Haberler

Mustafa Sarıgül, Kazakistan olaylarıyla ilgili konuştu: Arkasında İsrail, İngiltere ve ABD var

Güncelleme:

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Bursa'da yaptığı esnaf ziyaretinde Kazakistan olaylarıyla ilgili konuştu. Kazakistan'daki olayların arkasında İsrail, İngiltere ve ABD'nin olduğunu ileri süren Sarıgül, "Bütün Türk Cumhuriyetleri içerisinde bir karışıklık oluşturmak istiyorlar. Buna kesinlikle izin vermememiz lazım" dedi.

Bursa Kapalıçarşı'da esnaf ziyareti yapan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ziyaretin ardından Kazakistan'daki olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Mustafa Sarıgül, Kazakistan olaylarıyla ilgili konuştu: Arkasında İsrail, İngiltere ve ABD var

"KAZAKİSTAN'DAKİ OLAYLARI KAZAKİSTAN HALKI ÇIKARMIYOR"

Kazakistan'da yaşanan olayların Türkiye olarak bizi üzmekte olduğunu ifade eden Sarıgül, "Bütün Türk Cumhuriyetleri içerisinde bir karışıklık oluşturmak istiyorlar. Buna kesinlikle izin vermememiz lazım. Kazakistan'daki olayları Kazakistan halkı çıkarmamakta. İsrail, İngiltere ve Amerika, Türk Cumhuriyetleri'nden elini çekerse en ufak bir problem olmaz. Türk Cumhuriyetleri tekrar birlik ve beraberliğine inşallah sahip çıkacaktır." dedi.

Mustafa Sarıgül, Kazakistan olaylarıyla ilgili konuştu: Arkasında İsrail, İngiltere ve ABD var

"İSRAİL, İNGİLTERE VE ABD HUZURSUZLUK ÇIKARMAK İSTİYOR"

Açıklamalarına devam eden Sarıgül, "Dost Kazakistan'ın birliği ve beraberliğine kavuşması Türkiye olarak bizim en büyük dileğimizdir. Türkiye'de hiçbir yurttaşımızın oyuna gelmesini arzu etmiyorum. Türk Cumhuriyetleri içerisinde sergilenen bu oyunu düzenleyen İsrail, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri huzursuzluk çıkarmak istiyorlar. Bu oyuna asla gelmemeliyiz" ifadelerini kullandı.

KAZAKİSTAN'DA NE OLMUŞTU?

Kazakistan'ın batısında LPG'ye yapılan zamlar ve sosyoekonomik durumun kötüleştiği gerekçesiyle 2 Ocak'ta başlayan protestolar, ülkenin diğer kesimlerine yayıldı. Sokak olaylarına dönüşen gösterilerde güvenlik güçleri ile protestocular arasında çatışmalar yaşandı. Polis araçları ile askeri araçları ateşe veren, devlet binalarına giren protestoculara güvenlik güçleri müdahale etti. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, protestolardan sorumlu tuttuğu hükümetin istifasını kabul etti. Protestoların yayılması sonucu olağanüstü hal ilan edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Mustafa Sarıgül Kazakistan İsrail Haberler

500

Yorumlar (1)

Şerafettin Şeker:

kim o ülkeler deseler saymaz muhalefettende dı ülkelerden alınan yardımları ve hangi parti olduğunu açıklıcaktı sahi noldu o iş sarı gül kimdi o paa alan parti

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title