Haberler

Namık Kemal Ortaokulu Spor Salonu Açıldı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Namık Kemal Ortaokulu Spor salonu açılışını yaptı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Namık Kemal Ortaokulu Spor salonu açılışını yaptı.

Muratpaşa Belediyesi'nin Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında inşa ettiği 4'üncü spor salonu Namık Kemal Ortaokulu Spor Salonu törenle hizmete açıldı. Memurevleri Mahallesi'nde bulunan okulun bahçesinde gerçekleşen açılışta Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Antalya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tevfik Kahveci, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri Mustafa Sakarya ve Fatma Özdoğan, CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, Konyaaltı İlçe Başkan İlhan Buğdaycı, öğrenciler, veliler ve öğretmenler yer aldı.

Türkiye rekorları

Belediye Başkanı Uysal, Muratpaşa'da belediyenin kendi asfalt üretim tesisinde piyasa fiyatlarının yüzde 40 altına üretim yaparak ilçenin tam cadde ve sokaklarını yenilediklerini söyledi. 2016'da nüfusa göre en yüksek asfalt döken belediye Türkiye'de Muratpaşa Belediyesi olduğunun altını çizen Başkan Uysal, son 2 yılda 350 dönüm yeni park alanı oluşturulduğunu belirterek, "Bu alanda da rekor bizde. Türkiye'de kişi başına en fazla yeşil alan üreten belediye Muratpaşa Belediyesi'dir" dedi.

Bununla birlikte parkların peyzajında kullanılan çiçek ve fidanlarını yine Belediyenin kendi tesislerinde üretildiğini dile getiren Başkan Uysal, bu süre içinde 2 bin 50 çöp konteynerini yeraltına alarak yine bir Türkiye rekoruna imza atıldığını söyledi.

Asla partizanlık olmaz

Muratpaşa'da temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra yaşlı hizmetlerinden engelli ve evde bakım hizmetlerine, meslek edindirme ve sanat, hobi kurslarına 21 bin kişiye ulaşan sosyal hizmet ağının bulunduğunu aktaran Başkan Uysal, "Sadece eğitim alanında 3 bin gencimize, çocuğumuza ulaşıyoruz. Eğitim kurumlarımızda tek kriter ailenin maddi durumudur. Hep yoksulluğa göredir. Asla torpile göre değildir, asla partizanlığa göre değildir. Sadece ekonomik nedenlerle kreşlerimize, dershanelerimize, etüt merkezlerimize kabul ediyoruz ve sadece onların iyiliği için hizmet veriyoruz" diye konuştu.

'Muratpaşa'nın her kuruşu size dönüyor'

Açılışı gerçekleştirilen Namık Kemal Ortaokulu Spor Salonu'yla Muratapaşa Belediyesi'nin, 4'ü Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında olmak üzere 7'nci spor tesisini tamamladığını belirten Başkan Uysal, "Bu spor salonu 500 bin liraya mal oldu. İhale etseydik 1.5 milyon liraya mal olurdu. Sizin paranızı harcadığımızın bilincindeyiz. Sizin paranızı her kuruşuna ayrı bir özen gösteriyoruz ve her kuruşunu size döndürmenin heyecanı içindeyiz" dedi.

Yeni açılışlar çok yakında

Başkan Uysal, ihale sürece devam eden Muratpaşa Belediyesi Çok Amaçlı Gösteri Merkezi ve Türkiye'nin en büyük dernekler yerleşkesi Sivil Toplum Merkezi'nin 2017 yılı sonunda hizmete açılacağını söyledi. Uysal, inşaatı devam eden Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nin ise gelecek yıl bahar aylarında tamamlanacağını dile getirdi.

Muratpaşa'da iyi şeyler oluyor

Başkan Uysal, "İşte biz Muratpaşa'da deniz olduk, öyle olmaya da devam edeceğiz. İyi şeyler için her zaman beton dökmeniz, bina yapmanız gerekmez. Değerli projeler üretmek için her zaman yüksek bedelli ihaleler yapmanız gerekmez. Şu anda 6 bin kişi Muratpaşa Belediyemizle spor yapıyor. Bunu 24 bine çıkarmak istiyoruz. Eğer yaptıklarınızla insanlarımızın ömürlerine ömür katabiliyorsanız yaptığınız en görkemli binadan, yoldan daha değerlidir. İşte bu spor salonlarımız o işlere yarayacak. Muratpaşa'nın 24 noktasında sabah sporu yapıyoruz. Tansiyon, şeker, kanser hastalığını yeniyoruz. Ayrıca çocuklarımız da ömür boyu spor yapmayı öğreniyorlar. İnsan sağlığına dair yapılan projeler Muratpaşa'nın bütün asfaltını yeniliyoruz ya en az onun kadar ve hatta ondan daha değerlidir."

Muratpaşa Belediyesinin katkısı çok önemli

Açılışta Kaymakam Arısoy, "çocukların özgüveninin gelişmesi önemli. Bu anlamda Muratpaşa Belediyemizin göstermiş olduğu katkıları çok önemli buluyoruz. Muratpaşa Belediyemiz bugüne kadar 4 tane spor tesisini okul bahçelerinde inşa etti. Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Hüseyin Korkmaz ise "Bu spor salonu mahallemize ayrı bir renk katacaktır çocuklarımıza daha faydalı olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Uysal ve Kaymakam Arısoy Namık Kemal Ortaokulu Spor Salonu'nun açılış kurdelesini kesti.

Açılışı yapılan Namık Kemal Ortaokulu Spor Salonu, Muratpaşa Belediyesi'nin özkaynak düzeni içinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce yapıldı. 755 metrekare alan üzerine kurulu salon içinde 2 soyunma odası, tuvalet, duş, lavabo, engelli tuvaleti, malzeme odası ve antrenör toplantı odası yer alıyor. Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında 4 spor salonu yapımını gerçekleştiren Muratpaşa Belediyesi, Recep Gürbüz Güreş Eğitim Merkezi, Süleyman Erol Yüzme Havuzu ve Teneffüs Park içinde bulunan Antalya'nın ilk doğal buz pateni pistiyle 7'den 77'ye Antalyalılara farklı branşlarda spor yapma olanağı sunuyor. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sedat Sırrı Arısoy Ümit Uysal Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title