ve Nazarköy Köy Muhtarlığı tarafından her yıl düzenlenen Nazarköy Boncuk Şenliği'nin dördüncüsü, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yapılan terör saldırısı sebebi ile iptal edildi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen şenliklerin terör saldırısı sebebi ile iptal edildiğini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, şenliğini ileri bir tarihte yapılabileceğini söyledi.

Karakayalı, "Şenliğimizin bu yıl dördüncüsünü düzenledik. Ancak Hatay, Reyhanlı'daki hain saldırı sebebi ile şenliğimizi ileri bir tarihe erteledik. Amacımız, el emeği, göz nuru olan, kaybolmaya yüz tutmuş bir sanatımızı bu tür şenliklerle yaşatabilmek. Kemalpaşa'nın sembollerinden biri olan Nazar Boncuğunu ülkemize ve tüm dünyaya tanıtmak. Bunun için Belediye olarak her türlü desteği köylümüze veriyoruz. Hem Kemalpaşa Kaymakamlığının hem de Belediyenin verdiği destekle Nazarköy'ü bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi. Kiraz Festivali 25 Mayıs 2 Haziran'da yapılacak.

Bu yıl 43. sü düzenlenen Kemalpaşa Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili bilgi veren Başkan Karakayalı, Festivalin 25 Mayısta çeşitli etkinlikler ile başlayacağını, 2 Haziranda da final ile sona ereceğini söyledi. Karakayalı, "Altın Kiraz Kültür ve Sanat festivalimizi bu yıl 43. kez düzenleyeceğiz. Daha önce 1 gün olan festivali çeşitli etkinlikler ile 9 gün boyunca sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu yıl festivalimize, Serdar Küçük, Haluk Levent, Linet ve Murat Dalkılıç katılacak. Tüm İzmirli vatandaşlarımızı festivalimize davet ediyorum" dedi.

Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal da, Nazarköy Boncuk şenliklerinin, köyün tanıtımı açısından çok önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Topal, "Nazarköy'de nazar boncuğunun üretimi yıllardır sürmekte. Artık festival yapabilme noktasına gelmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu noktaya gelirken, hem köylü vatandaşlarımızın çabası, özverisi diğer taraftan Belediyemizin katkıları ile nazar köyü iyi bir noktaya getirdik. Bundan sonraki amacımız, Nazar boncuğunu sadece İzmir, Kemalpaşa değil, bir marka halinde herkesin ilgisine ve beğenisine sunma gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

Nazarköy Muhtarı Mehmet Yiğit ise, köyde daha önce kurulan kooperatifi tekrar hayata geçirmek için belediye ile bir çalışma yaptıklarını söyledi. Yiğit, "Nazar boncuğumuzun Pazar sıkıntısı var. Bu sıkıntıyı aşmak için, çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Köy olarak burada Çin'den gelen fabrikasyon boncukları satmak istemiyoruz. Ancak kendi ürünlerimizin satışını yapabilmek için az da olsa bu ürünleri de teşhir etmek zorunda kalıyoruz. Ürünümüzün pazarını geliştirmek için kooperatifimizi tekrar faal duruma getirerek, sektördeki pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemalpaşa Reyhanlı İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title