Haberler

Musul'da Kurtarılan Rehinelerin Çifte Bayramı

Terör örgütü IŞİD tarafından Musul'da eşi ve o döndemde 8 aylık olan kızı ile rehin alınan ve bir süre önce Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden Emin Ercan ile Mesut Taşkıran'ın babaocağında adeta çifte bayram mutluluğu yaşanıyor Taşkıran: "Bizi en iyi şekilde oraya göndermesini bilen devlet,

Terör örgütü IŞİD tarafından Irak'ın  Musul kentinde rehin alınan ve bir süre önce Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden Emin Ercan (29), eşi Sümeyye (27) ile konsolosluk görevlilerinden Mesut Taşkıran, Kurban Bayramı'nı yakınlarıyla kutlamanın sevincini yaşıyor.

Ercan çifti, 11 aylık kızları Ela Ecrin ile Mesut Taşkıran, Mucur ilçesine bağlı Yenice Mahallesi'nde Taşkıran'ın babası Recep Taşkıran'a ait evde akrabalarıyla bir araya geldi.

Bayramlaşmanın ardından akrabaları ile sohbet eden Taşkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız, Genelkurmay Başkanımız ve MİT Müsteşarımızın bayramlarını kutluyorum. Allah onlardan bin kere razı olsun. Çok şükür bugünleri gördük. Devletimiz ve milletimiz adına mutluyuz, sevinçliyiz" dedi.

Taşkıran, aileleriyle adeta çifte bayram yaşadıklarını ifade ederek, "Bu mutluluğu anlatmak imkansız, çok güzel bir duygu. İktidarın gücünü görsünler. İşte büyük millet, büyük devlet. Türkiyemizin son hali, yeni Türkiye" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 27 Eylül'de nikah şahitliği yaptığı törende Hazal Çağlar ile hayatını birleştirdiğini anımsatan Taşkıran, düğününün ise yarın Mucur'da yapılacağını ve Musul Konsolosu Öztürk Yılmaz'ın da katılmasını beklediğini söyledi.

"Allah devletimize, milletimize zeval vermesin"

Konsoloslukta 3 yıldır çalışan Taşkıran, Başbakan Davutoğlu'nun nikah şahidi olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanımızla uçakta konuştuğumuz esnada içimden geldi ve nikahıma davet ettim. Başbakanımız o kadar cana yakın, o kadar gönlü geniş bir insan ki bunu anlatamam. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız, MİT Müsteşarımızı ziyaret ettik, telefonla görüşmeler yaptık. Sağolsunlar bizle aileleri gibi yakından ilgilendiler. Kendi canları gibi düşündüler, bunu millet de görüyor. Türkiye'nin vatandaşına nasıl sahip çıktığını yabancı ülkeler de görüyor ve bunu çok iyi biliyorlar. Yaşanan sürece ilişkin bazı şeyler duyuyoruz, üzülüyoruz. Bizi en iyi şekilde oraya göndermesini bilen devlet, çok şükür cehennem ateşinden de kurtardı. Allah bin kere razı olsun hepsinden. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin."

"Ailemle, akrabalarımla bir arada olmanın mutluluğu anlatılamaz"

Konsoloslukta 8 yıldır görev yapan Emin Ercan, kızı, eşi ve akrabaları ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını vurguladı.

Ercan, yaşanan süreçte ailesini, akrabalarını bir daha görebilme ihtimalini hep düşündüğünü anlatarak, "Bizim için çifte bayram oldu. Ailemle, akrabalarımla bir arada olmanın mutluluğu anlatılamaz. Tüm yaşadıklarımızdan sonra herkesi yeniden görmek gerçekten çok güzel, sevinçli ve mutluyuz" dedi.

Mesut Taşkıran'ın ağabeyi Yasin Taşkıran ise çifte bayram kutlamalarına vesile olan devlet büyüklerine teşekkür etti.

Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu yaşanan süreçte bir kez daha gördüklerini belirten Taşkıran, "12 saatlik yolculuğu kusursuz şekilde sonlandırdılar. Yüzümüzü güldürdüler, Allah onların da yüzünü güldürsün" diye konuştu.

Dede Nevzat Ercan ve akrabalarının, Musul'da en küçük rehine olan Ela Ecrin ile yakından ilgilendikleri gözlendi. - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

Nevzat Ercan Taşkıran Türkiye Musul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title