Haberler

NAMAZGÂH İBADETE AÇILDI

Güncelleme:

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Şeyh-i Şirvani Mezarlığı bölgesinde yapımı tamamlanarak hizmete açılan Namazgah'ı ziyaret etti.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Şeyh-i Şirvani Mezarlığı bölgesinde yapımı tamamlanarak hizmete açılan Namazgah'ı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yaklaşık 4, 5 ay gibi kısa bir sürede geleneksel mimari ve malzemelerle Namazgah inşaatının tamamlandığını belirtti.

Başkan Eroğlu Namazgahla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Namazgahımızı yaparken Fatih Sultan Mehmet Han'ın Kosova Prizren'de ve Çanakkale'de yaptırmış olduğu Namazgahların mimarisine bağlı olarak yaptık. 4, 5 ayın sonunda bu güzel Namazgah'ımızı halkımızın hizmetine açtık.

Namazgah, Selçuklu ve Osmanlı geleneğidir. Adeta bir açık hava mescidi gibi, yine özellikle büyük alimlerin ve büyük mezarlıkların hemen yanında yapılan bu namazgahlar; hem namaz kılınmaya, hem Cenaze Namazları'nın icrası için, özellikle mezarlık ziyaretlerinde Kur'an-ı Kerim mukabelelerinin okunması için kullanılıyor. Ayrıca Osmanlı dönemlerinde ise asker savaşa gitmeden önce bu Namazgahlarda namaz kılar ve öyle giderlermiş. Bizler de bu güzelliği Tokat'ımızda ortaya çıkarttık. Daha önce Şeyh-i Şirvani bölgesinde namazgah varmış ancak zamanla bu namazgah alanı kaybolmuş. Bizler de tekrar ortaya çıkarttık. Mimarisi ile kullanılan malzemeler ile ve konumu itibariyle Şeyh-i Şirvani Mezarlığımıza ayrı bir güzellik katmış oldu. Bu güzel hizmetin Tokat'ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen, gece-gündüz çalışan ustalarımıza ayrıca teşekkür ediyorum"

ERENLER MEZARLIĞI'NA NAMAZGAH İNŞA EDİLECEK

Aynı Namazgahın bir benzerini de Erenler Mezarlığı bölgesine inşa ederek, Namazgah kültürünü yaşatacaklarını belirten Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Şehrimizin iki büyük mezarlığından biri olan Erenler Mezarlığı bölgesinde de aynı mimari tarz ve malzeme ile yeni bir Namazgah'ı inşa edeceğiz. Böylece hem Şeyh-i Şirvani Mezarlığı'nda hem de Erenler Mezarlığı'nda Namazgahlarımız halkımıza hizmet verecek ve bu kültürü de yaşatmış olacağız" dedi.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Eyüp Eroğlu Çanakkale Osmanlı Tokat Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title